18 Ağustos 2016 Kova Burcundaki Ay Tutulması ve Sonrası:

By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:55:00


18 Ağustos 2016 Türkiye saati, 12:26:30 civarı, Kova burcunun 25 derece (51 dk.) inde Ay Tutulması gerçekleşti. Dolunaylar, aydınlatan, farkındalık yaratan, sonuç alma dönemleridir. Tutulmanın Uranüs’le olumlu açıları var. Devrimci karakterde olan Uranüs’ün özgürleştiren, reformist özelliklerini harekete geçirebilir. O günlerde yaşanan yönetimsel olaylar, geleceğe yönelik demokratik kararlar alınabilir. Elektriğin bulunduğu yıllarda keşfedilen Uranüs’ün insanlığın hayatına getirdiği aydınlığı ve özgürlüğü düşünürsek, bu günlerde de herkesin hayatını aydınlatacak ileriye dönük kararların varlığından söz edilebilir. İdrak, anlayış, araştırma isteyen her türlü çalışmalar aktifleşebilir.

Tutulma anının haritasında Akrep burcu yükselmekte, bu burcun yükselmesi bu dönemlerde bir takım değişim ve dönüşümlerin hayatımızdaki varlığını anlatmakta. Ölüm ve yeniden doğuş dönemi!   Enerjimizi amaçlarımızı yoğunlaştırdığımız dönemler. Şans gezegeni Jüpiter’in, marifetli Merkür’ün, faydalı Venüs’ün Başak burcunda olması, toplumsal konularda insanlığa fayda geliştirecek çalışmaların harekete geçtiğini anlatmakta. Hizmet etmek, fayda üretmek, kalıcı çalışmalar yapmak adına düşünülebilir. 11. Evdeki Jüpiter/Merkür’le de kavuşumu, Eğitim, öğretim, gelecek planları, yabancı ülkelere seyahat planları, yabancılarla ilişki imkanı, iletişim şansı verebilir. Ayrıca mantığı çalıştıran bu açı, neye niçin inandığımızı veya inanmadığımızı tespit etmemize yardımcı olacaktır. Bu dönemlerde, ayağınıza gelen fırsatlar olabilir, sizi ileriye taşıyacak projeler, karşılıklı hak ve saygı çerçevesinde insanlığı bağımlılıklardan kurtaran bireyselleştiren konuların varlığından söz edilebilir. Evinizden tutun, iş ortamı bulunduğunuz çevreye kadar değişim rüzgârlarıdır. Arkadaşlıklar, grup organizasyonları, toplantılar, alınan radikal kararlar olacaktır.

Bu tutulmanın başrolü kadınlardır. Bayanların öne çıkacağı bir dönem. Bayanların önderliğinde aktiviteler, çeşitli organizasyonlar, hareket özgürlüğünü sağlayan faaliyetler yapılabilir. Elektrik, elektronik aletler, mucitler, reformlar,  hava yolları ile ilgili yeni gelişmeler, son teknoloji, bilim adamlarının buluşları, alternatif tıp, homeopati ve astroloji bu dönemlerden itibaren öne çıkabilir. Tutulmanın yönetici gezegeni Satürn ise Mars ile kavuşmuş. Bu durum olumlu olarak düşünürsek eğer, başarılı olmak için, çok çaba sarf etmemizi, çok çalışmamızı, enerjimizi kontrollü bir şekilde faydalı şeylere kullanmamızı, amaca yönelik hareket etmemiz gerektiğini anlatıyor.  

Olumsuz olarak ise, o günlerde Mars/Satürn’ün Neptün’le sert açısı da kesinleşeceğinden ay sonuna kadar, bir takım terör, intihar saldırıları, patlamalar, yangınlar oluşabilir. Gazlar, uyuşturucu, alkol, ilaçlarla ilgili sorunlar meydana gelebilir. Ay sonunda Merkür retroya girecek, o dönemler, geçmişten gelen henüz tamamlanmamış, eğitimle ilgili konular, eğitimciler, sınavlar, okullar, basın yayın medyanın içinde bulunduğu konular, gazete, gazeteciler, yayıncılar, duyurular, yol çalışmaları, insanlık adına yapılacak her tür çalışmalardan söz edilebilir. Ayrıca, Türkiye’nin haritasında yakın komşularıyla ilgili geçmişten gelen konuların tekrar masaya yatırılması ve çözüme dönük çalışmaların artacağı karışık bir dönem. Ay sonuna kadar, özellikle 22-25 Ağustos dönemleri (24 Ağustos, Mars/Satürn/Antares birleşiyor) başarılı olmak için yaşam ve hedeflerimiz arasında bir denge kurmamız gerektiğini vurgulamakta. Bu tutulma aslında geçmişte varlığını belli etmiş ileride başa bela olacağını bildiğimiz ya da göremediğimiz konulara yeni bir bakış açısı, farkındalık getirip düzenleme yeni bir form koyma niteliği taşıyabilir. Eski Astrologlara göre ise, Kovanın üçüncü dekanında gerçekleşen Ay tutulmaları için her konuda değişimlerin geleceğini öngörmüşler. Bu tutulma en çok Kova, Aslan, Akrep, Boğa burçlarını etkileyecektir.

Sağlık: Ay sonuna kadar, kemik, bel, sırt ağrısı, mikrobik, ateşli hastalıklar, yanıklar, sakarlıklar, kesik, kanamalar, fiziksel hastalıklar, ruhsal sorunlar getirebilir. Dolaşım sistemi, bacak ağrıları olabilir. Olumlu yönü artık bu günlerden sonra, 2018 in sonuna kadar kova/aslan tutulmalarının gerçekleşmesi, Sağlıkla ilgili yeni buluşlara açık, özellikle motor nöron hastalıkları (Als, Emes vb..) dolaşım sistemi, damarlarla ilgili sağlık sorunlarında gelişme kaydedilebilir. Kanser araştırmaları arttırılarak, önemli buluşlara imza atılabilir.

Ay burçlarda:

18-20 (akşam saatleri) Ağustos Ay Balık burcunda daha hassas, dağınık, fedakar, aşırı, hizmet etmek,  iyimserlik söz konusu.

20 (22:30dan itibaren) – 23 Ağustos Ay Koç burcunda, özgürleşme, heyecan, ani sürprizler, acelecilik olabilir.

23 – 26 Ağustos Ay Boğa burcunda, sabırlı olabilir, pratik bir şekilde işlerinizi düzenleyebilir, çevrenizdeki kişilerle keyifli saatler geçirebilirsiniz.

26-28 Ağustos Ay İkizler Burcunda, Uyumsuzluk, huzursuzluk veren etkiler var. Alınganlık, sinirlenme, tansiyon artarken, çift durumlar, eğitim, gazetecilikle, yakın çevre, komşularla  ilgili konular, olayların yarattığı streslere açık olmalıyız.

28-30 Ağustos Ay Yengeç burcunda, milli güvenlik, milli duygular, ailevi konular, annelik duyguları, sorumlulukları, anneyle olan iletişim, güven, güvenlik ihtiyacı artabilir. Evle ilgili konularımız yardımlaşma, destek verme, özveri birbirini anlayacak çalışmalar yapılabilir.

Ay boşlukta saatleri:

20 Ağustos Cumartesi 15:21 ile aynı gün 22:19 arasında,

22 Ağustos 19:39 dan 23 Ağustos Salı 00:20 arasında,

24 Ağustos 22:38den 25 Ağustos 02:40 arasında,

27 Ağustos 3:31 den 27 Ağustos 6:07 arasında,

29 Ağustos 9:24den aynı gün 11:12 arasında ay boşlukta kalacak.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum