Oğlak burcunda Güneş Tutulması!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 15:22:00


26 Aralık 2019 Oğlak burcunun 4 derecesinde, Türkiye saatiyle yaklaşık 8- 8.19 civarı Halkalı güneş Tutulması gerçekleşiyor. Hindistan’ın Güneyi, Samatra, Borneo ve Filipinler’den görülebilecek. Güneş’in yüzde 97si (kaynak: TUG) örtülüyor. Genellikle, iz düşümü olan yer, bölgelerde doğal afetler, özellikle toprakla ilgili sorunlar olması mümkün.

Oğlak burcundaki tutulmalar genel anlamda yönetimsel konuları, kuralları, sorumluluk gerektiren konuları, disiplini, sınırları, yönetkenliği, iş konularını, uzun vadeli planları anlatır. Oğlak Zodyak’ın 10. Ev konusudur. İş hayatınızı, mesleki başarıları, toplumsal tanınmaları, hedefleri gösterir. Oğlak, dayanıklı, amacına hedefine sıkı sıkıya bağlı, zorlukları aşarak önüne bakarak, aklına koyduğu şeyleri yapmaktır. Fikirleri projelendirmek, inşa etmek, kalıcı, sağlam görevler, işler yapmak hatta tamamlamaktır.  Zirveye ulaşmak, hedefe varmaktır. Olumsuz tarafı ise, duygudan uzak, mesafeli, kötümserlik, aşırı hırs, diktatörlüktür. Oğlak burcundaki Güneş Tutulması, yöneticisi Satürn’den dolayı, devletle ilgili konuları, kanunları, yöneticileri, üstleri, kanuncuları,  yaşlıları, büyüklerimizi, ağır hastalıkları, katı koşulları, temkinli olmayı, ayakları sağlam basmayı simgeler.

Tutulmalar (tabi haritanızda önemli açılar almışsa, almamışsa herkesin etkilendiği kadar etkilenirsiniz) her koşulda bazı olayların olumlu/olumsuz olarak tetiklerler. Hayatınızdaki kırılma (doğum, ölüm, işe başlama, işten çıkma, ev alma, evlilik, boşanma vb.) noktaları genellikle tutulma dönemleri olmuştur. Bir olay gerçekleşir ve siz bundan sonra ne yapmalısınız, nasıl yol almalısınız bunu düşünürsünüz, ya da kontrol dışı gelişir ve akıntıya bırakırsınız kendinizi çünkü yapacak pek bir şey yoktur. Güneş Tutulması özellikle fiziksel olayları gündeme getirir. Güneş, babanızı, otoriteleri, patronunuz, devlet büyüklerini, eşinizi, hayatınızda büyük unsur taşıyan kişileri temsil edebilir. Güneş hayat enerjinizdir. Bir müddet hayat enerjinizde kısıtlanma, tutukluluk yaşanabilir. Bu tutulmanın etkisini azaltan enerjiler de mevcuttur. Jüpiter ve Uranüslü bir tutulma olduğundan, değiştiren, reformlar veren, yenileyen, destekleyen enerjileri beraberinde verecektir. Özellikle bu tarihlerde doğan Oğlak, Yengeç, Koç, Terazi olan öncüler bu tutulmadan etkilenebilir. Öncü burçlardaki etkileşimler önemli değişimleri olumlu/olumsuz beraberinde getirmektedir. Tutulma saatlerinde dua, meditasyon, yoga ya da benzeri (inancınıza göre) çalışmalar yapmak faydalıdır.

Dünyada politik konular toplumsal rol üstlenen kişiler, görev bilinci içinde yol alanlar, saygı ve güveni içine alan konular ön planda. Dünyada yöneticilik vasfının ortaya konulacağını gösterebilir. Kişisel girişimler ve finansal anlamda başlangıçlar gündeme gelebilir. Hep birlikte ortak amaçlar için eyleme geçilebilir. Gelecek günler adına güçlü planlar kurulabilir. Jüpiter’le kontak içinde olunan bir tutulma yabancılarla bağlantıları, eğitim, hukuk, adaletle ilgili ya da kültürel konuları da anlatabilir. Bu dönem artık Satürn/Plüton açıları çok netleşmiştir. Hayatınızın önemli bir alanında değişiklikler meydana gelmiştir ya da gelmektedir. Değişime değişmeye evrimleşmeye zorlayıcı etkiler çok yoğunlaşmıştır. Hayatın bundan sonraki dönemine temel oluşturacak bir şekilde düzenleme ve temizlik yapma zamanıdır. Belki de yaşam tarzınızı, fikirlerinizi, yönetim şeklinizi değiştirmek, yenilemek de gerekebilir. Tabi bu konular kişisel haritalarınızda hangi konularda olması gerektiğini anlatır. Jüpiter/Oğlak (kısıtlayıcı) dönemleri araştırıldığında dünya da ekonomik krizler gündeme gelmiş (tabi mutlaka etkileyen başka unsurlarda vardır, Satürn’ün hangi burçta olduğu ve tutulmaların nerede olduğu da önemlidir) Dünya genelinde yaşanacak bazı olaylar ki Amerika’nın haritasının (yengeç) karşıt evindeki tutulma bakalım neler getirecek bu karşıt açılardan dolayı! Yönetimsel değişiklikleri tetikleyebilir bu tutulma (Amerika’da dahil dünya genelinde) dönemi. Zira Satürn/Kova dönemine Mart aylarında bir geçiş süreci başlayacaktır, bu yüzden bazı şeylerin o döneme kadar değişmesi gerekebilir ya da o dönemlerde bu konular hızlanabilir. Yeni bir döneme doğru ilerliyoruz. Araştırmalar yaparsanız Satürn/Kova dönemleri bağımsızlığın arttığı ve Estonya, Letonya, Ukrayna, Kırgızistan, Türkmenistan,  Azerbaycan vb.. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlıklarını kazandılar. Satürn/Kova dönemi dünyada daha fazla özgürlük ihtiyacının arttığı bir dönem olabilir. 

Tutulma, Türkiye’ye göre dış ülkeleri gündeme getirmekte. Yaptırım içeren konular olabilir. Başkalarına bağlı olan durumlar söz konusu olabilir. Bu dönem, ortak görüş ve önerilere açık olmak, destek almak gerekebilir.  Bazı kısıtlamaların ardından, yeni anlaşmaları da beraberinde getirebilir.  Özellikle uluslararası konular, dış ilişkiler gündemdedir. Kontrollü olmak, sorumluluk duygusuyla belli kalıplar içinde hareket etmek, toplumu bir arada tutmak önemlidir. Bu dönem, hırs, disiplin, çalışma ahlakı daha çok vurgulanır.  Marsla sert etkisi artan ve biriken bir enerjinin açığa çıkmasını da tetikleyebilir. (Güneş/Jüpiter/mars (savaş, asker, deprem, maden kazalarını simgeler) etkisi) yüksek seviyeli bir enerji verir. Dikkatli olmak gerekir. Girişimler iyi planlandıysa başarı verir. Abartılı cesaret de verebilir.

Jüpiter ve Uranüs’ün gezegenlerle olumlu etkileşimi, sürprizleri, bazı konularda aydınlanmayı, çevre ve dünya üzerindeki yeni buluşları, canlılığı da arttırabilir. Yenilenmeler verebilir. İnşaatlar, yeni yapılar binalar yapılabilir, hızlanabilir. Özgürlük ihtiyacının arttığından rutinin dışında şeylere de odaklanabilirsiniz. Farklı şeyler çalışmalar yaparak çevrenizdekilerin ilgisini de çekmeniz mümkün. Farklı değişik kültürde insanlarla tanışarak yeni hayat tecrübeleri yaşanabilir. Eski düşünce kalıplarınızı değiştirebilirsiniz. Tutulmanın sürprizleri reformları getiren Uranüs’le etkileşimi, belki de geçmişin sancılı bir döneminden kurtulmayı silkelenmeyi de göstermekte. Önemli kanunların çıkmasını da sağlayabilir. Aydınlatma yeni metotlarla çalışma enerjisi de veriyor. İleriye dönük yaşam adına sizi rahatlatacak projeler etkin fikirler de var. Hayatınızın birçok alanında çağdaş değişiklikler verebilir.

Burçlara etkisi nelerdir:

Koç Burcu ve yükselen Koçlar: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi) geçmişe ait planlarınızı bu dönem devreye sokabilirsiniz. Bu dönem belki de (Satürn/Plüton) yönetimsel açıdan bazı değişiklikler yapmak gerekebilir. Yeni başlangıçlara yenilenmeye gitmek gerekebilir. Anneniz/Babanız, büyüklerinizle ilgili sorunlara yeni olanaklar, bakış açıları geliştirebilirsiniz. Güçlü kişilerle gelecek hedefleriniz konusunda önemli gelişmeler yaşanabilir. Sosyal statünüzü yükseltebilirsiniz. Evlenebilirsiniz. Yönetme kabiliyetiniz gelişebilir. Kendi alanınızda tanınabilir, adınızdan, şirketinizden yaptığınız işle ilgili kendinizden daha çok söz ettirebilirsiniz. Bu dönem enerjiniz, maddi ve manevi konuları çözmek üzerine odaklanmıştır. Harcamalarınız artarken, sigorta, vergi dairesi, resmi kurumlarla ilgili konulara yoğunlaşabilir, alacaklarınızı tahsis etmek içinde çaba içinde olabilirsiniz. Kimileri adına aileyle ilgili alım satım konuları, miras, emeklilik gibi durumlar da verebilir. Sosyal hayatınız canlanmaktadır. Arkadaşlarla dostlarla görüşebilir, toplumsal içerikli programlara katılabilirsiniz. İşten gelen kazançlar da artabilir. Farklı konularda, teknolojiden, toplumun grupların içinde bulunduğu mekân, programlardan, organizasyon aktivitelerden yeni para kazançları elde edilebilir. Bu dönem egoyu kontrol etmek gerekir.

Boğa burcu ve yükselen Boğalar: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi, eşinizin hayatında karışıklıklar olabilir (önceden başlıyor etkisi. Yeni çevreler, farklı kültür, mezheplere ait kişilerle tanışabilir, kaynaşabilirsiniz. Seyahat programları, ülke değişimi, uluslararası konulara yoğunlaşabilirsiniz. Şans ve fırsatların artması da mümkün. Öğrenme araştırma bilgeleşme yeni şeyler öğrenme arzusu verebilir. Yeni bir okula başlayabilir, y.lisans programları düşünebilir. Sizi geliştirecek eğitim programlarına yönelebilirsiniz. Başarının dış dünyada farklı yerlerden sizi bulacağı bir dönem olabilir. Kitap yazmak, yayınlamak, akademik başarı elde etmek, hukuki çalışmalar yapmak, adaletle ilgili konularda yenilenmek, görüş ve felsefelerinizi geliştirmek, vizyon kazanmak adına iyi bir dönemdir. Mahkemeler, hukuki süreçler adına da yenilenme getirebilir. Medya bağlantılı yeni çalışmalar yapabilir, dış ticarete atılabilirsiniz. Uluslar arası imkanlar sağlanabilir. İnançlarınızda yenilenmeler var. Farklı felsefelere açılabilirsiniz. Seminer düzenlemek, katılmak mümkün. Bu dönem, geleceğe yönelik planlarınızda size katkı sağlayacak kişilerle de karşılaşabilirsiniz. Annenizle, üstlerinizle, patron ya da mesleki alandaki kişilerle iyi anlaşmak olumlu ilişkiler sağlamak destek almak açısından iyidir. Yaratıcılığınızı toplum önünde sergileyebilirsiniz. Bayanlardan destek alabilirsiniz. Sizi birçok konuda cesaretlendiren, motive eden,  destek olan kişilerde olacaktır.

İkizler burcu ve Yükselen İkizler: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi), önceden başlayan konular, zor koşullara yeni olanaklar geliştirmektir. Emlak, bankacılık, finans sektöründe çalışanlar adına, şirketin yeniden yapılanması anlamına gelebilir. Sigorta, alacaklar, nafaka konuları, emeklilik gibi durumlar da gerçekleşebilir. Yabancı ortak, bağlantıları olan ortaklıklar gündeme gelebilir. Kişilerin görev ve sorumlulukları şartları değişebilir. Daha çok yetki alabilir, bölüm, sektör değiştirebilirsiniz. Kimileri adına ortaklaşa iş, şirket kapatmak, kurmak, yapılandırma dönemleri de olabilir. Ağır hastalıklar, ölümlerin ve yaşanılan deneyimlerin ardından yeniden yapılandırma, yeniden doğuş simgesi de taşıyor bu tutulma. Miraslar, kat, mülk paylaşımları, devlet, resmi dairelerle ilgili konular, cezalar, tedaviler (eş, büyükleriniz vb.), ağır hastalıklar da gündeme gelebilir. Ortaklaşa paylaşım, mal mülk konularındaki streslere ilgili yeni olanaklar yeni bakış açıları da geliştirilebilir. Sizinde kişisel haritanızda olumlu açıları varsa, finansal şart ve olanaklarınız gelişir. Boyu aşan kredilerinizi zararlarınızı azaltabilir yeni olanaklar elde edebilirsiniz. Alım/satımlar gerçekleşebilir. Kimileri adına ise psikolojik boyutta, ruhsal yenilenme anlamına da gelebilir. Bir olayın oluşundan dolayı ruhsal, manevi boyutta bir değişim gerçekleşebilir. Bu dönem farklı kültürden, mezhepten birçok insanla tanışabilirsiniz. Size destek olabilirler. Hayata bakışınıza olumlu yansıyacak bayanlar da olabilir. Yurt dışından gelen, farklı görüşleri olan insanlar.

Yengeç burcu ve Yükselen Yengeç: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi) öncü bir burç olduğunuz için daha fazla etkilenebilirsiniz. Geçmişinizi sizi zorlayan konuları eskileri attığınız ve yeni başlangıçlar içinde olduğunuz bir dönem olabilir. Tabi haritanızda yumuşak etkiler varsa olumlu sert etkiler varsa tam tersi olumsuz da yansıyabilir. Karşınızdaki kişilerin baskıladığı zorladığı ve değişime yönelttiği süreçler de olabilir. Her koşulda ilişkilere önem vermek, karşınızdakilerin görüşlerine açık olmanız gereken bir zamandasınız. Az kuruntu yapılmalı, güvenmeye çalışmalısınız. Bu dönem geçmiş dönemlerin ardından yeni başlangıçlar yapmak, güçlü ortaklıklar kurma zamanı da geldi. Kimileri adına evlilik dönemi, karşınızda yabancı uyruklu ya da farklı kültürlerden gelen kişilerle hayatınızı, işinizi birleştirebilirsiniz. Eşinizin hayatında bir takım yenilikler, başlangıçlar olabilir. Taşınmaları da getirir bu açılar. Artık değişen koşullardan sonra destek almanız da mümkün olabilir. Aidiyet ihtiyacı artar. Aile olmak, ilişkiyi resmileştirmek, büyüklerinizden destek almak da mümkündür. Maddi imkanları olan ve gelişime açık, sağlam ortaklar da bulabilirsiniz. Kültürlü, saygın, otoriter, sorumluluk sahibi kişiler de hayatınıza girebilir. Sosyal anlamda destek, yardım görmeniz mümkün olurken, eğer hukuki konularda sorunlar varsa aşmak adına yeni koşullar gelişebilir. Yeni avukatlarla tanışabilirsiniz. Ayrıca bu dönem olumlu olarak da düşünürsek eğer, artık destek alacağınız, birlikte hareket edeceğiniz, karşınızdakilerin öneri ve koşullarına önem vereceğiniz bir dönem. Beklediğiniz kredi çıkabilir, burs, hediye alabilirsiniz. Alacaklarınızı tahsis edebilirsiniz.

Aslan burcu ve Yükselen Aslan: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi) İş koşullarını yenilemek isteyebilirsiniz, yeni bir atılım yapabilirsiniz. Sizi zorlayan değişim gerektiren konulara bu dönem eğilmek gerekmekte. Sorumluluklar yoğunlaşmışken, bu dönem bunların altından kalkabilecek gücünüz olur. Yanınızda çalışan kişiler, alt ve üstlerle ilişkilerinizi yenileyebilir, daha iyi koşullara getirebilirsiniz. Yardımcınızı değiştirebilir, size fayda sağlayan sağlam insanları, çalışma arkadaşlarını tercih edebilirsiniz. Sağlıkla ilgili sorunlar varsa tedaviler daha iyi sonuçlanabilir. Yeni tedaviler, hekimler, sağlık görevlileri ile tanışabilirsiniz. Günlük hayatınızı düzenlemek, diyet yapmak, zayıflamak, kötü zararlı alışkanlıkları bırakmak adına yeni fırsatlar gelişebilir. Dişlerinizi yaptırmak, kemiklerinizi güçlendirmek, sigara benzeri alışkanlıklarınızı bırakmak, diyet yapmak kaçınılmaz gibidir. Bu dönem yeni ofis, işyeri mekân değişimi de olabilir. Evcil hayvanınızla ilgili tedavilerinizi yaptırabilir, yeni bir evcil hayvan sahibi olabilirsiniz. Barınaklara yardımlar yapabilirsiniz. Alternatif tıpla ilgilenebilirsiniz. Tüm işlerinizi detaylı bir şekilde yapacak, sorumlulukların altından Jüpiter desteğiyle kalkabilirsiniz. Uranüs’le etkisi, kadersel anlamda yeni bir yön kazanmanızı destekleyebilir. Yenilenebilir, reformlar yapılabilir. İkili ilişkiler, sosyal ilişkiler canlanıyor. Eşiniz, dostunuz yakın çevreniz arkadaşlardan yardım destek alabilirsiniz.

Başak burcu ve Yükselen Başak: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi) size olumlu yansıyor. Ailenin, babanın servetiyle ilgili konularda yenilenmeler var. Çocukların, gençlerin hayatında yeni oluşumlar, reformlar, yeni oluşlar başlamakta. Bu dönem alkış almak, tanınmak, başarı kazanmak da mümkün olabilir. Sportif aktiviteler, hobiler, gelişiminize katkısı bulunan etkinlikler açısında parlak bir dönem. Şimdiye kadar edindiğiniz bilgileri, becerileri kullanabilir, meslek edinme fırsatı elde edebilirsiniz. Çocuklarınızdan, öğrenci, etrafınızdaki gençlerden destek alabilir onların başarısıyla övünebilirsiniz. Böyle gruplar kurulmasına da katkıda bulunabilirsiniz. Sanatsal ve artistik becerileriniz varsa güzel eserler inşa edebilir, resim, mimarlık, el işleri yetenekleri, görsel sanatlar, mühendislik, dekoratörlük alanlarında yeni buluşlar yapabilirsiniz. Edebi eserlerinizi yayınlayabilirsiniz. Spor alanlarında yeni çalışmalar da başlayabilir. Bu dönem kimileri adına seyahatler, yolculuklar, küçük kaçamaklar zamanı da olabilir. Aşk hayatınızı bu süreçlerde resmileştirmek, söz nişan gibi törenlerle bağlamak, geleneksel ritüeller yapmak isteyebilirsiniz. Kimiler adına bebek, evlat sahibi (evcil hayvanda olabilir) olmak dönemidir. Aşk ve cinsel hayatınızla ilgili de olumlu gelişmeler yaşanabilir. Mevcut beraberliğinizde canlanma, heves, sosyallik artabilir. Daha çok tanınma veriyor. İş konusunda gelişmeler var. Sağlığınız daha iyi, kazançlar da artabilir. Yine de siz Satürn Oğlak (mart/temmuz dönemleri Satürn Oğlak burcundan çıkıyor) burcundan çıkmadan çok risk almayın, fazla açılmayın!

Terazi burcu ve Yükselen Terazi: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi), öncülerden biri olduğunuz için sizi de etkileyecektir. Mücadeleci bir açı gerçekleşecek siz Terazilere. Aileniz, ebeveynler, aile içi ilişkilere bu dönem yoğunlaşabilirsiniz. Bu tutulmadan önce artık birçok konu bitti ve tutulma dönemi ile yeni başlangıçlar içindesiniz. Ebeveynlerin hayatında önemli konular, toprak, mal, mülk sorunları, tapu işleri vb. Yerleşimle ilgili konular gündeme gelebilir, miras kalabilir. Taşınmalar, tadilatlar, inşaatla ilgili konulara girişebilirsiniz. Kimileri adına evlilik öncesi hazırlıklar olabilir. Aile içi sorunların gerginliklerin üstesinden gelmek, ailenizin şartlarının iyileşmesi, daha büyük bir yere taşınmak, ebeveynlerin sorumluluklarını üstlenmek de mümkün. Kimileri adına, kardeşleri, yakın çevrenizi de ilgilendiren konular var. Misafirler ağırlayabilir, evde çalışma arkadaşlarını toplayabilir, evinizi home ofise çevirebilirsiniz. Bu yıl iç dünyanıza yönelik konular var. Yuvanızda, evinizde huzuru sağlamak amacınız. Güvenlikle ilgili sorunları çözebilirsiniz. Jüpiterli bir Tutulma olacağından büyüklerinizden gerek kariyer hedefleriniz gerekse gelecekle ilgili konular adına destek alabilirsiniz. Olumsuz olarak da ego, bencil davranışlar verebilir. Büyüklerinizle ilişkilere dikkat etmelisiniz. Venüs’ün Kova yerleşiminden dolayı, aşka da yelken açıyorsunuz. Yaratıcı faaliyetlere yönelebilirsiniz. Cinsellik, aşk, keyifler, tatil planlarınız da olabilir. Hobilere zaman ayırabilirsiniz. Sosyalleşebilir, arkadaşlarla güzel vakit geçirebilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında güzel şeyler var.

Akrep burcu ve Yükselen Akrep: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi) yakın çevrenizle ilgili bir yoğunlaşma var.  Onların hayatında bir takım karışıklıklar sağlık sorunları da olabilir. Kardeş, akrabaların hayatında yeni bir dönem var. Yakınlarınızın kişisel başlangıçları, yolculukları, evlilikleri, başka bir yere taşınması, eğitim çalışmaları gündeme gelebilir.  Aranızdaki husumetleri de çözme zamanı geldi! Tutulma ile yeni bir eğitim programı, yolculuklar, ticari faaliyetler yoğunlaşabilir. Eğitimcilerden destek alabilirsiniz. Kurumsal sektörlerde programlara katılabilirsiniz. Kimileri adına, önemli anlaşmalar, sözleşmeler dönemi olabilir. Yeni bir kitap yayınlayabilir, seminer verebilir, medya bağlantılı çalışmalar yapabilir, sergilere katılabilirsiniz. Yazarlar, editörler, edebiyatçılar adına güzel bir etkidir. Jüpiterli ve Uranüslü tutulma düşüncelerinizi, bakış açınızı da yenileyecek, genişletecektir. Eski düşünce kalıplarınızdan kurtulabilir ya da aşabilirsiniz. Konuştuklarınız netleşir daha anlaşılır hale gelebilirsiniz. Etrafınızdakilerle iletişim kurabilir, sosyal medya bağlantılarınızı güçlendirebilirsiniz. Herkesi etrafınızda toplayabilir, popülarite kazanabilirsiniz. Pazarlama, reklam, halkla ilişkiler alanlarında yeni çalışmalara başlayabilirsiniz. Kısa gezilere katılabilir, önemli bağlantılar kurabilir, seminer, sergiler düzenleyebilirsiniz. Bilinç seviyenizi yükseltmek adına yeni tecrübeler yaşayabilirsiniz.  Önemli iş girişimleriniz, yoğun çalışmalarınız devam etmekte. Jüpiterli bir tutulma yolculukları da getirebilir. Bugünlerde ev partileri, misafirlikleri artarken, sosyal yaşantınız canlanabilir. Evinizi düzenlemek, hediyeler almak gündeminizde.

Yay burcu ve Yükselen Yay: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi), sağlığınıza dikkat etmelisiniz, tedaviler gündeme gelebilir. Kazançlarınız artarken harcamalarınız da artabilir. Gelirinizi arttırmak adına yeni müşteriler edinebilirsiniz. Kurumsal firmalarla bağlantılar kurabilirsiniz. Ekonomik anlamda bağımsızlaştığınız bir süreç olabilir. Emekli olabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı ya da medya bağlantısı olan şirketlerle anlaşmalar, ticari bağlantıları yapabilirsiniz. Finansal konularda, yeni, farklı işler adına sürprizler gelişebilir. Jüpiterli bu tutulma iş evinizdeki Uranüs’e çok güzel bir açı yapacak, daha ne olsun değil mi! Ani iş girişimleri, parasal fırsatlar, yatırımlar adına sürprizler olabilir. Aileyi ilgilendiren bir yatırım, mal mülk alım satım fırsatları elde edebilirsiniz. Manevi değer verdiğiniz konular adına da genişleme zamanıdır. Aileniz, kişisel kazançlarınız, maddi yatırımlar, para kazançları adına önemli bir dönem olacaktır. Artık (Satürn/Plüton) finansal sorunlarınızı aşmanız ve yeniden yapılandırmanız gereken bir süreçtesiniz. Venüs bu dönem Kova burcunda ilerlerken, kardeş, akraba, arkadaş, dost dayanışması mükemmel olacaktır. Etrafınızdaki insanlarla ilişkiler güzel olur. Sanatsal faaliyetlere katılabilir. Çevrenizi güzelleştirebilir, duygularınızı canlandırabilirsiniz. Astroloji, halkla ilişkiler, pazarlama, reklam alanları, eğitim, satış, gazete, dergi, yazı çalışmaları, önemli görüşme anlaşmalar bağlantılar kurmak adına güzel ve renkli bir dönemdesiniz.

Oğlak burcu ve Yükselen Oğlak: Burcunuzda gerçekleşen Güneş Tutulması dönemi özellikle de bu derecelerde kişisel gezegenleriniz mevcutsa önemli konular gündeme gelebilir. Hayatınızda yeni başlangıçlar var. Önemli kişisel kararlar alabilirsiniz. Jüpiterli Tutulma size yeni bir girişim ya da proje başlatabilir. İş kurabilirsiniz. Yolculuk programı gelişebilir. Kişisel gelişim programlarına katılabilirsiz. Eğitime başlayabilirsiniz. Risk almaya girişim yapmaya karar verebilirsiniz. Pozitif düşünceler, iyimserliğiniz de artabilir karşınızdaki kişilere de bunu aşılayabilirsiniz. Artık on iki sene sonra  burcunuza geçen Jüpiter’in etkilerini bu tutulma dönemleri daha çok hissedeceksiniz. İsteklerinizin yerine geldiğini, bir şeyleri elde etmeye başladığınızı, kendi şansınızı kendinizin yarattığını göreceksiniz. Sağlık açısından da sorunlar olduysa daha öncesinden güçlenirsiniz. Başkalarının şanslarını da üstünüze çekebilirsiniz. Gelecekle ilgili plan ve projelerinizi bu dönem hayata geçirebilirsiniz. Arkadaşlarla, aile bireyleri ile toplantılar, grup iletişimleri, ekip çalışmaları yapabilirsiniz. Para evinizde hareketlendi. Yeni mali fırsatlar gündeme gelebilir. Hediyeler alabilirsiniz. Sevdiğiniz şeyleri ya da ihtiyaçlarınızı almak adına para harcayabilirsiniz. Anlaşmalar sağlanabilir. Yeni belki de marjinal aşklara yelken açabilirsiniz. İlginç yerler keşfedebilirsiniz. Çocuklarınıza giden harcamalarınız olabilir. Çocuklarınızın hayatında parlak ve sürprizli bir dönem. Onların yetenekleri, yaratıcı çalışmaları hayatındaki yenilikler oldukça ani gelişen konular var. Sizin de birçok konuda özgürleşme, farkındalık kazandığınız, engellerin kalktığı bir dönem.

Kova burcu ve Yükselen Kova: Güneş Tutulması 12. Evinizde gerçekleşiyor. Daha öncedeki dönemlerde yaşadığınız sıkışıklıklar, kontrol edemediğiniz durumlar adına farkındalık kazandırabilir, yeni bir bakış açısı ya da olanaklar gelişebilir. Gizli yardımlar gelebilir, sizde başkalarına yapabilirsiniz. Zaten sıkıntılar, ruhsal durumlar, kapalı kapılar ardında, inziva dönemi yaşıyorsunuzdur mutlaka. Bu tutulma dönemi artık korku ve endişelerden arınmanız daha kolay olabilir. İçsel anlamda huzur getirebilir. Kendi yapabilirliğinizin de farkına varabilirsiniz, bilgelik kazanabilirsiniz. Başkalarının iyiliği için yapacağınız çalışmalar bu dönem etkili olabilir. Hizmet etmek, yardım etmek, yardım kuruluşlarında, hastanelerde, cemiyet, derneklerde görev almak, kolektif çalışmalar yapmak, kurumsal işlerde görevlendirilmek mümkün. Eğer üniversite de görevliyseniz ya da projelerinizi bitirmek arzusundaysanız, sınavları vermek adına yeni bir fırsat gelişebilir, zira Satürn uzaklaşmaya başladı.  Tedavi görenler adına da yeni olanaklar gelişebilir, yeni tedavi yöntemleri gibi, ancak her koşulda sağlığa önem vermeniz gereken bir süreçtesiniz. Her koşulda akışta kalmak ya da bırakmak olanı kabul etmek, başkalarına yardım gizli destekler yapmak zamanındasınız. Kimileri adına eşinin, ortağının işi, sağlığı bu dönem önemli olabilir. Artık size zarar veren alışkanlıkları bırakma zamanıdır (huy, yemek yeme, sigara, alkol vb…). Korku ve endişelerle yüzleşip kendi bakış açınızın sınırlarını aşmalı ve başkalarına karşı kendinize de tabii ki daha geniş perspektifle ve daha pozitif bakabilmeli düşünebilmelisiniz. Bu tutulma sizin manevi yönünüzü güçlendirecektir. Dua meditasyon, yoga benzeri çalışmalar yapanlar, meslek edinenler adına iyi bir dönemdir, yeni olanaklar gelişebilir.

Balık burcu ve Yükselen Balık: (kişisel haritanız da destekliyorsa) Güneş Tutulması dönemi (önceden başlıyor etkisi) yeni bir ekip, dernek, cemiyet, kurumsal çalışmalar başlayabilir. Bir grubun yöneticisi olarak planlarınızı devreye sokabilirsiniz. Şimdiye kadar düşünülmüş ve uzun yıllar sonra kurulması mümkün olan önemli çalışmalar olabilir. Mecliste, cemiyetlerde, okul, kermes, kurumsal ortamlarda görev alabilirsiniz. Mahkemeleri, yabancı bağlantılı çalışmaları, spor gruplarını yönetebilirsiniz. Medya bağlantılı çalışmalar da mümkün olabilir. Önemli bir tutulma aslında sizin için, 11. Ev gelecekle ilgili umut ve hedeflerin olduğu bir evdir. Sizin de artık bu konularda arzularınız, idealleriniz devreye girer. Etrafınızda büyük gruplar oluşturabilir, gruplardan da faydalar elde edebilirsiniz. Çalışmalar yapmak bu dönem verimli olacaktır. Arkadaş, dost, iş çevresinden kişiler, akrabaların da içinde olduğu gruplar size destek olacaktır. Kimileri adına ise düğün, dernek, organizasyonlar da olabilir. İdealist, realist bir dönemdesiniz, sorumluluklarını farkına vararak ilerlemeye başladınız. Hem büyük bir kitleyi ve etrafınızdaki kişileri etkileyen çalışmalar, iyileştirmeler yaptınız bu çalışmalarınız ileride filizlenecektir. Venüs’ün 12. Ev yolculuğu bir müddet yalnız kalmaktan hoşlanacağınızı, başkalarına yardımın önemini, hem vermek hem almak dönemini size hatırlatıyor.

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı / Yazarı

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com


Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. Sevgiler

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum