VENÜS'ün Oğlak burcunda Retro hareketi ve Burçlara etkisi nelerdir?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:45:00




VENÜS OĞLAK BURCUNDA RETRO!


Mitolojide aşk ve güzellik Tanrıçası olan Venüs, 5 Kasım 2013’den itibaren Oğlak burcunda ilerlemekte. Aşk, para ile ilişkileri, estetik değerlerimizi, duygularımızı, maddi ve manevi sahip olduğumuz her şeyi simgeleyen Venüs’ün 21 Aralık-31 Ocak 2014 tarihleri arasında retro hareketini tamamlayacak. 

Venüs Terazi ve Boğa burcunun yönetici gezegenidir. Güzeli, aşkı, uyumu estetik duyarlılığı keyifleri temsil eder. Venüs Oğlak burcunda gezinirken, duygulara bakış açımız farklılaşır. Daha sağlam duruşlar, ciddi ve geleneksel birliktelikler, finansal konular, yatırımlar ön planda olur. Oğlaklar için aşk hiçbir zaman oyun değildir, her zaman ciddi bir konudur. Güvenilir, sorumluluk sahibi ve sadıktır. Romantiklik hiç ona göre değildir, dolayısıyla zamanla sevgi biter, ilişki biçimsel olarak yürür.  
Venüs’ün Oğlak’ta olduğu dönemlerde büyük şirketlerin, önemli mevkii sahibi kişilerin dekorasyon, restorasyon, sanatsal çalışmaları akla gelebilir. İlişkiler, evlilikler, nişan, söz, davet ve partiler öncelikli olabilir.  Bu gezegenin, retro hareketi ise bu konuların vurgusunu arttıracaktır. 

Venüs retro döneminde, geçmişten gelen, eski sevgili,  yaşanmış bir aşk gündeme tekrar gelebilir. Yeni ilişkiler başlayabilir. Finansal konular, müşterek hesaplar, anlaşmalar kontratlarda biraz daha sağlamcı olmak gerekebilir.  Akıllı para harcayan yatırımcı, varlıklı , yaşça büyük, olgun kişilerle daha çok işbirliği içinde olabiliriz. Bu dönemde, estetik operasyon, evinizle ilgili, dekorasyon çalışmaları ertelenmeli. . Evlilik tarihi, gelinlik veya kıyafet provaları, ortaklık anlaşmaları da yapmaktan kaçınmak gerekir. Pamuk ipliğine bağlı, kalıcılığı olmayan, güvensiz, ölçüsüz, pervasız, saygısızca ilerleyen ilişkiler tekrar masaya yatırılabilir ya da bitebilir. Yine bu dönem, üzerinde çalışan, yazı, estetik bir konu, kişisel bir gelişim programı, aşk daha da derinleşebilir, ciddi boyuta gelerek anlam ve değer kazanabilir. Bu dönemde karşımıza çıkan kişiler, çalışkan, sorumluluk sahibi, Oğlak burcu özellikleri taşıyan, ciddi, olgun ve ya yaşça büyük olabilir.  Her 2 - 2.5 yılda bir karşımıza çıkan bu dönemi, değerlendirerek, geleceğe doğru daha güvenli adımlar atma fırsatını da yakalayabiliriz.  

Bu dönem  Mars da  Terazi burcunda ilerlemekte, Yönetici gezegenin Venüs’ün Oğlak burcunda olması, Oğlak’ta yücelimde olan Mars gezegeninin Terazi de olması dikkat çekici. İki burçta şu an birlikte oldukları gezegenlerden zarar görmekteler. Terazi Marstan, Oğlak’ta Venüs’ten, retro halinde olması da bu konumu daha da arttırıyor. Özellikle, Oğlak, Terazi, Yengeç, Koç öncü burçlarının daha fazla çabalaması gereken bir süreç. Mücadele etmek, motivasyonu da arttıracaktır fakat enerjiyi de düşürebilir. Sağlığa, kontrolsüz durumlara, anlaşmalara, ikili ilişkilere dikkat edilmelidir.  Sabır her şeyin ilacıdır.

Dikkat edilmesi gereken sağlık bağlantıları: Cilt sorunları, Deri hastalıkları (alerjiler, egzama, sivilce, çıban) bel, sırt hassasiyeti, soğuk algınlığı, bulaşıcı hastalıklar, ağır diyetler sonucu vücut direncinin düşüşü, göz hassasiyeti (kızarma, şişme, kanlanma) eklemler, şeker iniş çıkışları, denge sistemi, böbrekler…..
Venüs retrosunun burçlara  etkileri:  (21 Aralık-31 Ocak 2014)

KOÇ: Marsın Teraziye karşıt evinize girmesiyle, ilişkiler vurgulanıyor.  Venüs’ün kariyer ve  iş evindeki uzun süredir yolculuğu devam etmekte. Toplumun önünde daha çok görünür olduğunuz, dikkat çektiğiniz bir dönem. Ortaklıklar, evlilik, yakın arkadaşlıkları da kapsayan ikili ilişkilere dikkat etmek ve daha çok özen gösterilmesi gereken uzun bir dönem başlıyor.  Özellikle 21 Aralık’tan sonra daha çok toplumun önündesiniz, normların dışında hareket etmek, aykırı davranışlar zarar verebilir. Akıllı, saygın olmaya özen göstermelisiniz, yapacağınız her hangi bir yanlış sizi zor durumda bırakabilir. İlişkilerde, rekabet, çekişme, tetiklenebilir. Finansal kazanç elde ettiğiniz kişilerle ilişkilere, diyaloglara dikkat etmeli, aceleci, plansız ve düşüncesizce harekete edilmemelidir.

BOĞA: Uzun süredir, yabancı bir çevreye girmiş olmalısınız. Hayatınızda dış ilişkiler önem kazanmış. Medya, basın, ticaret,  yurt dışı bağlantılı kurumlar, yolculuklar vurgulanmış olsa gerek.   Akademik çalışmalar, hukuki konular aktif bir şekilde ilerlemekte. Mars’ın sağlık evine girmesi çok vurgulu.  Daha fazla çalışıp, gayret göstermek ve sabırlı olmak gerekecek. Günlük harcamalar, yapılacak işler artabilir. Agresyon ve acelecilik söz konusudur. İş hayatıyla ilgili de yoğun, bitirilmesi gereken çok sayıda işin olması sinirleri gerebilir.  Sinir gerginlikleri dışa vurabilir.   Bünyenizi kuvvetlendirin,  ağır diyetlerden uzak durmalı, şeker dengenizi ayarlamalısınız. Cilt sorunları ve boğaz ağrılarına karşı da önlemci olmalısınız.  Kesici alet ve sakarlıklara karşı da dikkatli olun.   

İKİZLER: Sağlıkla ilgili bir konuda operasyon hazırlıkları yapılıyor olabilir. Estetik konuları ile ilgili bu tarihlerde hiçbir işlem yapmayın. Yatırımlar söz konuysa mal, mülk, yada riskli bir konu borsa, krediler, borçlar gibi bu tarihler arasında hareket etmeyin. Davalar, hukuki konular, resmi dairelerle ilişkiler de bu dönem aktifleşebilir. Sağlam ilerleyen aşk ilişkilerini bu dönem, ciddi bir boyuta taşımak mümkün. Olmayanlar ise sorun yaratabilir, yapılandırmak gerekir.   Estetik konular, artistik faaliyetler, spor çalışmaları önem kazanıyor. Çocukların sağlık konularıyla daha fazla ilgili olabilirsiniz. Ruhsal sorunlara, daha fazla önem vermek gerekebilir.

YENGEÇ: Venüs ilişkiler evinizde retro yapıyor. Evlilik ilişkilerini bu dönemde ele almak sağlam temeller atmaya çalışmak gerekebilir. Çocuklarınız, aile içindeki kargaşalar, ebeveynlerle ilgili sorumluluklar, yeni önlemler almanızı, enerjinizi bunları çözmek adına harcamanızı gerektirebilir. Ortaklıklar, yeni iş anlaşmaları, şirket kurmak veya kalıcı işler yapmak gibi konular üzerinde de yoğunlaşabilirsiniz. Bu dönemde sağlam ortaklarınız da olabilir, anlaşma, kontratlar üzerinde yoğunlaşabilir, size olan faydalarını, zararlarını da sorgulayabilirsiniz. Evde yapmanız gereken çalışmalar artabilir, sanatsal bir konuya yoğunlaşabilirsiniz. Önemli imzaları bu tarihlere denk getirmeyin.

ASLAN: Sağlıkla ilgili konular vurgulanıyor. Aileyi ilgilendiren konular, yakın çevre ilişkilerin yoğunlaştığı bir dönem. Annenizin sağlıkla ilgili konuları bu dönemde daha dikkatli ele almak gerekebilir.  İş yerinde dekorasyon çalışmaları da gündeme gelebilir. İşiniz gereği sanatsal bir obje üzerinde çok uzun süre çalışabilir, Aralığın sonlarına doğru müşterilere pazarlayabilirsiniz.  Kendi sağlığınızı uzun süredir ihmal ettiyseniz, özen göstermeniz gereken bir dönem. Güzelleşmek için daha çok efor harcanabilir. Gardırobunuzu yenileyebilirsiniz. Şeker iniş çıkışlarına,  böbrek, sırt, bel ağrılarına, ağır diyet programlarına dikkat etmeli. Bünyenizi güçlendirmelisiniz. Estetik operasyonlarını dekor çalışmalarını bu tarihlere denk getirmemeli, beraber çalıştığınız kişilerle, kardeşlerinizle ilişkilere dikkat etmelisiniz. Plüton’dan dolayı, kalıcı çözümlerde bulmak mümkün.

BAŞAK: Aşk ilişkileri sorgulanıyor. Ciddi, sorumluluk sahibi, normların dışında geleneksel bir yapıda olan birliktelikler bu dönem ele alınabilir. Geçmişte yaşanmış bir ilişki de tekrar gündeme gelebilir.  Para, harcamalar yüzünden sorun çıkabilir. Özellikle pamuk ipliğine bağlı olanlarda.  Finansal konularda çok fazla gayret etmek gerekebilir. Alacaklar var ama harcamalar da artıyor. Borçlar varsa gelenler onları kapatmak için kullanılabilir. Bu ay risk getiren her şeyden kaçınmak gerekir.  Yaratıcı çalışmaları olanlar, sahne, dekor, obje, internet çalışmaları, tanıtımlar gibi… çok başarılı olabilirler. Enerjilerini bu konuya yoğunlaştırabilirler. Çocuklarının bu dönem önemli kazanımları var. Spor çalışmalarından başarılar elde edilebilir.  Sahne dekoru çalışmaları, borsa oyunları, risk getiren her şeyden bu dönemde uzak durulmalıdır. Hamile kalmak,  bu konulara önem vermek mümkün.

TERAZİ:  Mars Burcunuza girdiğinden beri, ilişkiler, hukuki konular, evle ilgili sorunlar, çocuklarınızın sorunları yoğunlaşmaya başladı. Bu yıl çok kararlısınız, kafanıza koyduğunuz şeyi gerçekleştirmek istiyorsunuz. Ev, yatırım konuları da hareketlilik kazanmış. Evinizle ilgili değişiklik, dekorasyon çalışmaları, taşınma, mekan değiştirme gibi… Hayatınıza denge getirmek istediğiniz bir süreç. Eşinizle ilişkileri, ortaklık konularını, yapılandırmak, onarmak bozuk olan düzeni de tamir etmek güdülerini harekete geçiriyorsunuz. Zamanla kışkırtıcı olan bu enerji size, ilişkiye  zarar verebilir. Evinizde misafir ağırlamak, aile içinde daha fazla beraber olmak mümkün.  Bünyenizi güçlendirin, kaza, hastalık, tehlikelerden uzak durmalısınız. Şeker, alerjik reaksiyonlar, nezle, cilt sorunları, sırt bel ağrıları için önlemci olmalısınız. Bu tarihlerde dekorasyon çalışmaları yapmak için doğru bir zamanlama değil.

AKREP: Kardeşler, akrabalar, onların ortaklık veya evlilik konuları ile iç içesiniz. İşle ilgili anlaşmaların işbirliklerin yoğun olduğu bir dönem olabilir. İletişim yoğunlaşabilir, internet çalışmalarına hız vermek, plancı olmak gerekebilir. Eğitim konuları da gündemde, sınav sonuçları  dikkat çekici.  Marsın 12. Evinizde uzun bir süre hareketi, bazı konularda kontrolsüz bırakabilir. İçinizdeki gizli enerjinin de açığa çıkması mümkün. Hırslı hareket kimseye belli etmeden çok çalıştığınız bir süreç, gizlediğiniz konularda olabilir. Bu dönemde spor çalışmaları yapmak enerjiyi kontrol altına almak ve dengelemek için uygun olabilir. Hiç bir konuyu sorgulamamalı, koşulları kabul etmelisiniz. Başkalarına bağlı olduğunuz, onların istekleri doğrultusunda hareket ettiğiniz bir süreçte, kontrolü ele alamadığınızı hissedip kendinize savaş açmayın. En büyük düşmanınız siz olabilirsiniz. Sağlığınıza, yediklerinize dikkat etmelisiniz. Şekerli yiyeceklerden uzak durun. 

YAY: Dikkatler, para konularına çevriliyor. Para kazanmak, anlaşmalar yapmak, sanat çevresinden kişilerle daha fazla beraber olmak, yaptığınız bir ürünle ilgili para kazanmak mümkün. Retro döneminde anlaşmalar, kontratlar, güzel objeler, satın almak, tasarlamak mümkün olabilse de, para konusunda gecikmeler verebilir. Bir süre beklediğiniz bir süreç olsa da Mart 6 dan itibaren her şey yoluna gitmeye başlar. Bu sürece önem verin. Bu dönemde yapacağınız anlaşmalar, alacağınız işler, tanıştığınız kişilerle kalıcılık söz konusu olabilir. Marsın grup evine girmesiyle takım çalışmaları yoğunlaşabilir, arkadaşlar, dostluklar önem kazanıyor. Gruplar içinde ilişkilere dikkat etmek gerekir. Politik olmak, idareci duruşlar her zaman önem kazanacak.

OĞLAK: Kişisel girişimlerinizin önemli olduğu bir süreç. Çok fazla çalışmak gerekiyor. Enerjinizi bu yönde olumlu kullanırsınız, yapıcı gelişmeler de söz konusu. Geçmişten gelen bir aşk hikayesi gündeme gelebilir. Sanatsal bir projeye imza atabilirsiniz. Bu dönemde hamile kalmanız da mümkün. Dış görüntünüze  önem vereceğiniz bir dönem. Giyim, kuşam, estetik gibi. Fakat Venüs retrosu sizin burcunuzda gerçekleşmekte ve (21 Aralık-31 Ocak 2014) tarihlerden özellikle siz, estetik operasyonu, kıyafet provaları, dekor çalışmaları gibi konulara başlamamanız gerekir.  Aşk hayatınızı da yapılandırmak istediğiniz bir süreç. İlişkinize, yeni bir form vermek, farklı bir boyuta taşımak isteyebilirsiniz.  Hamilelik süresince de dikkat etmelisiniz. Ev ve iş hayatınızla ilgili konular için biraz daha fazla gayret etmek durumundasınız.

KOVA: İşinize kapanıp, çalışmaktasınız. Aşkı, sevgiyi ikinci plana attığınız, gizli gizli çalışmalar yaptığınız bir dönem. Bu yıl uzun soluklu bir çalışma içine gireceksiniz. Amacınız iletişimi genişletmek, sesinizi daha fazla kitleye duyurmak.  Sergiler, fuarlar, geziler, konserler etkin olabilir bu dönem. İletişim, medya, halkla ilişkiler, yabancılarla diyaloglar daha fazla gerçekleşebilir. Bol bol yolculuklar, seyahatler gündemde ve ya daha çok uzak yerlere gidip gelebilirsiniz. Yaza hazırlık dönemi, önemli iş anlaşmalarına adım atmanın bir önceki çalışmaları yapılmakta. 6 Mart’ta Venüs burcunuza girene kadar hep bir hüzün, içe kapanıklık aşkı mutluluğu tam olarak yaşayamama, özlem gündeminizde kalabilir. İlerideki çalışmalar için de çok iyi bir hazırlık dönemi olabilir. Kendinizi, terk edilmiş, ikinci plana atılmış, değersiz hissettirecek duygulardan kaçınmalısınız. Meditasyon dua, yoga  yapmak, iç huzuru bulmak ve kendinizle baş başa kalmak için doğru bir yaklaşım. Mart ayına hazırlanmak için arınma dönemi.

BALIK: Gruplar içinde çalışmalar yoğunlaşmış. Aktivasyon hızlanmış. Beraber yapılması gereken işler içindesiniz.  İş toplantıları, bu konudaki kazançlar, bir mekanı güzelleştirme, eğitim faaliyetleri, yabancılar, medya ile ilgili konular, eğitim çalışmaları, kurumsal faaliyetler, hareketlilik var. Bu konularda başarılı olmak  mümkün fakat Marsın Terazideki uzun sürecek gezintisi size başka  yaptırımlar getirmekte. Hukuki konular vurgulanıyor. Davalar, ortak verilmesi kararlar var. Ödemeler, vergi, kira, sözleşmeler, borç, kredi gibi  konularda gündemde. Bu konularda çok dikkatli olmalı, gereksiz risklerden kaçınmalısınız. Eğer muhasebe, banka sektörü, emlakçılık, sigortacılık, ekonomistlik gibi bir meslekte çalışıyorsanız, enerjinizi bu konulara yoğunlaştırabilir, başarılı da olabilirsiniz. Sağlığınız dikkat etmelisiniz. Ruhsal sorunlara, operasyon, kazalara açıklık getiren dönemlerde önlemci olmakta, fayda var. Mümkün olduğunca dinlenmelisiniz.


  • Share:

You Might Also Like

7 yorum

  1. Sevgili Talin,ben 12.12.1971 doğumluyum. Yükselenim de ay burcumda terazi..42 yildan sonra hayat bana neler sunacak..yildizlar,gezegenler nasil etkiler..teşekürler. sevgiyle hoş kalin.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Talin,
    sizi bilginize, tecrübenize güvenerek takip ediyorum, ancak özellikle retro hareket ile ilgili sanki tüm ciddiye alınması gereken astrologlar farklı yonde bilgiler sundular ( kimi olumsuz, kimi olumlu..)
    bu konuyu bir yazınızda ele alsanız? bu farklı öngörüler neden kaynaklanıyor?
    iyi çalışmalar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Oğlak sağlamcıdır, ilişki zaten uzun süredir zarar veriyorsa bitecektir. Sağlam bir zemini yoksa devalarca problem yaratmışssa o zaman önem kazanır. Sürpriz bir şey getirmez kişilerin bilgisi dahilinde olur genellikle. Bu dönemde yeni anlaşmalar ilişkiler de hayata geçebilir yani bu konuların içinde hem olumlu hem olumsuz ikisi de bir arada gündemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Talin,
      Bu yorum bana değil herhalde. ..sitenizde titizlikle cevaplar verdiğinizi takip ettiğim için ısrarcı olup bir mesaj daha gönderme cesareti buldum. .çalışmalarınizi izliyorum basarilar diliyorum ve Teşekkürler. .

      Sil
  4. Astroloji bir öngörü tekniğidir astrologların da farklı yorumları olur.

    YanıtlaSil
  5. Ay burcu oglaktaysa, oglak burcu yorumlarini da okumak gerekir mi? Eger gerekirse, yukselen burc mu ay burcu yorumlari mi daha onemlidir? Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  6. ay burcu duygularımızı hislerimizi ruh halimizi ifade ettiği için ay burcu oğlak olanları da ilgilendirir yükselen burcu olanları da ilgilendirir her ikisininde ayrı önemi vardır. yükselen dış görüntümüzle ilgili konuları ay ise ruhsal yaşadığımız duygularımızı ifade eder.

    YanıtlaSil