2020 yılı Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeç

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:15:00


YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ)-  Bu yıl şansınız açılıyor. Karşınızdan gelen şanslara açık olmalısınız. Bekarlar için ilişkiyi resmileştirme, evlilik yılı diyebiliriz. Ortaklıklar da kurulabilir. Şimdiye kadar düşmanlık besleyen kişiler varsa onlarla husumetinizi ortadan kaldırabilirsiniz ya da sorunları konuşarak anlaşabilirsiniz. Aynı şekilde ayrılık yaşayan kişiler, evlilikleri bitenler belki güçlü aracılar sayesinde yeniden bir araya gelme şansı yakalayabilir. Yeni bir ilişkiye de yelken açabilirsiniz. Yabancı bağlantılı ortaklarınız gündeme gelebilir. Ortak olmasanız bile karşınızda çok güçlü bağlantıları olan önemli kişilerden destek gelebilir, onların sayesinde yeniden yapılanabilir, dönüşebilir, büyüme yakalayabilirsiniz. Devlet, kurumsal ayağı olan işbirlikleri oluşabilir, güzel imkânlar gelişebilir. Olumsuz olarak güç savaşları, mahkemeler, hukuksal problemler de artabilir. 7. Ev sosyalleşmeyi de ifade ettiğinden, yoğun sosyal bir hayat sizi bekliyor, dinamik ve aktif bir girebilirsiniz. Yurt dışına gidebilirsiniz. Daha çok yolculuk yapabilirsiniz. Eşinizin de yoğun bir dönemi önemli girişimleri olabilir.

22 Mart 2020’de görev, ödev yükleyen, kuralcı, sınırlayan gezegen Satürn bir süreliğine Kova burcuna giriyor. Eşiniz, ortağınızla birlikte yapacağınız yatırımlar, alacak/verecek konuları olabilir.  Onların yatırımlarına destek verebilirsiniz. Resmi dairelerle ilgili konular, tazminatınız, evlilik, ortaklık, alım satım sözleşmeleri, kredileriniz, hukuki süreçler bu dönem yoğunlaşabilir. Tedaviler gerçekleşebilir. Akademik eğitiminiz adına araştırmalar yapabilirsiniz. Bankacılık ya da finansal sektörde çalışmaya başlayabilirsiniz. Ancak bu konular 17 Aralık 2020 de Satürn Kova’ya ikinci girişinden itibaren daha belirgin olacak ve hızlanacaktır. Jüpiter’de bu dönem Kova burcuna girince başkalarının kaynaklarından faydalanma şansınız artıyor. Ortaklı kazançların artmasıyla yatırımlara yönelebilirsiniz. Ruhsal olarak da rahatladığınız bir süreç olabilir.

2 Temmuz-17 Aralık 2020 dönemleri, Satürn yeniden Oğlak burcunda olacak siz bu dönem geçmişteki işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu dönem taşınmalar da gündeme gelebilir. Henüz evlenmediyseniz bu konular bu dönem gerçekleşecektir.

Aşk: Bu yıl aşk hayatınız, Ocak, Mart, Ağustos ve Kasım'ın sonlarında olumlu olarak gelişmekte. Keyfiniz artabilir, emeklerin karşılığını alabilirsiniz. Mayıs- Haziran sonu dönemleri aşk biraz sancılı olabilir. Gizli, platonik aşklar gündeme gelebilir. Aşkta çift durumlar olabilir, ya fazla fedakarlık yapılabilir, ya da yüzeysellik, güvensizlik verebilir. Aldatmak, aldatılmaya açık hale gelebilirsiniz, bu dönem dikkat etmelisiniz.

Para: Ocak ayının ilk haftalarına kadar başkalarının kaynaklarından faydalanabilir, hediye, prim, burs vb.. alabilirsiniz. Şubat ayında işinizi daha iyi hale getirebilir, mesleki hayatınızda düzenlemeler gündeme gelebilir. 10 Mart’tan sonra işten gelen kazançlarınız artabilir, bereketli bir ay diyebiliriz. Venüs’ün retro olması, paranın değerini düşürüyor, bu dönem dikkat etmek gerekir. Kontrol etmeniz zorlaşabilir bazı şeyleri. Para kaybı, zarar etme gibi durumlar olmasın! Ağustos ve Eylül ayı bereketli diyebiliriz. Özellikle Eylül ayında elinize arzu ettiğiniz miktarda para geçebilir, kazandığınız parayla kendinize bir şeyler alabilir, ihtiyaçları karşılayabilir, yatırım yapabilirsiniz.

Sağlık: Bu dönem 13 Mayıs-25 Haziran arasında Venüs retroda olunca anne tarafından gelen kalıtsal hastalıklara dikkat etmek gerekebilir. Gizli şeker, alerjik hastalıklar, eklemlerle ilgili sorunlar verebilir. Aile büyüklerinizle de ilgili sağlık sorunları büyüyebilir. Eşiniz de sağlığına dikkat etmelidir.

YIL İÇİNDE RETRO GEZEGENLER VE ETKİSİ:

Merkür retrolar:

1) 17 Şubat- 10 Mart 2020 Dönemleri Merkür Balık burcunda retro. 4 Mart-10 Mart Kova burcunda retro. Bu tarihler arasında finansal sorunlar olabilir. Alacak, verecek dengesi iyi korunmalı. Kira ya da başka gelirleriniz varsa almakta zorlanabilirsiniz. Alacaklarınızı tahsis etmek kolay olmayabilir. Yakın çevrenizdeki kişileri de ilgilendiren bazı sorunlar büyüyebilir. Hukuki sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Bazı durumlardan dolayı vergi, ceza ödeyebilirsiniz. Bu dönem risk almaktan uzak durmalısınız. Bankanızdaki paranızı kontrol ediniz. Daha önceki yolculuk planlarınızı bu süreçte devreye sokabilirsiniz. Tedaviler gündeme gelebilir.

2) 18 Haziran-12 Temmuz 2020 Yengeç burcunda retro- En çok da bu dönem zorlanmanız mümkün. Burcunuzda gerçekleşen retro dönemi, bazı fikirlerinizi kabul ettirmek zor olabilir. Karşınızdaki kişilere güvenmekte zorlanabilirsiniz. Söylediklerinizi anlamak zorlaşabilir. Konuşmalarınıza dikkat etmeli başkalarının kalbini kırmamalısınız. Bu dönem geçmişteki yolculuklar gündeme gelebilir.

3) 14 – 28 Ekim Akrep burcunda ve 28 Ekim – 3 Kasım Terazi burcunda Merkür retro:  Bu dönem ise, aşkta bazı sorunlar olabilir. Çocuklarınızın hayatında karışıklıklar sizi yorabilir. Gençlerle zorluklar yaşayabilirsiniz.  Ebeveynlerin hayatında bir takım sorunlar olabilir, kardeş, akraba, ailenizle ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Yerleşimle ilgili konular taşınmalar gündeme gelebilir. Aile toplantıları yapılabilir. Geçmişteki konuları konuşmak, bazı şeyleri düzeltmek gerekebilir.

Venüs retro: 13 Mayıs-25 Haziran 2020 – Aşk ilişkiler para gezegeni Venüs retroya giriyor. Bu dönem başkalarına yardım ettiğiniz dönemler olabilir. Dostlarınız, aile bireyleriniz için fedakarlık yapabilirsiniz. Fazla fedakarlık maddi manevi zarar görebilirsiniz. Yaratıcılık adına olumlu bir dönemdir kimileri ise bu dönem sessizleşebilir, eve işine kapanabilir kitap, senaryo yazabilir ya da bir model hazırlayabilirler. Meditasyon, yoga, spirituel çalışmalar adına olumlu bir dönem olabilir. Ortamdan uzaklaşma, inziva dönemleri olabilir.

Mars retro: 10 eylül-14 kasım 2020e kadar koç burcunda retro geri harekette olacak. Bu dönem iş hayatınızla ilgili mücadeleci bir süreç olabilir. Bazı girişimleriniz gecikebilir, durgunluk yaşayabilirsiniz. Oldukça baskın, dominant davranabilirsiniz. Hırslı, agresif bir patron, çalışan olarak tanınabilirsiniz. Başkaları da sizi baskılayabilir. Kendinizi sürekli kanıtlamak durumunda hissedebilirsiniz. Tüm Öncü burçlar gibi bu dönem temkinli ve sakin olunmalı, özellikle Eylül ayı sonlarına doğru Merkür’le karşıt açılardan dolayı sert etkileşimler var. Ailevi sorunlar, patron, toplum, dış dünyanın baskısı,  işi ve girişimlerinizle ilgili yavaşlama ya da belirsizlik, ya da yorucu tempo derken sinirlerinize bu dönem hakim olmalısınız, ilişkilerinize zarar verebilir. Acele etmeyin, risk almayın.

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI: (o tarihlere yakın ayrıntılı olarak bilgileri vereceğim).
Bu yıl İki kez Güneş Tutulması ve dört kez Ay Tutulması Yaşanacaktır.

Tutulmalar: Özellikle sizi ilgilendiren üç tutulmayı öne almak istedim.

10 Ocak 2020 Burcunuzda Ay Tutulması, 21 Haziran 2020 Burcunuzda Güneş Tutulması ve 5 Temmuz 2020 Oğlak burcunda son Ay tutulması oldukça sizin için oldukça önemli olacaktır. Bu dönemler, bazı olumsuzluklarda mümkün. Akslarda olan tutulmalar olduğundan sizin gibi öncü burçlara sert açıları var. Marsın da retro olmasından dolayı zarar görebilirsiniz.  İkili ilişkilere, iş hayatınız, yerleşimle ilgili konular, ebeveynler ve kişisel girişimler adına inişler ve çıkışlar, çalkantılar, ani sürprizler yaşanabilir. Ayrıca, kişisel başlangıçlarınız, sağlığınız, karşınızdaki kişilerin projeleri sağlık durumları iniş çıkışlar olabilir. İlişkiler, ortaklıklar, geçmişteki projeler, yolculuklar gündeme gelebilir. Bazı kararlar alabilirsiniz. Bu dönem Merkür retro olduğundan bazı kararlar alırken zorlanabilirsiniz, Aklınızı toparlamanız zorlaşabilir. Duygularınız mantıklı kararlar almanızı zorlaştırabilir. Karşınızdakilerin fikirlerine karşı savunmacı, güvensiz hale gelebilirsiniz. Kardeş, kuzen, akrabalarla da kadersel zorluklar yaşanabilir.

5 Haziran 2020 Yay burcunda Ay Tutulması, 30 Kasım 2020 İkizler burcunda Ay Tutulması ve 14 Aralık 2020 Yay burcunda Güneş Tutulması gerçekleşiyor - İş ve sağlık evinizde gerçekleşiyor. İşe başlama, iş değiştirme, sağlıkla ilgili konular gündeme gelebilir.  Aile büyüklerinizin, akrabaların hayatında da bir takım zorluklar olabilir. Bu dönem evde ya da kapalı alanlarda sıkı çalışmalar, fedakarlıklar olabilir, hizmet sektöründe yer alabilirsiniz. İşiniz için modeller üretebilir, fuarlara seminerlere de katılabilir, kolektif çalışmalar yapabilirsiniz.  Geçmişteki konular, uzaklarla ilgili bağlantılar, uzakta yaşayan dostlar, arkadaşlar, eğitsel çalışmalar, yolculuklar gündeme gelebilir. İşinizle ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Uzaklarla bağlantılı eğitim programlarına katılabilirsiniz. Eşinizin işlerine yardım edebilirsiniz. Sağlıkla ilgili gelişen yeni konular, kadersel temalar da olabilir. Evcil hayvanlarınızın hayatında bir takım karışıklıklar meydana gelebilir. Zamanı geldiğinde inceleriz.

Sağlıklı, huzurlu, bereketli, başarılı bir yıl diliyorum. Sevgiyle kalın.

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı / Yazarı



📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum