2020 yılında Koç burcu ve yükselen Koçlar

By Talin Ağdere ile Astroloji - 14:03:00


KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – (yükselen burcunuzu da okumayı unutmayın) Bu yıl kariyere yönelik çalışmalarınız var. Satürn birkaç yıldır sizi zorladı, babanız, toplum, devlet, dış dünyanın baskılarına maruz kaldınız. Jüpiter ise Kariyer evinize yerleşti ve size tanınma, ün, mevki, yükselme sağlayabilir. Kariyer, mesleki alanda kendinizi topluma kabul ettirme zamanı geldi sanırım. Önümüzdeki bir yıl içinde yükselebilir, terfi edebilir, doktoranızı bitirebilir, başarı yakalayabilirsiniz, tabi çok çalışma karşılığında. Uluslararası hukuk desteği gelebilir, yabancı kaynaklardan, medyadan destek alabilirsiniz.  Kimileri adına evlilik, anne ya da babalık zamanı. Emekli olabilirsiniz. Eğitim amaçlı çalışmalar, yabancılarla ilişkiler geliştirilebilir.

22 Mart 2020’de görev, ödev yükleyen, kuralcı, sınırlayan gezegen Satürn artık bir süreliğine Oğlak burcundan çıkıyor, Kova burcuna giriyor. Bir süreliğine rahatlıyorsunuz. En azından Temmuz’a kadar, tepenizdeki baskılardan kurtuluyorsunuz. Satürn, hava elementi burcuna girdiği ve Güneş’i desteklediği için daha rahat olacaktır. Bu dönem, arkadaşlıkları, dostlukları, grup çalışmalarını ciddiye alırsınız. Bu konuda görevleriniz artabilir. Dostlarınızın önerilerine açık olmanız gerekir. İş grupları toplantıları sosyal aktiviteler yoğunlaşabilir, birçok kişinin yükünü, organizasyonunu üstlenebilirsiniz. Başkalarının yükü olsa bile bu dönem ağır gelmez size. Büyüklerinizden önemli kişilerden destek alabilirsiniz. Satürn/Kova dönemi bu dönem kendisini hissettirecektir ancak, 17 Aralık 2020 de Satürn Kova’ya ikinci girişinden sonra hızlanacak ve daha yoğun etkisini gösterecektir.  Bu dönem, Satürn Kova ile Jüpiter’de Kova burcuna girince rahatlayacaksınız. Sosyal hayatınız canlanacak, grup etkinlikleriniz, yabancılarla bağlantılarınız hızlanır, toplantılar, partiler, toplumsal içerikli çalışmalar size keyif verecektir. Arkadaşlarınız bollaşır, grupça hareket edebilir, reformist çalışmalar yapabilirsiniz.Gelecekle ilgili idealleriniz ve arzularınıza kavuşmanız ve çalışmaları hızlandırmanız bundan sonra mümkündür. Cemiyet, meclis, kulüp, dernek gibi faaliyetleriniz artar.

24 Mart 2020’deki burcunuzda Yeni Ay ile hayat enerjiniz artıyor, güçleniyorsunuz. Özellikle bundan önce bazı konulara yoğunlaştınız, hizmet ettiniz yoruldunuz. Ancak bu tarihlerden itibaren kişisel konulara yönelebilirsiniz. Çocuksu bir enerjiyle hayatın heyecanına enerjisine kendinizi büyük bir keyifle bırakabilirsiniz. Keyifler artar, girişim gücünüz cesaretiniz enerjiniz artıyor. 8 Nisan'daki karşıt evinizde yaşanan Dolunay ile bazı kararlarınız netleşebilir. Sözleşmeler yapılabilir. Sosyal ilişkiler canlanabilir. Siz ve karşınızdaki kişilerle ortak projeler başlatabilirsiniz. İlişkiler, ortaklıklar bu dolunayla önemli olacaktır.

2 Temmuz-17 Aralık 2020 Satürn yeniden Oğlak burcunda olacak sizde bu dönem yeniden bazı sorumluluklarınızı, ödevlerinizi yerine getirmek durumunda kalabilir, bazı işlerinizi bitirebilir, kalıcı işler çıkarabilirsiniz. Tepenizde baskılar yeniden artmıştır,  sorumluluklar yeniden yüklendi size. Bazı konulara boyun eğmek durumunda kalabilirsiniz. Bu süreci sabırla, temkinle atlatmak önemlidir. Zire sizin gibi öncü burçları, Mars retro dönemi beklemektedir. Özellikle yavaş, temkinli ve endişelerden uzaklaşarak hareket ettiğinizde bu dönemi daha rahat atlatabilirsiniz. Elinizdeki işleri yarım kalan görevleri ya da yükümlülükleri yerine getirebilirsiniz.

2 Ekim 2020 de burcunuzda yaşanacak olan Dolunay dönemi artık bazı sonuçlar almak ve netleşmek istiyorsunuz. Ancak bu dönem yönetici gezegeniniz Marsın retro olması sizin hedeflerinizi zorlayabilir, bazı eylemlerinizi ya da projelerinizi uygulamakta geciktirebilir. Temkinli olmak gerekir. Kasım ortasından itibaren bazı şeyler ilerlemeye başlayacaktır.

Aşk: Bu yıl aşk hayatınız, Şubat ayından itibaren daha canlı, rahat, enerjik, kendinize de zaman ayırabilecek, aşkınızı daha özgür yaşayabileceksiniz. Kendinize dış görüntünüze daha fazla önem verdiğiniz, uzlaşmacı bir dönemdesiniz. Venüs retro dönemlerinde biraz durgunluk verse de, Venüs/Aslan dönemi Ağustos, Eylül gibi canlanırsınız. Evliyseniz çocuklarınızı da içine alan konularda keyif yaşıyorsunuz. Kasım ayında ise aşkı bir dengeye oturtacaksınız, bu dönem evlilik hazırlıklarınız hızlanabilir. Sosyal yaşantınız da canlanabilir.

Para: Jüpiter para evinizde bulunan Uranüs’le etkileşim içinde, yeni kaynaklar, kazanç kapıları sağlayan olanaklar var. Finansal konularda reformlar, yeni bir olanak size enerji verebilir, teknik bilgilerinizi de güçlendirebilirsiniz. Mart ve Ekim ayında para, iş eviniz hareketleniyor, kazançlarınız ve yatırımlarınız olabilir. Bir şeyler satın almak, yatırım yapmak isteyebilirsiniz. İşten gelen kazançlar artabilir. Kasım ayı yatırım, sözleşme ayınız olabilir. Eşiniz, ortağını ya da ailenizle birlikte bazı anlaşmalar sözleşmeler yapabilirsiniz. Kasım'ın son haftalarında resmi evraklar, finansal konular, alacak/verecek işleriniz yoluna girmeye başlar. Sigortalı olmak isteyenler emekliliği gelenler adına da bu dönem canlandırıcı olabilir.

Sağlık: Eylül/kasım 2020 ortasına kadar Mars retroya girdiğinde sağlığınıza dikkat (kişisel haritanız destekliyorsa, önemli etkiler almışsa) etmelisiniz. Sakarlıklar, düşme, çarpma, kesik, yanık, kanama, operasyon, tedaviler gündeme gelebilir. Sakin kalmalı, mücadeleden uzak durulmalı, sinir, tansiyon fırlatacak içecek yiyeceklere de dikkat edilmeli.  Yakın çevrenizi de içine alan konularda sağlık sorunları verebilir. Bu dönem, tüm öncüler olduğu gibi siz daha fazla dikkat (rx Mars/rx Merkür karşıtı) etmelisiniz. Özellikle 18, 19, 24, 25 Eylül günlerine.

YIL İÇİNDE RETRO GEZEGENLER VE ETKİSİ:

Merkür retrolar:

1) 17 Şubat- 10 Mart 2020 Dönemleri Merkür Balık burcunda retro. 4 Mart-10 Mart Kova burcunda retro. Bu tarihler arasında eski arkadaşlarınızı görebilir, davetler, partiler, organizasyonlar düzenleyebilir, sizler de katılabilirsiniz. İş toplantıları yoğunlaşabilir. Arka planda çok çalışabilir, gelecek için hazırlıklar yapabilirsiniz. Yakın çevrenin, akrabaların, kardeşlerin de içinde olduğu bazı konular, sağlık durumları sizi sıkabilir, dağıtabilir, çok fazla hizmet etmek durumunda kalabilirsiniz. 

2)18 Haziran-12 Temmuz 2020 Yengeç burcunda retro- Ailevi konular, yerleşimle ilgili durumlar var. Ebeveynlere yoğunlaşabilirsiniz. Geçmiş konular can sıkıcı olabilir. Yerleşim, mal mülk konuları aile meseleleri gündeme gelebilir.

3) 14 – 28 Ekim Akrep burcunda ve 28 Ekim – 3 Kasım Terazi burcunda Merkür retro: Bu dönem ise, ortak harcamalar artabilir, mali konular, resmi dairelerle ilgili işleriniz yoğunlaşabilir. Tedaviler olabilir. Alım satım işlerinize, sözleşmeler, ortaklaşa konulara, ilişkilere yoğunlaşabilirsiniz.

Venüs retro: 13 Mayıs-25 Haziran 2020 – Aşk ilişkiler para gezegeni Venüs retroya giriyor. Yakın çevrenizle ilişkilere bu dönem dikkat edilmeli.  Yüzeysellik ve iletişim problemi verebilir. Çift durumlar var. Değişkenlik yerine istikrarlı hareket etmek gerekir. Evlilikleri, ortaklıkları içine alan finansal konulara, dedikodulara da dikkat etmek gerekir.

Mars retro: 10 eylül-14 kasım 2020'e kadar koç burcunda retro geri harekette olacak. Girişimlerinizi, enerjinizi eylemlerinizi harekete geçiren, yönetici gezegeniniz Mars bu tarihlerde retro olmasından dolayı bir süre zorlanacağız anlamına gelebilir. Bir süre bir konuda savaş mücadele verdirtebilir,  belki de bir konuya çok yoğunlaşacaksınız ya da tam tersi enerjiniz tükenmiş gibi de hissettirebilir. Özgürlük mücadelesi de verilebilir. Sakin ve temkinli kalmalı, aceleden uzak durulmalı. Önemli projeleri bu tarihlerden önce sonra yapmak daha istikrarlı olacaktır. Bu tarihlerde gerektiği gibi performans göstermekte zorlanabilirsiniz.  

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI: (o tarihlere yakın ayrıntılı olarak bilgileri vereceğim).

Bu yıl İki kez Güneş Tutulması ve dört kez Ay Tutulması Yaşanacaktır.

10 Ocak (Oğlak burcunda ay tutulması), 21 Haziran 2020 Yengeç Burcunda Güneş Tutulması, ve 5 Temmuz 2020 Oğlak burcunda Ay tutulması olacaktır. Bu dönemler, bazı olumsuzluklarda mümkün. Akslarda olan tutulmalar olduğundan sizin gibi öncü burçlara sert açıları var. Burcunuzdaki Marsın (güç, eyleme geçiş, mücadele) da retro olmasından dolayı zarar görebilirsiniz. Hukuksal problemler, ikili ilişkiler, iş hayatınız, evliliğiniz, yerleşimle ilgili konular, ebeveynler ve kişisel girişimler adına inişler ve çıkışlar, çalkantılar, ani sürprizler verebilir.

5 Haziran Yay burcunda Ay tutulması, 30 Kasım 2020 İkizler burcunda Ay Tutulması ve 14 Aralık 2020 Yay burcunda Güneş Tutulması sizin için geliştirici ve olumlu olacaktır. Bazı kapılar açabilir. Yeni yollar, uzaklarla ilgili iletişimler, medya bağlantıları, farklı çevreler, eğitim çalışmaları, seminerler, fuarlar, uzun yakın seyahat olanakları verebilir. Hukuki konuları aşma şansınız Yay tutulmasıyla artabilir. Yakın çevrenizin ve uzakta yaşayan akrabalarınızın hayatında bir takım değişimler olabilir. Zamanı geldiğinde inceleriz.

Sağlıklı, huzurlu, bereketli, başarılı bir yıl diliyorum. Sevgiyle kalın.

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı / Yazarı


📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum