1 Eylül 2016 Başak burcunda Güneş Tutulması

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:40:00

1 Eylül 2016’da Türkiye saatiyle 12:04 civarı, 9 derece Başak burcunda Halkalı Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Afrika, Madagaskar ve kısmen (kaynak: Tübitak) Antartika’dan izlenebilecek yaklaşık 3 dakika sürecektir. Canlılık ve enerji kaynağı olan Güneş’in birkaç dakikalık tutulumu ile hayat enerjisinin bir süreliğine zayıflaması söz konusu olabilir. Güneş, otoriteleri, babamızı, güçlü kişileri, yönetimsel konuları anlatır. Bu dönemde etki alan bölgelerde yönetimin zayıflaması, durgunluk bir takım karışıklık yaşanması mümkündür.  Kişisel olarak tutulmalar hangi burçta gerçekleşmişse o burçta olan insanlar üzerinde etkisi daha fazla olur. Bir başka yönden ise tutulmalar gizli kalmış şeyleri açığa çıkarabilir, farkındalık yaratabilirler. Karanlıkları aydınlatırlar. Önemli kırılma noktaları, doğum, ölüm, evlilik, ayrılık gibi konular, tutulma dönemleri ortaya çıkmışlardır. Büyük bir enerji açığa çıkacağından, bölgesel düzeyde 1-16 Eylül civarında (Sel, deprem, toprak kayması, vb..) doğal felaketler beklenebilir. Bu tutulma en çok burcu ve ya yükseleni Başak, Balık, ikizler, Yay olan değişkenleri daha fazla etkileyecektir.

Güneş Tutulması (güneş ve ay aynı burçta) bizlere yoğun bir şekilde Başak burcunun temalarını gündeme getirecektir. Tutulmanın Kuzey Ay düğümü etrafında oluşumu (http://www.astrotalin.com/2015/10/ay-dugumleri-burc-degistiriyor.html 22 Ekim 2015 yılında hazırladığım Ay düğümleri ile ilgili yazımı okuma imkanı bulursanız 20 Mart 2015 de Başak/Balık aksında başlayan, 13 eylül 2015,  9 Mart 2016, 1 Eylül 2016, 16 Eylül 2016, 26 Şubat 2017 de (en son tutulma) tutulmaların hayatımıza getirdiklerini ve getirebileceklerini, daha iyi anlayabilirsiniz) potansiyellerin, fırsatların gelişip büyümesine imkan verir, fırsat tanır.    Üretkenlik, çok çalışma ve mantıklı kararlar alma sayesinde üzerinde olduğunuz konularda başarılı olabilirsiniz.

Başak burcu, burçlar kuşağının 6. evidir. Başak hasat mevsimine denk gelmiştir, astrolojik simgesi ise elinde buğday demeti tutan kadın figürüdür. Toprak elementidir ve değişken bir burçtur. Simgesi, saflık, hizmet etmek, işe yarayan elle tutulur olmak, fayda üretmektir. Durmadan çalışan, arka planda kalan, kendini ön plana çıkaramayan yada istemeyen, akılcı, faydalı, zeki kişileri anlatır. Sağlıklı ile sağlıksızı analiz eder, en ufak bir detayı bile kaçırmaz. Hizmet sektöründe çalışanlar, doktorlar, muhasebeci, ekonomistler, eleştirmenler, bilgi-işlemciler, el beceri gerektiren meslekler, uzmanlar doğa bilimcileri öğretmenler başak burcu özellikleri taşımaktadırlar.

Tutulmayla ilgili dünya çapında değişimler beklenebilir, var olan hizmet etme temalarının daha da öne çıkacağı bir dönemi göstermekte. Temizlik, detaylar, sağlıklı yaşamla ilgili yeni yapılandırmalar, bilimsel çalışmalar, buluşlar, denetimler artabilir. Canlı varlıkların bakımı, koruması, dünya için gerek politik gerekse ekonomik anlamda reformlar,  ayrıntıları kaçırmadan organizasyon çalışmalarının artacağı bir dönem. Başak teması denildi mi akla, Kaosla savaşmak ve başa çıkmak gelir. Ayrıca Eski Astrologlara göre, Başak burcunun (kaynak: Sepharial) 1. Dekanından gerçekleşen Güneş tutulması yöneticilerin, kralların ölümlerini ya da diğer felaketleri getirebilirmiş.
Türkiye’nin haritasında ise Başak burcu,  uluslar arası konuları, komşu ülkeleri, basın mensuplarını, eğitim sistemini, eğitimcileri, internet ağlarını, emlak işlerini, satış, ticaret, pazarlama, öğretmenler, sınavlar, postaneler, ulaşım sistemi, trafik, yol yapımlarını anlatmaktadır. Merkür’ün rötar dönemi olduğundan, geçmişte karar alınmış ancak yarım kalmış yukarıda ifade ettiğim konularda birçok çalışmalar yeniden yapılandırıp Eylül'den itibaren hızlandırılabilir.  

Tutulma anının haritasında Akrep burcu yükselmekte, bu burcun yükselmesi bu dönemlerde bir takım değişim ve dönüşümlerin hayatımızdaki varlığını anlatmakta. 18 Ağustos dönemindeki Kova burcundaki ay tutulmasına benzer nitelikler taşımakta. Ölüm ve yeniden doğuş dönemi! 11. Evdeki Jüpiter/Merkür’le (Merkür retroda zarar görmekte ancak 11. Evde oluşu ve Jüpiter’den destek alması ileriye dönük planları tekrar yapılandırabilir) de kavuşumu, Eğitim, öğretim, gelecek planları, yabancı ülkelere seyahat planları, yabancılarla ilişki imkanı, iletişim şansı verebilir. Geçmişte planlanan yarım kalan bu dönem gerçekleştirilen çalışmalar, anlaşmalar, toplantılar, toplumsal çalışmalar, grup bilinci ayrıca öne çıkabilir. İnsancıl amaçları desteklemektir. Reformlar, ileriye dönük toplumsal ruh ve işbirliği amacı taşımaktadır. Tutulmanın Neptün’le, Satürn ve Mars’la sert açıları bulunmakta. Neptün’le karşıt açısı: bu durumda,  belirsizlikler, hayal kırıklıkları, kandırılma riski taşırken, bir takım dağınıklıkların hayatımızda var olduğunu anlatmakta. Neptün ayrıca gözyaşı ve üzüntü yaratan konuları, çözülmeleri,  sel felaketlerini, madde bağımlılıklarını, dini örgütlerle olan mücadeleyi, bir takım din ve özgürlük savaşlarını, fedakârlıkları da anlatmaktadır. Satürn ise, hayatımızda yaşanan kısıtlamaları, daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini, zorlanmaları, hastalıkları, yaşlılarla ilgili zorlukları, ekonomik sıkıntıları ifade eder. Aslında uzun süredir var olan konular bunlar, belki de bu dönem daha da fazla mücadele etmek çözüm üretmek gerekecek.
Tutulma ve Sağlık: Bağırsaklar, mide, karın ağrısı, zehirlenmeler, sinirsel hastalıklar, psikolojik, ruhsal sorunlar, mikrobik, ateşli hastalıklar gündeme gelebilir. Ayrıca Mars/Satürn ve Merkür retronun da yaklaştığını düşünürsek, kaza, kırık, çıkık, kemiklerle ilgili zorluklarda verebilir.
 
Türkiye’nin progres (ilerletilmiş) haritası:

Türkiye’nin ilerletilmiş haritasında, uzun bir süredir Progres Ay Akrep burcunda ilerlemektir. 23 eylül 2014-3 Kasım 2016 a kadar olan süreçte Progres Ay Akrep burcunda ilerlerken, bu süreçler içinde sizlerinde fark ettiğiniz gibi gündeme gelmiş büyük bir dönüşümden söz edilebilir. Bu dönemler arasında yaşanıldığı gibi, ölüm kalım temaları, paranoya yaratan aşırı takıntılı, olayları çok yoğun ve derin yaşadığımız  bir dönemi anlatmaktadır. Yıkıma yol açacak şiddet unsurları içeren derin tutkulu, baskıcı, yıpratıcı, gizemli, karanlıkta kalan, aşırı kontrolcü, bir dönemdir. İlişkilerin geliştirici yönlerinden söz edilemez. Hayatınızda garanti olarak gördüğünüz hiçbir şeyin önemi kalmayabilir. Bu dönemler, cinsellikle ilgili temalar, katiller, ölüm kalım temaları, yıkıcı olan şeyler artmaktadır. Olumlu yönü ise elimine etmek, ayıklamak, temizlemektir, başarıya ulaşmak için sonuna kadar gitmektir, bitiş ve  temizlikten sonra yeniden doğuş temalarıdır. Bu günlerde ve Kasım’a kadar sanki bir şeylerin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, bittiğini ve korkularınızın arttığını görebilirsiniz. Özellikle de, Ekim ayı Progres  (ilerletilmiş) ay 29 (Aneretic derecedir, Yunancadan türemiş bir kelimedir, anlamı yıkıcı olandır, Haritada fiziksel ölüme neden olan gezegen olarak bilinir) derece olacak.  Ekim sonuna kadar çok önemli bir dönemden hızlı bir şekilde geçiyor olabiliriz. 30 yıl öncesine gidersek 1987 haziran-19 temmuz 1989 dönemi de Ay akrepteydi. Haziran 1989 u Vikipediden den araştırdığımda, o dönem, Bulgaristan Türklere zorunlu göç uygulamasında bulunmuş. 1987 Temmuz'da göç edenlerin sayısı 100 bini bulmuş, Temmuz 89 da yüksek maaş artışı meydana gelmiş, Humeyni hayatını kaybetmiş vb....sizlerde bu dönemi araştırabilirsiniz.
3 Kasım 2016 da Progres Ay Yay burcuna geçecek ve 2.5 yıl Yay burcunda kalacak. O dönemde Türkiye’nin Güneşinin üstüne gerçekleşen (30 Ekim) bir yeni ayla birlikte önemli başlangıçlar arifesinde olabiliriz. Çok önemli kararların verileceği, harekete geçileceği yeni bir dönemden söz edilebilir.  Şartlar daha değişken, özgürlük ihtiyacının daha fazla olduğu bir dönem olabilir, bazı kısıtlamalardan, yasaklardan kurtulmaya çabalamak da mümkün. Progres Ay Yay burcunda tabiî ki daha rahattır.  Paranoya ve korkular ortadan kalkar. Olaylara daha optimist yaklaştığımız, umutlu bir dönem, bilgeleşme, pozitif duygular devreye giriyor. Daha dışa dönük, coşkulu, her türlü inanca, değişik felsefe, kültür ve dinlere açık olunan bir dönem. Ancak daha çok çalışmak, emek vermek gerekecektir. 2.5 yıl içinde, Türkiye’nin hukuksal sistemi, memur, işçileri, eğitim sistemi, eğitimciler, sağlık personelleri, sağlık sektörü, gıda, yiyecek, içecek, hayvanları koruma, barınaklar, küçükbaş hayvanlarla ilgili değişimler, akademik çalışmalar, akademisyenler, hukukçular, asker, polis, ordu vb. gibi konularda reformlar, köklü değişimler beklenebilir. Cesur adımlar atılabilir. Uluslar arası ticaret, seyahatler, turizm, sportif faaliyetler, yabancı dil eğitimine önem verilebilir, basın medya bağlantılı işler yoğunlaşabilir. Yeni şeyi daha da iyileştirmek, bakmak, eğitime değer vermek, değişenleri koruma zamanı. İlerletilmiş Ayın Mayıs-Haziran 2017 civarı natal Marsa olumlu açılar yapması, o dönemlerde isteklerin, arzuların, reformların aksiyona dönüştürülürken destekleneceğini vurgulamakta.

Huzurlu ve sağlıklı dönemlerimiz olsun, sevgiyle kalın….

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum