JÜPİTER BAŞAK BURCUNDA!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 15:06:00

Ağustos Böceği ile Karıncanın Hikayesi
Çok çalış ve kazan!

11 Ağustos 2015 saat 14:12 itibariyle Jüpiter,  Başak burcundaki 1 yıllık yolculuğuna başlıyor. Özellikle, 2016nın ilk yarısında etkili olacaktır. Sizin de doğum haritanızda Başak burcu hangi evinizde konumlanmışsa, Jüpiter bu konuları genişletecek, büyütecektir.  Transit Jüpiter, şimdilerde artık toprak elementi ve değişken bir burç olan Başak’ta yolculuğuna başladı. Şartlar eskisi gibi değil daha çok hizmet etmek çalışmak, toplum adına faydalı projeler geliştirmek durumundayız, bunu yaptığımızda Jüpiter bizi destekleyecektir.

Jüpiter doğası gereğiyle şansı bereketi, asaleti, bilgeliği, evrenselliği, genişlemeyi, adaleti simgeler.  Başak burcu denildi mi hasat dönemi akla gelir. Ürün, verim, iş, çalışma, hizmet etme temaları burcun özelliklerindendir. Üretmek, çalışmak, analiz etmek, ustalaşma, uzmanlaşma zamanı gelmiştir. Jüpiter’in iyi niyetli ve inançlı, pozitif bir doğası vardır. Başak burcu ise genelde her şeyi mantık çevresinde gören, sorgulayan, eleştiren somut ve kanıtlanabilir şeylere açıktır. Bu yüzden Jüpiter bu burçta zarar görmektedir. Olumlu, iyi niyetli yönlerini çok da rahat bir şekilde bu burçta sergilemeyebilir. Aşırı büyüme, zenginleşme, yücelme, vizyon sahibi olma gibi beklentileriniz varsa aşırı beklentiye girmek de doğru değil.
Satürn’ün 18 Eylül’de Yay burcuna girmesi ile de Jüpiter’in Başak burcundaki yolculuğuna bir bütün olarak ele alırsak, hayatımızda sınır koyamadığımız şeylerin sınırını çizmeye, ölçülü olmaya, her konuda özen göstermeye başlayabiliriz. Hayatımızı daha güvenli hale getirmek için harekete geçmeliyiz. Özellikle, harcamaları dikkatli yapmalı, bütçemizi kontrol altına almalı, hiç bir konuda abartmamalı ve aşırı beklentiye girmemeliyiz. Günlük işleri, detayları bir düzene koymalı, planlamalıyız. Sağlıklı besinler yemek, hazırcılıktan uzak durmak planlarımız arasında olacak. Diyet yapmak, kiloları atmak, obeziteye savaş açmak bu yıl önemli. Başak Global anlamda çalışmayı, üretmeyi, sağlığı da anlattığı için sağlık alanında yeni buluşlar yapılması bu döneme denk gelebilir. Genel anlamda, çalışma şartlarının korunması, emekliler, işçi-işveren-çalışanlar arasındaki düzen, yeni yasalar, adalet sisteminin değişimi (2016da başlasa da 2017lerde de devam edebilir) çalışmalar arasında olabilir.
Bu yıl iyicil Jüpiter'in güçlü Plüton'la (üçgen)  güzel açıları gerçekleşiyor.  Anlaşılması zor gibi görünen gizemli konular ve bilimsel konular daha anlaşılır hale gelebilir. Bilimsel projeler, yeni buluşlar gerçekleşebilir.  İlgi alanı daha çok astroloji, reenkarnasyon, metafizik, ölüm ötesi, psikoloji gibi konulara yönelebilir. Yüzeysellik insanları mutlu etmeyebilir. Reformist hareketler, deneyimler gerçekleşebilir. Her konuda sosyal, dini, kültürel, eğitimsel reformların yapılması mümkün. Dar görüşlülük, modası geçmiş inanç ve davranışların yok edilmesi muhtemeldir. Finansal konular, vergi indirimleri, sigorta, fonlar vb... olumlu etkiler alabilir. Kanuni yönden de faydalı değişimler yapılabilir.
Türkiye haritasının 3. Evinde bulunan Başak burcu, komşu ülkeleri, onlarla sağlanacak diyalogları belki de köprü oluşturmayı anlatıyor olabilir. Ayrıca eğitim konusunda faydalı projelere imza atılabilir. 2016 yılının ilk yarısına kadar eğitim, öğretim sistemini yenilenmesi, iletişim, medya bağlantılı konulara daha dikkatli ve planlı bir şekilde ele alınması, akılcı, faydalı, öğretici yayınlar yapılması, yarım kalmış yol çalışmalarının tüm hızıyla devam etmesi, eğitim desteği, öğretmenler adına faydalı çalışmalar mümkün. Özellikle insanlar egoyu bırakıp, vermek, çalışmak, yardım ve hizmet etmek, emeğe saygı göstermek gibi düşüncelere sahip olabilirler. Başkalarının ihtiyaçlarını da gözetmeye başlıyoruz. Her konuda verimli iş çıkarmak için uygun bir dönem.
Başak burcundan dolayı fazla gerçekçi yaklaşımlar sergilemek bizi inançlarımızdan uzaklaştırmaya itebilir. Endişeleri dengelemeli, mantık çerçevesinde hareket ederken, inançlarımızı da kaybetmeden, şefkatli davranarak başkalarına hizmet etmeyi öğrenmeliyiz. Belki de ayrıntılar eleştiriler, detaylar daha da büyüyecektir, zaman zaman da huzursuz ve huysuz olabiliriz, ancak metotlu düşünme tarzı, pratik ve yararlı işlerin çıkmasına yarayacaktır. Hayatta her şeyi mükemmel kılamayız, bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmeliyiz. Pratik bir şekilde becerilerimizi başkalarına faydalı olmak için de kullanmalıyız. Bir Başak gibi çalışmalı aynı zamanda bir Jüpiter gibi inançlarımız peşinde koşmaya da devam etmeliyiz.
Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com  ve astrotalin@gmail.com  dan bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
 
Yazılarımı http://www.astrotalin.com dan, instagram (talinagdere), twitterdan @astrotalin takip edebilirsiniz. Grubumuza katılın: http://www.facebook.com/TalinAgdere
 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum