18 Ağustos 2016 Kova burcundaki Tutulmanın Burçlara etkileri nelerdir?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 13:14:00

 
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Kova burcundaki ay tutulması, aşk hayatınızla ilgili bir karar alma dönemine işarettir. Ayrıldığınız sevgiliden ya da bir süredir karar veremediğiniz teklife evet diyebilirsiniz. Kimileri için ise, gruplar arkadaşlar dostluklar içinde etkin olmak, toplantılar düzenlemek, organizasyonlara açık olmak gerekebilir. Sosyal projeler, toplumsal reformlar, insanlık adına yapılan çalışmalar içinde olabilirsiniz. Bu günlerden itibaren ay sonuna kadar, yollar, yolculuklar, seyahatler, uzak çevreler kimileri için ise akademik çalışmaların ya da hukuksal konuların ve ya basın medya bağlantıların yarattığı stresler, zorluklar olabilir. İş kurmak, ev, ofis taşımak, yer, çevre değiştirmek, tadilat koymak, iş arayışı içinde olmak konularınız arasında. Ay sonuna kadar bazı tedirginlikler artarken bir yandan da günlük işlerinizi düzenlemek, arkadaşlarınızla bir arada olmak ve onların yardımları söz konusu. Sabır ve dikkatle işlerinize konsantre olabilir, bir takım engelleri aşabilirsiniz. Detay gerektiren işlerinizi düzenleyebilir, yurt dışı bağlantılı işlerinizi hızlandırabilirsiniz. Yazı çalışmalarınız varsa, makaleler, sağlık kontrolleri yapıcı olacaktır.


BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Kova burcundaki ay tutulması, özel hayatınızda, ailevi konularda karışıklık dağınıklık, bazı stresler yaratabilir. Aldığınız bazı kararlar da söz konusu. Ev konuları, anne babanın aldığı kararlar, geçmişten gelen konular, misafirler, ev hayatının getirdiği yoğunluklar, enerjik ve elektrikli günler. Ayrıca, bu günlerde, toplumsal meseleler öncelik kazanır. Halkla ilişkiler de kurulabilir. Diğer yandan ise, aşk hayatınızın bu günlerde tekrar gündeme gelmesi de düşünülebilir. Bu günlerde seminerler, kermesler, yaratıcı faaliyetler, aktivasyon artıyor. Keyifleriniz, geziler, çocuklarınızın faaliyetleri uğraşları artarken, sizlerde onlara yardımcı olabilir, getirdiği yüklerden yorulabilirsiniz. Ay sonuna kadar ise, eşin ortağın getirdiği sorumluluklar, para harcamaları, ortaklaşa para konuları, alacak, verecek, banka, kredilerle ilgili durumlar da söz konusu. Tedaviler, tansiyon, kanama, operasyon, sağlık problemleriniz varsa öne çıkabilir. Eşin ya da ortağın getirdiği, alacak verecek borç durumlarına da dikkat edilmeli. 22 inde Güneş’in Başak burcuna girmesiyle, çocuklarınızın eğitim hayatıyla ya da özel belki de iş hayatıyla ilgili gelişen konular sorumluluklarınızı arttırabilir. Daha rahat nefes alabilir, aşk hayatınızı da daha mantılıklı bir şekilde düşünerek çözebilirsiniz. 23-24 keyifli bir gün, aşkınızla ya da çocuklarınızla keyifli birkaç gün geçirebilirsiniz. Kendi özelinize vakit ayırabilirsiniz. Ay sonunda ailenin servetiyle ilgili konular gündeme gelebilir.

 
İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – Kova burcundaki Ay Tutulması, yolculukları, uzaklardan gelenleri, yakın çevrenin hayatındaki karışıklıkları anlatabilir. Seminerler, reklam, farklı kültürlerden kişilerle birliktelikler, tanışmalar, yenilenme, özgürlük verebilir. Seyahatler, basın medya bağlantılı konular, astroloji,  fuarlar söz konusu. Kimileri için ise eğitim kararı alma, eğitimi tamamlama, sınav sonuçları, yeni fikir ve görüşler elde edilebilir. Ay sonuna kadar ise, eşin hayatındaki stresler de göz ardı edilmemeli. Onun sağlık durumu, tansiyon, baş ağrısı gibi konulara dikkat edilmeli. Karşıdaki kişilere bağlı olduğunuz bu günlerde onların yarattığı streslerden etkilenebilirsiniz. Kimileri için ise, açık düşmanlıkların, hukuki konuların, iş hayatının getirdiği dağınıklıklar da söz konusu. Ay sonuna doğru ailevi konuların gerginliği artarken, Merkür retroya gireceğinden, büyükler, ebeveynler, ev, taşınma, tadilatların yarattığı karışıklıklardan söz edilebilir. Kimileri için ise evlilik hazırlıkları, geçmişten gelen kişisel konuların gündeme gelmesi, bir düzen ihtiyacının arttığı süreçler var.  Misafir ağırlayabilir, aile üyeleriyle birlikte olabilir, yerleşimle ilgili uğraşlar verebilirsiniz.

 
YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Kova burcundaki Ay Tutulması, parayla ilgili konuları tetikliyor. Başkalarıyla birlikte sahip olunan değerler, alacak-borç, krediler, başkalarının kaynaklarıyla ilgili konular var. Kimileri için ise, işin getirdiği stresler, alacakların kazançları dengelememesi, işle ilgili mücadelelerin olduğu süreçler. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilgili karışıklık, işlerinizi gerçekleştiren kişilerle zorluklar ay sonuna kadar söz konusu. Sağlık durumuna da dikkat edilmesi gerekebilir. Özellikle kemiklerle, ateşli hastalıklar, kesikler, kanamalarla, bel sorunları ile ilgili sorunları öne çıkarabilir. Evcil hayvanlarınız varsa onların zorlukları tedavileri sağlık sorunlarıyla da uğraşabilirsiniz. Günlük işlerinizi düzenlemekte zorluk çekebilirsiniz. Ay sonuna kadar yakın çevreyle ilgili ilişkiler, kısa yolculuklar, akrabalar, kardeşlerle ilgili yoğunluklar var. Onların hayatındaki bir takım olumlu değişikliklerden söz edilebilir. Ay sonunda Merkür retro olacağından bu günlerde işle ilgili pazarlıklar, pazarlama, tanıtım reklam, anlaşmalar da dikkat çekiyor. Geçmişten gelen komşularla ilgili alınan kararları da hayata geçirebilirsiniz. O dönemler iletişim trafiğiniz artıyor, retronun getireceği kısa süreli bir dağınıklık karışıklık söz konusu. 28, 29 Ağustos işlerinizi gerçekleştirmek kişisel güvenliğinizi sağlamak için olumlu bir gün.

 
ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  Karşıt burcunuzda olan Kova burcunda ay Tutulması gerçekleşti. Bu durumda ilişkilerde birkaç gün durağanlık yaşanabilir. Uranüs’ün getirdiği ani sürprizler, kazalar, sakarlıklar da söz konusu.  Evlilik ortaklıkla ilgili alınacak kararlar, sizin veya eşinizin ya da karşınızdaki kişilerin sağlığını bağlayan konular olabilir. Hayatınızda önemli başlangıçlar da söz konusu olurken, özellikle ilişkiler öne kazanır. Bazı kişilerle çatışmalar, davranış biçiminizde sertlikler söz konusu olurken, Sosyal aktivitelerde artışlar, toplumsal temalı çalışmalar artabilir. Bir konuda danışmanlık alabilir ya da danışmanlık da verebilirsiniz. Mars/Satürn, çocuklarınızın hayatında sorumluluklar var, dikkat ve disiplin isteyen işlerinizi hızlandırabilir, spor faaliyetlerine fiziksel aktivasyonlara başlayabilirsiniz. Aşk hayatınızda bir süre daha bir takım karışıklıklar ya da zorluklar devam edebilir. Finansal risklerin getirdiği stresler artarken, parayla ilgili konular, alacak verecekler, para harcamaları yoğunlaşabilir.  Uzun zamandır ihtiyacınız olan şeylere, taşınmazlara para akıtabilirsiniz. 21,22 Ağustos enerjiniz artarken, 23, 24 Ağustos, işleriniz açılabilir, kariyerle ilgili daha fazla sorumluluklar alabilirsiniz. Satış işleri, halkla ilişkiler için elverişli zamanlardır. Ay sonunda Merkür’ünde retro olduğunu düşünürsek geçmiş, para konularını, alım satımları, eğitimsel çalışmaları, komşuları, kardeşlerle ilgili konuları, alacak verecek dengesini yeniden düzenlemek gerekebilir.

 
BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  Kova burcundaki Ay Tutulması, geçmişteki konuları gündeme getirebilir. Bazı şeyleri bu tutulmayla daha iyi anlayabilir, farkındalık kazanabilirsiniz. Homeopati, meditasyon, yoga benzeri ya da farklı eğitimsel çalışmalara başlamak için kararlar alınabilir. Bu dönemler, iş konuları, ev işleri, ev bakımı, koruma, temizlik, çalışma ortamı gündeme gelebilir. Belki de işinizle ilgili bir organizasyon çalışması hızlanabilir. Bazı şeylerde değişiklik yapmak, iş yerini yenilemek, taşınma ihtiyacı doğabilir. Telaş, acelecilik artabilir. Hemen işleri bitirme sonuca varma telaşı görülebilir. Ufak rahatsızlıklara karşı da bu günler pimpirik verebilir. Ancak bu tutulma geçmişte uğraştığınız konuları bitirme, tamamlama, eskileri toparlama enerjisi de veriyor ki, ay sonunda yeni oluşumlara hazırlıklı olun. Şu an bulunduğunuz mekanda ev veya iş yeri de olabilir, sabırla titizlikle sorumlulukla alınan çalışmalar var. Kimilerin ise, tadilatlar, ebeveynleriyle ilgili sorunlar, ailevi karışıklıklar artıyor.  22 Ağustos’tan itibaren Güneşin Burcunuza girmesiyle hayat enerjiniz yerine gelmeye başlıyor.  Ay sonuna kadar kişisel sorunları çözmek ve daha iyi sonuçlar almak kazançların artması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bir sürelik dağınıklıktan sonra daha olumlu gelişmeler var. Ay sonunda gerçekleşen Merkür retro Eylül sonuna kadar, geçmiş dönemdeki iş konularına ya da ailevi konulara yeni bir düzen, organizasyon, projeleri gerçekleştirme olanakları verebilir. 

 
TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – Kova burcundaki Ay Tutulması,  eskilerin atılması, bırakılması, elinizdeki kalan işleri bitirmek için cesaret güç ve iyi bir enerji verecektir. Kimileri için ise yeni bir aşk, organizasyonlar, seminerler, keyifli geziler, eğlenceler, kısa seyahatler verebilir. Şimdiye kadar sıkışmış konuların, günlük işlerin dağınıklığını toparlama, sağlıkla ilgili konulara çözüm bulma alacak verecek borç para konularını dengeye sokma enerjisi verebilir. Ay sonuna kadar, yakın çevre, komşular, taşınma, nakliye gibi konularla daha çok ilgilenebilirsiniz. Kardeşlerin hayatındaki bazı streslerde yoğunlaşabilir. Hukuki konular, kanunlar, yakın çevreyle stresli ilişkiler artarken, tatlı tatlı huzuru elde bırakmadan disiplinle, tüm ayrıntılarıyla işleri bitirme, toparlama, düzenleme temizleme dönemidir. Kimileri için ise, ay sonuna kadar meditasyon benzeri çalışmalara ağırlık verebilir, uzun süredir üstünde oldukları hazırlıkları Eylül sonuna kadar bitirebilirler. Bırakma, bitiş, sonlanma, kabullenme enerjisiyle hareket ederken, daha çok içe çekilme, kişisel projelere hazırlık zamanını iyi değerlendirmek gerekmekte. Kontrol dışı gelişen olayların verdiği karışıklıklar ay sonunda Merkür retro ile daha da yoğunlaşabilir. Eylül sonuna kadar ancak bir şeylerin düzene girmesi beklenebilir. 22-24 Ağustos beklediğiniz alacak ya da kredi gelebilir.

 
AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – Kova burcundaki Ay Tutulması, özel hayatınız ve iş hayatınızı gündeme getirebilir. Evde daha fazla özgürleşme arzusunda olabilirsiniz. Kendinizi her şeyden çekip dış dünyanın isteklerinden uzaklaşıp daha rahat olma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bırakılamayan alışkanlıklara ve ya geçmişteki durumunuzdan gelen sorunlara çare bularak yaşamınızı kontrol edebilirsiniz. Aileye ebeveynlere ait konular gündeme gelebilir. İlişkinizle ilgili kendinizi sorgulayabilirsiniz. Kimileri için ise gayrimenkul alım satımıyla ilgili kararlar, taşınmak yer değiştirmek evde değişiklikler yapmak tutulmanın ortaya çıkarttığı etkiler olabilir. İş ve ev ortamıyla ve gelecekle ilgili önemli iniş çıkışların olduğu, işte yenilenmeler yaşanacağı bir dönem olabilir. Ay sonuna kadar ise, finansal konular, iş bağlantılı yatırımlar, anlaşmalar konusunda daha sağlam, tedbirli, dikkatli ve sorumluluk sahibi olmak gerekebilir. Hak ettiğiniz kazancı elde etmek için daha fazla mücadele edebilirsiniz.  Gereğinden fazla riskli veya aceleci kararlar tavırlar ve atraksiyonlardan kaçınmak ve sabırlı olmak size çok şey kazandıracak. 21-22 Ağustos’ta işle ilgili ani konular, sürprizler öne çıkarken sağlığa da dikkat etmek gerekebilir. Grup çalışmaları, toplantılar, gelecek için yapılan özverili toplumsal çalışmalar, dernek, cemiyet faaliyetleri artabilir. 23-24 ortaklı konular, ilişkiler, anlaşmalar adına olumlu bir dönem.

 
YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -  Kova burcundaki Ay Tutulması, kişisel gelişiminiz açısından şanslı bir döneme hazırlıyor sizi. Yakın çevre ile ilişkiler, arkadaşlar dostluklar, seminerler, halkla ilişkiler, basın medya bağlantılı çalışmalar içinde bulunabilir. Gelecek için de bağlantılar kurabilirsiniz. Bilgi paylaşmak, yazmak, konuşmak seyahat etmek akrabalarla kardeş, komşularla birlikte olmak önemli şeyler kazandırabilir. Organizasyonlar içinde bulunmak, toplumsal çalışmalar, sosyal projeler adına geliştirici ve enerjik bir dönem. Eğitim, kurs, sınavlar adına bir sonuç alma dönemi olabilir. Eğitim verme kararı alabilirsiniz. Ay sonuna kadar ise, kendini ortaya koymak, girişimde bulunmak kendinizi aktif ve dinamik hissetmek güdüsü artabilir. Kendinize güven artarken ve ben egosu da öne çıkabilir.  Daha fazla sorumluluk alma, başlangıçlar yapma, sabırla yeni projelere başlama adına olumlu ve bir o kadar da yorucu bir dönem. Bu süreçlerde, diyetinize dikkat etmelisiniz. Fiziksel olarak  aktivasyonu arttırabilir, daha fazla yürüyüş, geziler, yolculuklar yapabilirsiniz. Ancak sağlıkla ilgili de kemik, ayak, bacak ağrıları, damarlarla ilgili sorunlara, yanıklara, tansiyona dikkat edilmeli.  Kendinizi çok yormayın.  21,22 Ağustos çocuğunuz ya da aşkınızla birlikte keyifle gezebilirsiniz. 23,24 işlerinizi plan ve program dâhilinde pratikçe gerçekleştirebilirsiniz.

 
OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Kova burcundaki Ay Tutulması, parayla ilgili bir konuyu gündeme getirebilir. Başkalarından gelen kaynaklar yerine kendi kazancınıza yönelebilirsiniz. Daha fazla para kazanabilir, harcayabilirsiniz. Parasal güvenceye en çok ihtiyacınız olan bir dönem olabilir. Parayla ilgili konularda duygusal kararlar alabilirsiniz. Çocuklarınızın harcamaları artabilir. Borç alacak ilişkisi artarken ani fırsatlar da söz konusu. İşlerinizin de arttığı çok çalıştığınız bir dönemden söz edilebilir. Ay sonuna kadar, kontrol edilemeyen durumlar, çok çalışmak, çok yorulmak, geri planda kalıp kendi kendini tüketmek gerekebilir. Kapalı yerler, hastaneler, cenazeler, kolektif çalışmalar sabırla edilecek mücadeleler var. Ebeveynler, özel hayatınızın getirdiği stresler, yakın çevrenin ve ya işinizin karmaşası bir süre daha devam edebilir. Ancak 22 de Güneşin Başak burcuna girmesiyle,  farklı çevreler, seyahatler, seminer, basın medya bağlantılı çalışmalar, sempozyumlar, farklı kültürden kişilerle bağlantılar olduğundan daha ciddi projelerle geliştirilebilir. Aslında yükselme dönemindesiniz, her an her şey değişebilir, şimdi bir hazırlık sürecindesiniz. Kimileri eğitimle kararlar alırken, kimileri için ise iş bağlantılı yeni kararlar, seyahatler süreci başlamakta. Kitap yazmak, yayınlamak, sunumlar, uluslar arası konuşmalar, ticaret, hukuki çalışmalar, turizm sektörü içindeler. 23,24 çocuklarla birlikte yapılan keyifli organizasyonlar var, kimiler için ise kısa geziler, aşk hayatıyla ilgili canlılık beklenebilir.

 
KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – Burcunuzda gerçekleşen Ay tutulması, ilişkileri, kişisel gelişimi, karşılıklı yardımlaşmaları, sizin hayatınızdaki konuların karşıdaki kişilere yansımasını, karşılıklı gerçekleşen alışverişleri gündeme getirmekte.  Bu dönem, başkalarına yardım etmek, empati, duygu alışverişleri yoğunlaşabilir. Eşinizle birlikte önemli kararlar alabilirsiniz. Başkalarını daha iyi anlayabilir, onların hislerini ve yaşadığı sorunları da bir sünger gibi çekebilirsiniz. Ortaklaşa konular, sözleşmeler, bir takım organizasyonlar artarken, bu ay tanınmış önemli kişilerin dikkatini çekebilirsiniz. Başkalarıyla birlikte ortak hareket etmek, iş bağlantılarını gerçekleştirmek, önemli kişilerden destek almak gündeminizde. Başkalarının hayatını da kolaylaştırabilirsiniz. Ay sonuna kadar, toplumsal hizmetler, arkadaşlarla etkileşimler artabilir. Ekip işi artarken, Marsın stres yaratan enerjisini iyi dengelemek gerekir. Agresyonu arttıracak konular artsa bile sabırla ilerlemek işleri düzenlemek, toplantıları organize etmek size başarı kazandıracaktır. 23ünden itibaren, ortaklaşa paylaşımlar, eşin para durumu, birlikte yapılan finansal konular, alım satımlar gündeme gelebilir. Ay sonunda Merkür’ün retroda olacağını düşünürsek, Eylül sonuna kadar geçmişte kriz yaratan konuları aşabilirsiniz. Kimileri için ise sağlık temaları tedaviler eşin alacakları artabilir. 23,24 bu konuları görüşmek, evde huzur bulmak, ev, konut için güvenliği arttıracak konuşmalar yapmak, anne veya bayanlarla bir arada olmak mümkün.

 
BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Kova burcundaki Ay Tutulması, iş ve ya sağlık konularını gündeme getirebilir. Bir süre içe çekilmeye daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu tutulma, yalnız kalıp yüzleşmekten korktuğunuz kaçındığınız yanlarınıza ayna tutacak. Ruhsal sağlığınızla ilgili sıkıntılar, psikolojik denge durumlarıyla karşılaşabilirsiniz. Çok çalışabilir, az kazanabilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen olaylarla karşılaşabilirsiniz. Aşkınızın siz suçlaması, kıskançlıklar da devreye girebilir. Çocukların hayatında bir takım olayların verdiği karışıklıklar dan söz edilebilir. Eğer mistik spirituel çalışmalarla ilgiliyseniz meditasyon yoga homeopati gibi çalışmalar yapılıyorsa çok keyifli bir tutulma olarak yansıyabilir. Çok yetenekli yaratıcı olduğunuz bu dönemlerde eve kapanıp senaryo, kitap yazma konularınız arasında. Ay sonuna kadar, çok sıkı çalışmalar içinde, gözü peklik girişim cesareti vurgu kazanmış olabilir. Ancak acelecilik ve agresyonda verebilir. Bu yüzden otoritelerle de iyi geçinmek gerekebilir. Gözü kara girişimler, aşırı hırslar ya da tam tersi kendini bastıran yapınız, harekete geçmekte zorlanan kişiliğiniz yüzünden işten çıkarılma gözden düşme gibi durumlar da yaratabilir. 22 den itibaren tamamen ikili ilişkiler ortaklaşa çalışmalar artarken fazlasıyla karşı tarafa dayalı hareket etmek gerekebilir. Eşin ya da ilişkide bulunduğunuz kişinin, ortağınızın hayatında güzel gelişmeler, girişimler var. Yapıcı bir dönemde, sizin de karşıdan gelen fırsatlara açık olmanız gerekmekte. Kimileri için ise bir konuda gerek sağlık ya da psikolojik ve ya iş konusunda danışmanlık alması gerekebilir. Kimileri ise danışmanlık verebilir. Eğitimle ilgili alınan belgeler, yurt dışı bağlantılı çalışmalar yolculuklar gündeme gelebilir. İlişkilerle ilgili önemli kararlar alınabilir, sağlamlaşabilir, evliliğe götürebilir ya da Eylül sonuna kadar kopabilir. 22,24 yakın çevrenizle birlikte olabilirsiniz, daha sağlam bir gelecek için kararlar alabilirsiniz. Kitap, sanat, dergi çalışmaları varsa bitirebilirsiniz.
 

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
Yazılarım, http://www.astrotalin.com dan, instagram/ @talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com
 
 

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum