2020 Başak burcu ve yükselen başak

By Talin Ağdere ile Astroloji - 18:00:00

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)- 2020'de aşk canlanacak! Bu yıl aşk hayatınız geçen yıllara nazaran daha olumlu seyredebilir. Aşkı ciddiye alabilir, resmiyete dönüştürebilir, söz, nişan gibi ritueller yapabilirsiniz. Jüpiter’in bazı olumlu etkilerinden dolayı, yetenekleriz, yaratıcılığınız artabilir. Yaptıklarınızı sergilemek ve alkış almak isteyebilirsiniz. Mütevazı yapınıza aslında ters bir durum ama artık daha çok sahnedesiniz, fark ediliyor, görünüyorsunuz.  Yetenekleriniz yaratıcılığınız doğrultusunda yapılan çalışmalarınıza daha fazla sorumluluk alabilir, bilginizi işe çevirebilirsiniz. Hobilerinizi, bilgilerinizi, profesyonel alanlara yöneltebilirsiniz.  Spor, sanatsal aktivitelerde başarınız artabilir.  Ailenizin servetiyle ilgili konularda biraz da olsa artış olabilir. Mühendislik, mimarlık, tasarım, görsel sanatlar, peyzaj, dekoratif alanlarda bilgi sahibi olabilir bildiklerinizi uygulayabilirsiniz. Seyahatler artıyor. Cinsellik, aşk ile ilgili problemleri aşmak adına gayret gösterebilirsiniz. Evliyseniz çocuk sahibi olmak için olanaklar gelişebilir. Çocuğunuzun hayatında gelişen güzel olaylar var. Kimlik, kişilik kazandığı onay aldığı yeteneklerini sergilediği, cesaretlendiği güzel bir dönem. Olumsuz olarak ise bu dönemi keyfi ve rahat yaşamak önemlidir. Çok fazla hırs yapmamalı, sahip olduklarınızla yetinmelisiniz. Risk alabilirsiniz ancak fazla abartmayın, kendinizi sağlama alın, zira harcamalarınız da artabilir. Yazarlıkla uğraşanlar için iyi bir dönemdir.

9 Mart burcunuzda gerçekleşen dolunay dönemi bazı kararlar alabilir, kişisel kararlarınızı, işlerinizi yoluna koyabilir, sağlığınızla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Çok çalıştığınız ve çocuklarınız, aşkınız, çalışmalarınız adına verimli olduğunuz ve destek aldığınız bu süreçte artık bazı işlerinizi bitirebilir, kararlar alabilirsiniz, uzaklarla temaslar, seyahatler de olabilir.
22 Mart 2020’de görev, ödev yükleyen, kuralcı, sınırlayan gezegen Satürn bir süreliğine Kova burcuna giriyor. Bu dönem, işinizle ilgili sorumluluklar artıyor. Daha fazla dikkate alacaksınız. Günlük yaşantınızı düzene sokmaya, organize etmeye çalışmalısınız. Düzenli bir çalışma alanı yaratmalısınız. İş yerinin kalitesi, sağlamlığı, hijyeni, sağlıklı üretimi önemli konular arasındadır. Çok fazla çalışacaksınız ancak Satürn/Kova sizi çok sıkmaz bu yüzden işlerinizi daha rahat günlük hayatınızı da aksatmadan planlayabilirsiniz. Satürn sağlık evinizde olduğundan daha özen göstermeli, gerekli kontrolleri yapmalısınız. Diyetinizi, giyim, kuşana özeni göstermelisiniz. Size zarar veren alışkanlıkları bırakmalısınız. Hala ve amca tarafı akrabaların hayatında karışıklıklar zorluklar olabilir. Detaylı çalışmaların dışında angaryalar da bu dönem artar, çalışma arkadaşlarınızla da iş disiplinine bir düzen getirmeli, daha iyi organize olmalısınız. Bu dönem kiracılarınız, işçileriniz, hizmetlilerinizle olan olumlu/ olumsuz konular stresler de olabilir.  Evcil hayvanlarınızın da hayatında bir takım sağlık sorunları olabilir. Ancak bu konular 17 Aralık 2020 de Satürn Kova’ya ikinci girişinden itibaren daha belirgin olacak ve hızlanacaktır. Tabii ki aynı (19 Aralık Jüpiter/Kova) tarihlerde Jüpiter Kova burcuna da girecektir. Bu yüzden olumlu yönleri de çalışacaktır. Bazı sorumluluğu hafifletecek yardımcılar, iş arkadaşlarınız olabilir. Hizmetlilerinizi, size çalışan firmaları değiştirebilirsiniz, çalışma arkadaşlarınız farklılaşabilir. Kova demokratik ve reformist olduğundan, işinizle ilgili reformlar yapabilir, daha aydın ve iş bilir, hümanist, yabancı bağlantısı ya da medya/eğitim/sağlık/spor bağlantısı olan kişilerle birlikte ileriye yürüyebilirsiniz.  İş sahasındaki kişilerle sosyalleşebilirsiniz.  Sağlığınız daha iyi olur.

22 Mayıs 2020’deki burcunuzda Yeni Ay ile hayat enerjiniz artıyor, yeni başlangıçlar içindesiniz. Çocuksu bir enerji verecektir. Ev, yerleşimle ilgili bazı planlarınızı, projelerinizi hayata geçirmek isteyebilirsiniz. Fazla meraklı olabilir, isteklerin yerine gelmesini isteyebilir, olmazda da mutsuzluk verebilir bu dönem. İsteklerinizi kontrol etmeniz gerekebilir.

2 Temmuz-17 Aralık 2020 Satürn yeniden Oğlak burcunda olacak siz bu dönem aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili sorumluluklar artacaktır. Ailenizin, babanızın (sizin ve ya eşinizin) parası gelirleriyle ilgili bazı şeyleri artık organize edebilir, yatırım da yapabilirsiniz.
17 Eylül civarı burcunuzdaki Yeni Ay ile yeni başlangıçlar, projeler içindesiniz, finansal bir konuyu çözmeye çalışabilir, yatırımlara yönelebilirsiniz. Resmi dairelere borçlarınız varsa (askerlik borçlanması, emeklilik, miras için gereken evraklar, ceza, prim, hukuki bir konu vb..) çözmek için harekete geçebilirsiniz. Ekim’den itibaren verimlilik artsa da, 26-27 Ekim’den itibaren bu sorunları çözmek adına olanaklarınız artıyor.

Aşk: Bu yıl aşk hayatınız, genel olarak olumlu ilerleyecektir. Jüpiter çok büyük şans getiren bir gezegen olmazsa da nispeten bazı zorlukları yenmenize yardım edecektir. Sevgilinizle, eşinizle gönül ilişkiniz daha iyi olur. Daha önce zorlandığınız konulara daha olgun yaklaşabilirsiniz. Zira Satürn/Plüton’dan uzaklaştıkça hatta Oğlak’tan çıktığı dönemler aşk daha verimlidir. Baskılardan kurtularak biraz daha özgür olabilirsiniz. Özellikle Jüpiter/Plüton (şubat’tan sonra)  dönemleri aşk daha güçlenir.  Venüs retro dönemleri yani mayıs/haziran süreçlerinde dikkatli olunması gereken bir süreç bunun dışında Aşk daha iyi.

Para: Ocak-Nisan dönemleri olumlu seyrediyor. Mayıs ve Haziran ayına dikkat etmek gerekir. Temmuz, Ağustos, Kasım ayı verimli.  Ancak Mars Eylül’den Kasım ortasına kadar retro olacak ve kazançlar evinize karşıt yapacaktır. Bu dönem alacakları tahsis etmekte zorlanabilirsiniz. Kredi almanız zorlaşabilir. Aşırı risk başınıza bela olabilir. Başkaları yüzünden para kaybınız ceza vb. ödemeleriniz olabilir hatta sigorta miras haklarınızı almak için mücadele edebilirsiniz.  Bu tarihlerde lütfen risk almayın.

Sağlık: 10 Eylül-14 Kasım dönemleri Marsın 8. Evinizde uzatmalı durumları, retro halleri sorun verebilir. 3. Evin yöneticisi olduğundan 19-26 Eylül tarihlerden (merkürle karşıt, ayla karşıt ve kareler, tabi sizin kişisel haritanızı da desteklerse, tüm Başakların başına gelecek değil!) sakarlıklar, kazalara, tedavilere, operasyonlara meyil verebilir. Yakın çevrenizden (kardeş, kuzen vb..) birinin de başına bu tarz durumlar gelebilir.

YIL İÇİNDE RETRO GEZEGENLER VE ETKİSİ:

Merkür retrolar:

1) 17 Şubat- 10 Mart 2020 Dönemleri Merkür Balık burcunda retro. 4 Mart-10 Mart Kova burcunda retro. Bu tarihler arasında ilişkiler, sözleşme, anlaşmalar, imzalar,  iş durumunuzla ilgili bazı karışıklıklar sorunlar olabilir. İş arkadaşlarınız, ortağınız, eşiniz, hizmetlilerinizle iletişime dikkat ediniz.

2)18 Haziran-12 Temmuz 2020 Yengeç burcunda retro- Arkadaşlarınızla aranızda sorunlar, güvensizlik, husumetler olabilir. Bazı konuları, grupları organize etmekte zorlanabilirsiniz. Bu dönem kuruntu ve takıntılardan uzak durmalısınız.

3) 14 – 28 Ekim Akrep burcunda ve 28 Ekim – 3 Kasım Terazi burcunda Merkür retro:  Yakın çevrenizin hayatında bir takım sorunlar olabilir. Geçmişte planlanan yolculuklara bu dönem çıkabilirsiniz. İletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Olaylara konulara konuşmalara fazla takılabilir, kuruntu yapabilir, sorgulayabilir, kontrol edebilirsiniz. Olaylara daha mantıksal yaklaşmak gerekir. Sakarlıklara dikkat etmelisiniz.

Venüs retro: 13 Mayıs-25 Haziran 2020 – Aşk ilişkiler para gezegeni Venüs retroya giriyor. Bu dönem çift durumlar var. Mesleki alanda bir organizasyon, düzenleme, yenileme yapılabilir. Parti, davet organizasyonları, iş bağlantılı çalışmalar yapılabilir. Bu dönem iş arkadaşlarınızla, üstlerle (patron, anne, eşiniz) iyi geçinmeye dikkat etmelisiniz. Bu dönem her şey toplum önünde yaşanacaktır. Olumlu ve olumsuz yönleriyle daha görünür haldedir. Tavırlarınıza, ilişkilere dikkat edilmelidir. İşiniz gereği, reklam, pazarlama, halkla ilişkiler, sanatsal çalışmalar da yapılabilir. Neptün’e kare yaptığından aşk ve iş ilişkileri, evlilik adına da sorunlar çıkabilir, yüzeysellik, alınganlık garip tavırlar yaşatabilir. İş alanında bir bayanla geçimsizlik yaşatabilir. Kendi annenizle de sorunlarınız artabilir.

Mars retro: 10 eylül-14 kasım 2020e kadar koç burcunda retro geri harekette olacak. Bu dönem finansal sorunlara, tedavilere, operasyon gibi durumlara dikkat etmek gerekir. Alacağınızı tahsis etmek ya da resmi dairelerle işlerinizi sonuçlandırmak adına mücadele edebilirsiniz.

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI: (o tarihlere yakın ayrıntılı olarak bilgileri vereceğim).

Bu yıl İki kez Güneş Tutulması ve dört kez Ay Tutulması Yaşanacaktır.

10 Ocak (Oğlak burcunda ay tutulması), 21 Haziran 2020 Yengeç Burcunda Güneş Tutulması, ve 5 Temmuz 2020 Oğlak burcunda Ay tutulması olacaktır. Bu tutulmalarla ayrıntıları zamanı gelince vereceğim. Bu dönemler, inişler çıkışlar artabilir. Bazı olumsuzluklarda mümkün ancak genel olarak olumlu yansıyabilir. Aşk hayatınız, ailenizin parası, arkadaşlarınız, çocuklarınız, spekülatif konular önemli olacaktır. Daha önce aldığınız riskler varsa toparlama şansınız artar. Daha kalıcı aşk, çocuk sahibi olmak, ailenin finansal konularını bitirme, çocukların hayatında başarılar verebilir.

30 Kasım 2020 İkizler burcunda Ay Tutulması ve 14 Aralık 2020 Yay burcunda Güneş Tutulması sizin için önemli olacaktır. Akslara kare yapan bu tutulmalar inişler ve çıkışlar vererek hayatınızı dalgalandırabilir (Neptün karesi). Kariyeriniz, evliliğiniz, yatırımlar önemli olabilir. Aile hayatınızı, ebeveynlerinizin hayatını etkileyecek tutulmalardır. Birkaç yıl sürecek olan bu tutulmalar, Satürn'e olumlu açılar yapacaktır. Zamanı geldiğinde inceleriz.
Sağlıklı, huzurlu, bereketli, başarılı bir yıl diliyorum. Sevgiyle kalın.


Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı / Yazarı



📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum