1 Eylül 2016 Başak burcundaki Güneş tutulmasının 12 burca etkileri nelerdir?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 09:35:00

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – 1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması iş konularıyla ilgili değişiklikleri anlatabilir. Kimileri, taşınmalar, çevre değişimleri, işyeriyle ya da mekan değişimiyle ilgili konulara yoğunlaşırken, bazıları ise, komşuları, kiracısı, kontrat, apartman görevlileri, evleriyle ilgili sorunlarla baş etmeleri gerekebilir. Evcil hayvanlarınız varsa sorunlarla baş etmek durumunda kalabilirsiniz. Evcil hayvan da alabilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Merkür retro olduğundan geçmişteki konular tekrar gündeme gelecektir. İş arkadaşlarınız ya da gün boyu birlikte olduğunuz kişilerle diyaloglara bugünlerde dikkat etmek gerekebilir, yanlış anlaşılmak adına. Ayrıca sağlığınızı, sinirlerinizi korumalı, bağırsak, mide sorunlarına, karın ağrılarına, sakarlıklara, görünen kazalara dikkat etmelisiniz. Belki de Jüpiter’in iyileştirme özellikleri devreye girerek bu dönemlerde gittikçe büyüyen konulara bir çare bulunacaktır. Kimileri için ise birlikte çalıştığı kişilerin ya da hala /amcaların hayatındaki karışıklıklardan söz edilebilir. Eylül ayında iş yükü üzerinize binebilir. Günlük işlerinizi bitirmek derleyip toparlamak temizlik yapmak için bünyenizi güçlendirmelisiniz. Daha sağlıklı beslenmeli, diyetinize dikkat etmelisiniz. İstemediğiniz ve size zarar veren alışkanlıkları da bırakmanın tam zamanı. Venüs’ün güçlü olduğu Terazi burcuna girmesiyle, ilişkiler adına güçlü bir dönem başlıyor. Uzlaşma, karşı taraftan gelen yardım, karşılıklı destek uyum adına güzel bir dönem. Evlenme teklifi mi alacaksınız, ciddi bir ilişkiye doğru mu gidiliyor. Eylül ayı çok önemli, eskiden husumet içinde olduğunuz biriyle barışabilirsiniz. Hukuki bir konuda sorun yaşanmışsa tekrar ele alınabilir. Karşı tarafa dayalı, uzlaşmacı hareket edilebilir, ilişkileri düzeltmeye çalışabilirsiniz. İkili ilişkiler canlanıyor, sosyalleşiyorsunuz.
 
BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – 1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması aşk konularıyla ilgili gelişmeleri anlatabilir. Geçmişte yaşadığınız bir ilişkinin tekrar gündeme gelmesi beklenebilir. Bazı konuları tekrar ele almak, konuşmak, sorunları çözmek, sağlamlaştırmak adına düşünülebilir. Belki de Merkür retro bitene kadar test dönem. Kimileri için ise yeteneklerini sergilediği günlerdeler, yeteneklerinin farkında olmak, bu konuda çalışmalar yapmak, kendini ortaya koymak daha çok sahnede oldukları dönemi anlatıyor. 5. Evdeki hareketlilik, kısa bir geziyi, seyahatleri yoğunlaştırabilir. Babanın, ailenin parası parayla olan krizler, risk alınan bir konuyu da gündeme getirebilir. Mars/Satürn sert açıların olduğunu düşünürsek, harcamaların artacağı bu dönemde, riskli işlerden uzak durulması gerekebilir. Çocukların okul ya da işleriyle ilgili harcamaları artarken, bu dönem onların daha fazla sorumluluklarını üstlenebilirsiniz. Onların hayatındaki değişimler gündeme gelebilir. Kimileri bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayabilirler, kimileri okulda çalışabilir, öğretmenlik yapabilir, başka bir okula atanabilirler. Kimileri iş kurabilir. Sanat, drama, sahne çalışmaları, el becerileri ile ilgili meslekler öne çıkabilir. Venüs’ün iş ve sağlık evinize girmesi bundan sonraki süreçte kendinizi daha çok işe vereceğinizi sağlıklı yaşamak için çaba göstereceğinizi, günlük işlerinizi bir düzene koyacağınızı da gösteriyor. Belki de diyete girme kararı alıyorsunuz ya da bir mekân mı işleteceksiniz, birinin yanına mı girip keyifli bir şekilde kendinizi sıkmadan çalışacaksınız. Mars’ın Satürn’den uzaklaştığını düşünürsek korkuları yenmeye başladığınız da düşünülebilir. Birlikte olduğunuz kişilerle, çalışanlarla da ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz.
 
İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – 1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması özel hayatınızla ilgili temalara işaret ediyor. Akslarda gerçekleşen tutulmalar hayatımızda karışıklıklar getirirler. Ailevi konularda dağınıklık artabilir. Ebeveynlerle (anne, baba, büyükler, eşin ailesiyle ilgili konular) yakın çevreyi de içine alan, geçmişten gelen henüz çözüme ulaşmamış konuların tekrar gündeme gelmesi beklenebilir. Yeniden tüm açıklığıyla konuşmak, fikir üretmek, çözüme ulaştırmak gerekebilir. Onların hayatında bir takım değişimlerden söz edilebilir. Kimileri için taşınmalar, tadilatlar, yapılması gerekenler tartışılırken, kimileri için ise evlilikle ilgili konular gündeme gelebilir. Eşin hayatında yaşadığı bir takım stres, zorluklar, onun ailesiyle ilgili dağınıklıklar aşılmaya çalışılırken, kariyerle ilgili de kaygılardan söz edilebilir. Bazıları için ise, hukuki konular, mahkemelerle ilgili zorluklar aşılamaz duruma gelebilir. İkili ilişkilerde muhalefet çıkabilir, karşı tarafın istediklerini yapmak durumunda kalabilirsiniz. Aşk gezegeni iş başında,  kısa bir süre sonra ya da bugünlerde hayatınıza bir ilişki girebilir. Keyif aldığınız kafa yapınıza uygun, zevkli, yetenekli, uyumlu kibar biri de olabilir. Spora başlayabilir, hayatın keyif ve zevklerinden faydalanabilir, keyifli geziler yapabilirsiniz. Sanatsal yetenekleriniz çocuklarla iletişiminiz artabilir. Çocukların hayatında çok güzel bir dönem başlayabilir. Kimileri için ise bebek müjdeleri her an kapıda. Etkinlikler, hobisel faaliyetler gündemde.
 
YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – 1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması yakın çevrenizle olan ilişkileri yeniden yapılandırıyor olmalı. Akrabalarla, kardeşlerle işbirliği içinde olabilir, onların hayatındaki değişimlere tanıklık edebilirsiniz. Çalışanlar için, pazarlama, duyuru yapma, yayınlama, internet bağlantıları, reklam çok önemli bu günlerde. Geçmiş zamanlarda düşünülen konuların tekrar hayata geçmesi için çalışmaları başlatabilirsiniz. Kimilerinin ise komşularıyla ilgili mevzuları olmalı, apartman ya da kendi haneleriyle ilgili çalışmalar, dekorasyon, düzen kurma, nakliye, taşınma gibi konuları hayata geçebilir. Kitap çıkaranlar için basın, medya bağlantılı çalışmalara odaklanıyorsunuz. Mars/Satürn yaşanan çevre koşulları, iş ortamındaki zorlukları yoğunlaştırmış. Çok fazla çaba sarf ederek, fiziksel gücünüzü de göstererek sabırla birçok işin üstesinden gelebilirsiniz. Eşin akrabalarının ya da yurt dışı bağlantılı işlerin yarattığı dağınıklık, hayal kırıklığı nedeniyle, kendi iç pazara yönelebilir, yakınların da yardımıyla işinizi kurabilirsiniz. Onlarla ilişkiler güçlendikçe gelişim kaydedebilirsiniz. Kimileri evde daha çok iş çıkaracak çalışacak, taşınacak. Kimileri için ise dükkân, işyeri taşınma, tadilatları dikkat çekiyor. Bugünlerden itibaren misafir ağırlamak da mümkün olabilir. İşleri çözdükten sonra huzurunuz artacak. Ancak 8-10 Eylül’de çok iş çıkaracaksınız, yorulabilirsiniz, gücünüzün ölçüsünü bilmelisiniz, sakarlıklara dikkat edin.

 
ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması para evinizde gerçekleşiyor. İş kurmak, kendi çabalarınızla bir şeyler satın almak, anlaşmalar yapmak mümkün. Müşteri ilişkilerini düzene koymak gerekebilir. Yeni para kaynakları, iş olanakları araştırabilirsiniz. Eğitim, yazı çalışmaları, makale türü şeylerden para kazanabilir, anlaşmalar yapabilirsiniz. Merkür’ün rötar evresinde olduğu için bazı anlaşmaları tekrar düşünüp değerlendirmek para kazançlar ve alacaklarınızla ilgili konuları sağlamlaştırmak gerekecek. Alacak verecek dengesini iyi korumak gerekebilir. Geçmiş dönemlerden düşündüğünüz para meselesi, taşınma, hukuki bir konu tekrar gündeme gelebilir. Yeni bir çevre, komşularla ilişkiler, kısa geziler aktifleşiyor. Nakliye, taşınma, kardeş akrabalarla ilişkiler yoğunlaşıyor olmalı. Kimilerinin kardeş ve akrabalarının hayatında olumlu gelişmeler var. Eğitim almak, vermek bu dönem çok daha keyif verecek sizlere. Eğitimci olanlara yeni fırsatlar var, terfi edebilirsiniz. İstediğiniz okulu son dakika kazanabilirsiniz. Finans durumunu ayarlamak zaman alabilir. Kitap çıkarmak, dergi yayınlamak için anlaşmaları değerlendirebilirsiniz. Kimileri için ise uzun zamandır satamadıkları bir şeyi elden çıkarmak satmak durumundalar. Umduğunuzdan biraz düşük gelir elde etseniz bile fırsatları değerlendirmelisiniz. Çocukların hayatında zorlu bir dönem. Biraz daha çaba gösterirlerse daha iyi işler çıkarabilirler. Sizler de diyete, spora başlamış olabilirsiniz, kendinizi çok da yormayın, kazançlardan çok olan harcamalarınız var hizmet sektörüne çok fazla para akıtmış olabilirsiniz,  yakında bir düzene koymak mümkün.
 
BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  Burcunuzda gerçekleşen 1 Eylül 2016 daki Güneş tutulması doğrudan sizlerin hayatında değişimler başlatabilir. Özellikle yükselen Başaklar için yeni girişimler, projeler, geçmişte düşünülmüş ancak projelendirilmemiş konulara hazırlıklar bu dönem yapılabilir. Birçok şeyi düşünüp yapılandırmanız gerekiyor. İş kurmak, ticarete atılmak, kariyerde yükselmek, evlenmek, ev almak, yatırım yapmak, ortaklık kurmak, eğitimci olmak, ticarete atılmak, statü kazanmak gibi çok yeni başlangıçlar var hayatınızda. Özellikle, 29 Ağustos-4 Eylül dönemleri doğanlar ya da yükselen burcu 9 derece civarı Başak olanların ya da bu derecelerde gezegenleri olanlar için daha fazla geçerli (sizler zaten yenilikleri göreceksiniz). İstemek, cesaret etmek, kabul etmek kendi şansınızı kendiniz yaratmak kişisel büyümeye hazırlıyor demektir. Geçen yıl cesaret edinme daha çok öğrenme yılıydı, bu yıl ise cesaretiniz gelişti bu yüzden girişim yapma ve büyüme yılı olacak. Kimilerinin terfisi, kimilerinin sorumluluğu artarken, para durumunuz, statünüz ve maaşınızda yükselebilir. Bazıları yatırım hazırlıkları içindeler, arzu ettikleri şeyleri satın alabilecek borçlar varsa daha rahat ödenebilecek demektir. Eşinizin, ortağınızın da işleri, para durumundaki gelişmeler dikkat çekebilir. Uzaklardan yurt dışı temalı işlerden de kazançlar artabilir. Eylül sonunda Merkür retro bitimiyle, kardeşler, akrabalardan, eşin ailesinden de gelen destekler olabilir. Ev tadilatları, kimileri için ise işyeri taşınmalarının verdiği zorluklarla başa çıkmak zorunda kalabilirler.
 
TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – 1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması ile size yük olan şeylerden kurtulma imkânı yakalayabilirsiniz. Bazı şeyleri daha iyi anlayacak farkında olacaksınız. Geçmişten gelen konuları tekrar değerlendirmek düşünmek mümkün. Kimileri için ise iş yükü, dağınıklık, iç dünyanızdaki karışıklıklarda söz edilebilir. Başkalarına yardım etmek, hayatın sıkıntı veren ve kontrol edilemeyen iç yüzü ile karşılaşmak, ön plana çıkamadığınız zamanları yaşayabilirsiniz. Başkalarının size yarattığı zorluklardan,  iş yükünden, angaryalardan söz edilebilir. Hukuki konuların stresleri, taşınmaların ya da kardeşler akrabaların yarattığı zorlukların aşılması gereken durumlarla baş etmek zor gelebilir. Günlük hayatınızın dağınıklığını üstünüzden atmaya çalışabilirsiniz. Bu ay bırakmak durumunda kaldığınız birçok şey var hayatınızda. Bir süre daha yalnız kalmak, kalabalıktan uzaklaşmak, zihninizi dinlendirmek isteyebilirsiniz. Bazı projeler var mutlaka bunların hazırlığını yapıyor olabilirsiniz. Henüz kendinizi rahat ifade edebildiğiniz bir süre tam olarak değil, bazı şeyleri kontrol etmekte zorlanabilirsiniz, bu konuları Eylül sonuna kadar aşmaya çalışacaksınız. Venüs burcunuzda bu durumda, uzlaşmacı tavır ve iyi ilişkiler size çok şey kazandırabilir. Dış görüntünüze bakımınıza, giyim kuşam ve diyaloglarınıza daha çok önem verebilirsiniz.
 
AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – 1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması ile bir grup çalışmasına başlayabilirsiniz. 11. Evinizde gerçekleşen tutulma sizin gelecek beklentileriniz ve idealleriniz arzularınızla ilgilidir. Birçok şeyi organize etmek, düzen kurmak ayrıntılara odaklanmak gerekebilir. Cemiyet çalışmaları, dernek bağlantıları, bir ekibin yönetici olmanız gerekebilir. Ekibinizi kurabilir, Merkür retro ile grup içinde karışıklıkları ortadan kaldırarak bir düzene sokabilirsiniz. Belki biraz yorulabilir ya da bazı fedakârlıklar yapabilir özelinize vakit ayıramayabilirsiniz ancak bir süre mutluluğu yalnız kalarak da bulabilirsiniz. Özellikle tek özlediğiniz şey iç huzuru yakalamak. Meditasyon, şifalandırma, spirituel konular, yoga benzeri çalışmalarda hayatınıza girebilir. Kimileri yurt dışına gidebilir, kimileri kolektif çalışmalar yapabilirler. Para evinizdeki gezegenler, kazanmak için çok çaba sarf etmeniz gerektiğini vurguluyor. Ancak bir şeyler kurmak, yurt dışı bağlantılı işlere ya da alanlara kaymak arka planda kalıp çalışmak size çok şey kazandırabilir. Aşk konusunda ve sosyal ilişkilerde geri çekilme görülebilir. Belki bir süre ara vermek ya da yalnız kalmak, platonik takılmak gerekebilir. Çocuklarınızın hayatındaki değişimler onların dağınıklıklarıyla başa çıkmak birçok şeyi üstlenmek konularınız arasında. Ay sonuna kadar henüz risk almayın.   
 
YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -  1 Eylül deki Başak burcundaki Güneş Tutulması, iş evinizde gerçekleşecek. Kimileri için yeni iş başlangıçları, terfiler, yükselmeler varken kimileri ise kendini dış dünyaya daha iyi ifade edebilir, başkalarının dikkatini çekebilirler.  Eşinizin ailesinin hayatındaki bir takım yoğunluklarda var. İş ve ev yoğunluğu arasında sıkışıp iyice dağılabilirsiniz. Birçok girişimleriniz projeleriniz var kilo vermek, yürüyüşler, spor hedefleriniz arasında. Kendinizi fazla tüketerek bazı şeyleri yapmak zorlamasın sizi. Çocuklarınızın da hayatında bir takım çalışmaları, projeleri olduğu söylenebilir. Bu günlerde ailevi konularla iş arasındaki dengeyi kurmaya çalışıyorsunuz. Annenin büyüklerin dağınıklığını da toparlamak gerekebilir. Birçok işi projeyi Eylül sonuna kadar tamamlayabilirsiniz. Hedefiniz, yükselmek, maddi ve manevi güvenliğe erişebilmek ve yaptıklarınızla takdir toplamak olacaktır. Merkür retro dönemi geçmişteki iş arkadaşlarınızı görebilir,  iş tekliflerini değerlendirebilir, mesleki alanda işe yaramayan konularla ilgili temizlik yapabilir, yeni bir form verebilirsiniz. Geçmişte konuşulan iş teklifi bu günlerde gelebilir. Venüs’ün Teraziye girmesi size çok şey kazandıracak. Maaşınız, geliriniz artabilir. Sosyalleşebilirsiniz, arkadaş dostlarla daha çok bir arada olabilir, grup çalışmaları yapabilirsiniz. Çevre değiştirebilirsiniz.  Eşinizin para durumundaki artış ya da onun şanslı olduğu dönemlerden bahsedilebilir. Çocuklarınızın hayatındaki çok güzel değişimler, evlilikleri, kaliteli yaşamları dikkat çekebilir. Sanatsal çalışmalar, gruplar içinde var olmak, sosyal faaliyetler, partilere, dernek çalışmalarına katılmak mümkün. Geleceğe yönelik hedefler için bazı kişilerden destek alabilirsiniz.
 
OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) –1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması ile bir yolculuk planı gerçekleştirebilirsiniz. Uzaktaki akrabalarınızı, arkadaşları görebilir, geçmiş günleri, anıları paylaşabilirsiniz. Geçmiş dönemde planlanmış yolculukları, iş projelerini tasarlayabilirsiniz. Eşinizin kardeşiyle olan geçmişteki konular ay sonunda Merkür retro dönemi tekrar gündeme gelebilir. Kimileri ise iş projeleri içindeler, basın medya bağlantılı çalışmalar, yayıncılık, kitap hazırlama, sunumlar, sempozyumlar, halkla ilişkiler ve ticaret, uzun seyahatler gündemde. Akademik çalışmalar hızlanabilir. Sınav projeleri, y.lisans yapmak için de aktif bir dönem. Bazı şeylerde plan değişikliğine de gidilebilir. Venüs artık kariyer evinizde bu ay, mesleki yaratıcılığınızın artması kendinizi toplum önünde daha iyi ifade etmeniz mümkün. Yapılan işlerle takdir toplamak, daha fazla meydanlarda olmak, yükselmek, kariyerde başarı toplamak, eşin ailesinden bayanlardan destek almak da söz konusu. Birlikte çalıştığınız kişilerle de iyi anlaşabilirsiniz. Kimileri ise evlilik planları içinde olabilir, bebek sahibi olmak ve herkese duyurmak isteyebilirsiniz. Ancak bazı korkular, endişeler de hayatınızda yok değil, kontrol edemediğiniz şeyler, ebeveynlerin hayatındaki kısıtlamalar sağlık durumunuzla ilgili de zorluklar olabilir. Gün geçtikçe bunları yeneceksiniz.
 
KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – 1 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş Tutulması finansal olarak sizi harekete geçirebilir. Ortaklaşa paylaşımlar gündeme gelebilir. Eşiniz ve ya ortağınızla olan yatırım planları, alış veriş konuları mümkün. Uzun süredir yapmak istediğiniz harcamalar, mal mülk konuları,  alım satımlar, kira kontratlarla ilgili yoğunlaşabilirsiniz. Satamadığınız evi satabilirsiniz. Gruplar arkadaşlar dostların hayatında yaşadığı sıkıntılar sizi üzmüş olmalı, bir yandan onlarla daha fazla olmaya çalışmak, yardımcı olmak gerekirken, diğer yandan finansal dağınıklıkları çözmeye çalışabilirsiniz. Kimileri için ise çocuklarının içinde bulunduğu sağlık temaları, kontroller, tedaviler, operasyonlar gündemde. Eşin para durumuyla harcamalarıyla ilgili konuları olabilir. Bazıları için araştırma, bilimsel çalışmalar, evraklar, akademik çalışmalar, bir konuda uzmanlaşma var. Venüs’ün Terazi burcuna girmesiyle, farklı çevreler kültürler seyahatler gündeme gelebilir. Uzaklarda yaşayan akrabaların yanına gidebilirsiniz. Seminerler, sempozyumlara yoğunlaşabilirsiniz. Bir süredir görmediğiniz yurt dışında yaşayan kişilerle bir arada olabilirsiniz. Ortaklaşa iş anlaşmaları, ticaret, fuarlar gündeme gelebilir. Hayatınızda yaşlılar, hastalar varsa onların tedavileri, sağlık sorunları bu günlerde yoğunlaşabilir, kriz yaratabilirler.
 
BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – 1 Eylül’de karşıt burcunuz olan Başak’ta gerçekleşen Güneş Tutulması ortaklaşa konuları gündeme getirebilir. Ortaklık ve ya evlilik teklifi alabilirsiniz. Kimileri için ise ayrılık kararı almak ve bir ilişkiyi bitirmek olabilir. Gelecek için daha ciddi ilişki planlarına girebilirsiniz. Karşınızdan gelen fırsatları değerlendirmeniz mümkün olabilir. Geçmişten gelen ev konuları, sözleşmeler, anlaşmaları tekrar düşünüp ele almanız gerekebilir. Yurt dışı planları, taşınmalar, evlilik anlaşmaları yapılabilir. Eşin ve ya ortağın desteğinden faydalanabilirsiniz. Bir işin muhasebe hesap işleriyle ilgilenebilirsiniz. Sigortalı olabilirsiniz, devlet daireleriyle işlerinizi düzenleyebilirsiniz. Karşınızdaki kişiler gerek babanız gerekse eşiniz ve ya sevgiliniz olsun hayatlarında çok büyük değişimler ve girişimler var. Onların maaşları yükselebilir, çalışabilirler. Onların iyi yaşantıları size yansıyabilir. Eskiden husumet içinde olduğunuz arkadaşınız ya da aşkınızla tekrar konuşma bazı şeyleri Eylül sonuna kadar düzeltme imkânınız olabilir. İş/ilişkiler, evlilik/kişisel konularınız üzerinde bir denge yaratmanız gerekebilir. Hedeflerinizi geniş tutmalısınız, ani yükselme şanslarınız da var. Venüs terazi burcuna giriyor, kimileri için ise bebek planları olabilir,  sağlık ve tedavi konularında şansınız açılıyor. Hesapta olmayan bir alacağı tahsis edebilirsiniz, yakın birinden para gelebilir. Sigortalı olabilirsiniz, faiz indiriminden faydalanabilir, istediğiniz krediyi alabilir, devlet dairesiyle ilgili işlerinizi istekleriniz doğrultusunda gerçekleştirebilirsiniz. Annenizin ya da bir hastanızın hayatındaki zorlukların azalması mümkün, sağlık durumu daha iyi olabilir.

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
Yazılarım, http://www.astrotalin.com dan, instagram/ @talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com

 

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum