MAVİ AY - 31 Temmuz’da Kova burcunda DOLUNAY!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:31:00

Image result for blue moon31 Temmuz 2015 de Türkiye saatiyle 13:44 civarında Kova burcunda Dolunay gerçekleşecektir. Bir ay içinde ikinci kez bir Dolunay gerçekleşirse “Mavi Ay” (ayın rengi atmosferik olarak değişime uğrayabilir, grimsi bir renge bürünebilir) olarak adlandırılır.

Dolunay,  Ay ve Güneş’in karşıt yaptığı zamanlardır. İki zıt kutuplarda olmasından dolayı kişi duygularıyla yaptıkları arasında çelişkiler yaşar, bu durum ilişkilerine yansıyabilir ve çekişmelere sebep olabilir. Bu çekişme ve sıradan olmayan durumdan dolayı, fiziki olarak güçsüzlüğe ve dayanıklılığın azalmasına, sinir sisteminin zayıflamasına da sebep olabilir. Kova, sıradan olmayan, farklı, enerjisi yüksek, elektrikli, özgürlük arzusunda olan, reformist bir burçtur. Etkisini de bu günlerde sürpriz bir şekilde Dolunayın etkisiyle dolu dolu yansıtabilir. Özellikle Yeni ayda pek de anlamadığımız konular Hilal fazında kendilerini belli ederler,  ilerleyen günlerde ise gittikçe netleşerek, büyüyerek Dolunay günleri tüm çıplaklığıyla karşımıza çıkarlar.  Artık sonuç alma dönemleri gelmiş demektir.
31 indeki Kova burcundaki Dolunay’da önemli gezegenlerin bazılarının Aslan burcunda olması, oldukça etkili olabileceğini gösterebilir. Egonun çok güçlü olduğu bu günlerde, daima haklı olduğunu düşünenler, otoriter, buyurgan ve sözünü geçiren bir ifade tarzının olması anlaşmadan ve uzlaşmadan uzak bir tavır sergilemeye itiyor. Herkesin kendi şartlarını sunması sabit ve inatçı tavırlar sergilemesi geleceğe dönük planların gerçekleşmesini zorlaştırıyor olmalı. Dolunay, bireysel hareket etmekten çok bir grup bilincinde hareket etmenin önemini ortaya koymakta.  Serinkanlı bir şekilde kendini toparlamak ve insanlığa faydalı olacak çalışmalara girişmek en büyük hedefler arasında olmalı. Geleceğe dönük hedeflerde geniş çaplı düşünmenin ve hemen harekete geçmenin önemi büyüktür ancak kalıpların kırılması, aşılması biraz daha zaman alabilir. İnançlar (Jüpiter) ve kalıplar (Satürn) arasındaki gerilim bazı şeyleri yerli yerine oturtmakta zorluk ve güçlük verebilir. Özellikle de bu günlerde (Satürn Akrep burcunda) endişe ve evhamların, korkuların artmasına sebep olmaktadır.
Dolunayın Asselus adlı sabit yıldızla birleşmesi ise, bugünlerde ateşli hastalıkları, gözlerle ilgili hassasiyet büyütebilir ancak Kova bilim adamlarını, keşifleri de ifade ettiği için, gözler, göz nakli, bir takım mikrobik hastalıkların buluşlarıyla ilgili açıklamalar da gündeme gelebilir.
Dolunay esnasında Akrep burcu yükselmektedir. Her konuda temkinli ve ihtiyatlı olmamız gerektiğini de anlatmakta. Marsın düşük olduğu Yengeç burcunda bulunması, hala bağımsız ve özgür hareket etmekte zorlandığımızı bunun için çabaladığımızı göstermekte. Rahat bir ortam içinde olmak için çabalarımız devam ediyor. Ani tepkisel ve bazen iyi bazen de melankolik, depresif tutumlara davranışlara sebep olmakta. Ancak geri giden Satürn’le olumlu bir açı oluşturması, özellikle 2 Ağustos’tan (Satürn Akrep burcunda retrodan çıkıyor) itibaren harekete geçme ve zamanı doğru kullanabilme açısından başarı verebilir. Devlet bağlantılı işlerde organize olmak ve daha fazla milli konuları gözeterek gayret göstermek mümkün olabilir.  Venüs zaten geri gitmekte ve arzu ettiğimiz anlaşmaya çalıştığımız konuları tekrar ele almamızı sağlayabilir. Bu dolunayda en çok Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler etkilenebilirler..
Dolunaylarda, dua etmek, meditasyon yapmak faydalıdır. Dolunayın parlaklığı gelecek günlere umarım yansır…Sevgiyle kalın.
Dolunayın burçlara etkisi:  
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) –  Temmuz ayı boyunca, keyif aldığınız konular, aşk yaşantınız ve çocuklarınızın yaşamındaki hareketlilik ön planda yer almakta. Daha çok gündemde olmak, görünmek, sahnede yer almak, gezmek, yaratıcı faaliyetler içinde olmak, organizasyon çalışmalarında aktifleşmek konularınız arasında.  31 Temmuz’daki Dolunayın etkisiyle sosyal aktiviteler, sorumluluk projeleri artmakta. Arkadaşlarınızla birlikte olan duygusal ilişkilerin de ön plana çıktığı zamanlardır. Onlarla birlikte vakit geçirmek, keyif aldığınızı düşünmenin yanı sıra daha önce fırsat bulamadığınız konuşmaları, planları yapmak sizi hareketlendirebilir. Amaçlarınız ve hedefleriniz konusunda istekli olur, bir şeyler yapmak istersiniz. Bu dönem uzun zamandır olmadığınız kadar sosyal ve grup içinde etkin olabilirsiniz. İlişkiler, organizasyonlar partiler önemli olabilir.

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Temmuz ayı boyunca, özel hayatınız, ebeveynlerle olan ilişkileriniz yoğunlaşmış. Ev hayatı, yakınlarla ilişkiler, misafir ağırlamak, ailenizi yakın plana almak konularınız arasında.  31 Temmuz’daki Dolunayın etkisiyle ise, toplumdaki yerinizi sorgulamaya başlarsınız. Bulunduğunuz toplumda nasıl bir yeriniz olduğu insanlar sizin hakkınızda düşünceleri önemli hale gelebilir. Saklanılan duygular ya da özel bir konu, örtülmeye çalışılan düşünce, sağlık konusu varsa ortaya çıkması mümkün. Statünüzü zedeleyici durumlardan kaçınmak gerekebilir. 8-9 dan özgürlüğünüzün kısıtlanacağını düşünseniz bile onların görüşünü dikkate almanız gerekebilir. Jüpiter Venüs geri giderken aile hayatını yeniden sorgulamanız ve dikkate almanız gerekmekte. Marsın bu evdeki transiti aile içi ilişkiler konusunda daha dikkatli olmanızı vurgulamakta.

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) –  Bir süredir yakın çevre ile ilişkiler, iletişim, eğitimin ön planda olduğu dönemler devam etmekte. 31 Temmuz’daki Dolunayın etkisiyle çok fazla yolculuk yapmanız mümkün olabilir. Uzun zamandır üstünde olduğunuz bir konu hakkında sonuç almanız ve karar vermeniz mümkün. İç piyasalar ve yakın çevreden çok dış dünyaya farklı çevrelere açık olmanızda gerekmekte. Bir süredir kafanızda planladığınız yolculukları gerçekleştirebilir, okul arkadaşlarınızı, komşuları dostlarınızı görebilirsiniz. Dış ilişkiler, uluslar arası medya, haberleşme, ticaret, sık yapılan gidiş gelişler mümkün. 8 inden sonra iletişim çok yoğunlaşıyor, daha cesur, organizasyona açık, hızlı bir dönem. Taşınma, tadilat, nakliye gidiş gelişler açısından trafiğiniz yoğunlaşmakta.11 inden itibaren ev işlerinizi daha rahat yerine oturtacaksınız. Evde çalışmaları hızlandırabilirsiniz.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Bir süredir hareketli ve girişimci olduğunuz söylenebilir. 31 ine kadar olan dönemde kısa geziler seyahatler de yapmanız mümkün. Parayla olan ilişkiler, satın almalar, toprağa ait konular, harcamalar ve yeni kazançlara odaklısınız. Büyük firmalar, markalar, babanız, patronunuz, işlerinde başarılı kişilerle ilişkileri sağlamlaştırmaya çalışıyor olabilirsiniz. 31 Temmuz’daki Dolunayın etkisiyle kendi kazançlarınız dışındaki kaynaklara yönelmek isteyebilirsiniz. Borç alacak verecek konuları, bankalarla ilişkiler yoğunlaşabilir. Bu dönem kredi almak istediğiniz bir döneme denk gelmiş olabilir. Bu tarihlerde parayla olan ilişkileri Venüs retro olmasından dolayı tekrar düzenlemek isteyeceksiniz. Geçmişteki yatırım projeleri, toprağa ait konular tekrar gündeme gelebilir. Müşteri ilişkiler geçmişten yarım kalmış iş anlaşmalarını bu dönem tekrar düzenlemeniz ve dikkate almanız mümkün. 8-9 dan itibaren para kesesinin ağzını açacaksınız. Ancak risk almamaya gayret edin, sabırlı olmamız gereken bir dönemdeyiz.

ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) – Bir süredir kişisel projelerinize odaklandınız, finansal zorluklar baş gösterse de rahata ve keyife yönelik tavırlarınız dikkat çekmekte. 31 Temmuz’daki Dolunayın üstünüzdeki etkisi çok fazla olabilir. Dolunay dönemi, ilişkiler, ortaklıklar, hukuki konular gündeme gelebilir. Bu konulara karşı hassasiyetiniz artabilir. Artık bir karar verme zamanı sanırım. Merak etmeyin 8-9 Ağustos’tan itibaren sıkıştığınız yerden çıkıp kendi projelerinize başlayacak bu konularda daha ısrarcı ve özgüvenli, cesur tavırlarınızla dikkat çekeceksiniz. Girişimci ve organizasyon yönlerinizin aktif olduğu, talepkar bir döneme gireceksiniz. Evdeki günlük işlerinizi düzenlemek, Venüs retrosunun etkisiyle yarım kalmış eğitim ve medya bağlantılı projeleri, kişileri tekrar organize etmek gezmek için fırsatınız var.  Dış görüntünüzle ilgili değişimlerinizi yakın plana alabilirsiniz. Ancak eğer böyle bir niyetiniz varsa estetik gibi 6 Eylülden sonraya bırakmanızı öneririm. 11 inden itibaren iş ve çalışma şartlarınıza kazançlarınıza hukuki konulara yönelebilirsiniz.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)  - Arka planda kalan işlerinizi yönetmek, kendi iç dünyanıza çekilmek, aile içindeki organizasyonları düzenlemek zamanınızı alıyor. İşle ilgili sorunlar, kardeşleri,  gündemde tutan ve bir türlü netleşmeyen programlar da gündeminizde.  31 Temmuz’daki dolunay iş evinizde gerçekleşecek. Günlük işlerinizi toparlamak isteyebilirsiniz. İş konusunda hassasiyetiniz artıyor. Temizlik, hijyen konularına sağlığa yönelmek gerekebilir. Ev ve ailenizle ilgili sağlık şartlarınızı düzenlemek, zoru başarmak isteyebilirsiniz. Beklediğiniz işle ya da parayla ilgili bir haber alabilirsiniz. 8-9 undan sonra geçmiş dönemlerin tekrarı ve başkalarına hizmet temaları gündeme gelip sizi yorabilir. Ancak akıllıca ve faydalı gelişecek türden.  Gizli yardımlar yapılabilir, gizli ilişkiler yaşanabilir. bu dönem kendi iç dünyanızı keşfetmenin zamanı, geçmişe dair bazı şeyleri bırakmak, atmak temizlemek gerekebilir. Aslında bir hazırlık dönemi de denilebilir. Dua etmek, meditasyon benzeri çalışmalar yapmak, kendinizi mutlu eden türü kişilerle görüşmek bu dönem faydalı olabilir.  11 Ağustos’ta Jüpiter şans gezegeni şartları değiştirmeniz için yardımcı olacak, bu tarihlerden itibaren kendi şansınızı yaratmak için fırsatlarınız başlıyor. Kişiselleşme, kendi projelerinize yönelik çalışmalar fırsatları yaratma, akıllıca girişimler ve geçmiş dönemlerdeki zorluklara veda etme zamanı tam olarak gelmese de başlangıcını yakalayabilirsiniz.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – Bir süredir sosyal organizasyonlar içinde olmak istediğiniz bir dönem. Ancak finansal zorluklar bazı detaylar sizi arka planda olmaya itiyor zaman zaman. 31 Temmuz’daki dolunay aşk hayatınızı gündeme getirmekte. Bir karar vermeniz ya da teklif almanız mümkün. Çocuklarınızın planları sorumlulukları, finansal zorluklar hareket etme özgürlüğünüzü de kısıtlayabilir. Ancak kendi keyfinize odaklanmak için de fırsat da yakalayabilirsiniz. Bu dönem, yetenekleriniz doğrultusunda yapmış olduğunuz çalışmalar da gündeme gelebilir. Ancak 8-9 undan itibaren, büyük aktiviteler, organizasyonlar grup çalışmaları gündeme geliyor. Toplumsal amaçlara yönelik çalışmalar yapmak, eğitim, seminer, parti organizasyonlarına yönelmek gerekebilir. Birlikte çalışmak, hedeflere varmak, geleceğe yönelik amaçlarınıza ulaşmak için cesurca hareketler sergilemek dönemidir. Bu dönem başkalarıyla çalışmak size güç getirebilir. Dostlarınızdan baba yada otoriter konumda olan kişilerden destek almanız, partilere katılmanız mümkün. Birlikten güç doğar diyelim. İşte size finansal işlerinizi toparlamak ve Venüs retrosuyla tekrar organize etmeniz için fırsat doğuyor.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – Bir süredir kariyer bağlantıları kurmak, yükselmek, çalışmalar yapmak ve daha çok popüler olmak istediğiniz bir dönemde ilerlemektesiniz. Ancak Satürn’ün tekrar evinizde ve retroda olması mücadeleci bir dönemde olduğunuzu ve baskıları da tam olarak üstünüzden atamadığınızı gösteriyor. 31 Temmuz’daki dolunay ev hayatını gündeme getirebilir. Eve dönük çalışmalar toplantılar arkadaşlarla beraberlikler mümkün. Emlak, domestik konular, alım satımlarla ilgili bir karar ya da sonuç alabilirsiniz. Anneyle iletişiminiz artabilir. Daha çok yolculuklar gündeme gelebilir. 8-9 undan sonra iş ve kariyer açısından mücadeleci, hırslı bir döneme girebilir, üstünde olduğunuz iş, spor aktiviteleri, girişim vb.. konularda cesur ve girişken davranabilirsiniz. İlişkiler, ortaklıkları ilgilendiren konuların, yolculukların, başarının, organizasyonların, takım, grupların hayatınızda önemi artabilir. 11 Ağustos’ta Jüpiter şans gezegeni bir takım çalışmalara yoğunlaşmanız ve grup bilincine sahip olmanız için sizi harekete geçirebilir. Hayattaki amaçlarınıza ulaşmanız ve daha sağlıklı bir yaşam için üretken ancak çok çalışmanız gereken  bir dönem başlıyor.  

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -  Temmuz ayı boyunca, eğitim amaçlı çalışmalara, farklı çevrelere yönelmektesiniz. Çevre değişikliği belki farklı şeyler öğrenmeniz ve kişilerle tanışmanız için faydalı olmuştur. Uzaktaki akrabalarla diyaloglarınız güçlendirmişsiniz. Ancak dönüş vakti gelmiş olabilir. 31 Temmuz’daki dolunay yakın çevrenizi, akrabaları, anneyi gündeme getiriyor. Yolculuklara kilitlenebilirsiniz. Daha çok iletişim, organizasyonlar, internet ve gruplar hayatınıza girebilir. Eğitimle ilgili beklediğiniz bir haber gelebilir. 8-9 undan sonra geziler, seyahatler sıklaşabilir. Bir süredir odaklanamadığınız çevrenize, arkadaşlarınıza, seminerlere, sevdiğiniz kişilere, görüşmediğiniz özlediğiniz yakınlarınıza vakit ayırabilirsiniz. 11 Ağustos’ta Jüpiter şans gezegeni kariyer evinize giriyor. Daha fazla kişiler sizi tanıyabilir, uluslararası boyutlara ulaşabilirsiniz. Bu yıl yüksek eğitim ve iş hayatınızda olumlu gelişmeler dikkat çekecek.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Bir süredir, finansal zorluklar, ruhsal gerginlikler sonucunda psikolojik destek almak ya da tedavi görmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Kimileri ise ortak paylaşımlar eşin getirdiği bir takım sorunlar yüzünden kredi, borç alacak verecek konularına yönelmiş olabilir. Miras, toprakla ilgili konular alım satımları değerlendirmek, sigortalı olmak, tazminat almak gibi bir çok hikayeniz olabilir. 31 Temmuz’daki dolunay bu konularla ilgili bir sonuç almanızı sağlıyor olmalı. Uzun süredir satmak yada sahip olmak istediğiniz bir şeye sahip olabilirsiniz. Kredi almanız için teklif gelebilir. Eşinizin ya da sizin elinize para geçebilir. Ev almak, alım satım yapmak için ailenin de desteğiyle birlikte bir karara varabilirsiniz. 8inden itibaren ise, Mars eşinizle yada ortağınızla paylaştığınız finansal konularda sizi hızlandırabilir. Bazı şeyleri gerçekleştirmek için acele etmek durumunda kalabilirsiniz. Resmi dairelerle, bankalarla, hukukla ilgili konulara yoğunlaşabilirsiniz.  11 Ağustos’ta Jüpiter şans gezegeni size eğitim ve farklı çevrelere yönelmek konusunda destek verebilir. Seyahat edebilirsiniz. Daha çok medya bağlantılı işlere ve ticarete açıksınız.  

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – İlişkiler, beraberlikler, evlilik üzerine yoğunlaştığınız bir dönem olmalı. Kimileri ise ev taşınma yer değişimleri ile ilgili işlere eğilmiş olabilir. Bazılarınız ise ortaklık kurma, bayanlarla iletişime geçme onlardan destek almak gibi beklentileriniz var. 31 Temmuz’daki dolunay burcunuzda gerçekleşiyor! Özellikle, Ocak-Şubat 2015 gibi hayatınızda başlayan ve Temmuz ayında hızlanan konuların sonuçlarını alacak ve bir karar vereceksiniz. Tabi bunun için eşinizle ya da karşınızdaki kişiyle işbirliği içinde olmalı, diyaloglarınızı güçlendirmelisiniz.  8-9 undan sonra iş konusunda aktivasyonlar başlayabilir. Satürn 2012 den beri iş hayatında üzerinizde baskı oluşturmuş. Ancak bu baskı 18 Eylülden itibaren tamamen kalkıyor. Bu günlerde bazı konularda kararlarınızı kesinleştirmeniz yakın gibi görünüyor. 11 Ağustos’ta Jüpiter şans gezegeni ortak paylaşımlar evinize girecek. O günlerden itibaren finansal açıdan ortağınızdan eşinizden destek alabileceksiniz.

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Bir süredir günlük işlerinize odaklandınız. Bir yandan işlerinize devam etmek istiyorsunuz diğer yandan ise bir rahatlık çökmüş üzerinize. Bu günlerde arkadaş, akraba, iş çevresinden kişilerle hep birlikte günler geçirmektesiniz. 31 Temmuz’daki dolunayla da bir süredir aşk hayatınızla ya da çocuğunuzla ilgili saklamaya çalıştığınız yada bilmediğiniz, aydınlanmayan bir konu açıklığa kavuşabilir. 8-9 undan sonra çok çalışacaksınız, finansal konulara, günlük işlerinize farklı çevrelerden kişilere yoğunlaşabilirsiniz. Yaklaşık bir ay boyunca yorulabilir, sağlığınızı zorlayabilirsiniz. Kas çalışmaları yapmak içinde uygun zamanlardır fazla zorlamadan yapmalısınız.  Kalp dolaşım sisteminize, sırt, boyun ağrılarına ve sakarlıklara dikkat etmelisiniz.  11 Ağustos’ta Jüpiter şans gezegeni ortaklık ve evlilik evinize giriyor. İlişkilere yoğunlaşmanız gerekebilir. Var olan ilişkinizi daha çok dikkate almanız gerekebilir.  Ortaklıklar gündeme gelirken, danışmanlık konusunda verimli çalışmalar yapabilirsiniz. Hukuki konularda şansınız artıyor. Davalar hız kazanıyor.
 
Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com  ve astrotalin@gmail.com  dan bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
 
Yazılarımı http://www.astrotalin.com dan, instagram (talinagdere), twitterdan ((@astrotalin) takip edebilirsiniz. Grubumuza katılın: http://www.facebook.com/TalinAgdere

  

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum