2016 yılı Yay burcunu neler bekliyor?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 13:13:00



YAY BURCU (23 KASIM - 21 ARALIK)

(yükselen burcunuzu da okumalısınız)

Yeni yılın ilk dönemleri para konularına odaklısınız. Kazançlara, harcamalara, iş projelerine yönelebilirsiniz. Müşteri ilişkileri, kardeşleri ilgilendiren sözleşmeler, danışmanlıklar, kişisel çabalarınızla gerçekleştirilen kazançlar gündeme gelebilir. Bu günlerden itibaren, uzlaşmacı tavır iyi ilişkiler geliştirebilirsiniz. Dış görüntünüzle ilgili değişiklikler yapabilir, giyim kuşama dikkat edebilir, ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz. Saç stilinizi değiştirebilirsiniz. Kendinizi başkalarına daha rahat ifade edebilirsiniz. 5 - 25 Ocak 2016 da Merkür önce Kovada retroya girecek ve Oğlak burcunda retro devam edecek. Kovadayken, eğitsel çalışmalar, sergi, sempozyum, sosyal organizasyonlar, yakınlarla iletişimler, kardeşler arası konulara, yolculuklara yoğunlaşabilirsiniz. Danışmanlıklar, anlaşmalar gündeme gelebilir. Daha sonra Oğlak burcunda gerilediğinde geçmişten gelen, para konularına, anlaşmalara yönelebilirsiniz. Geçmişten gelen müşterilerinizle iletişimi güçlendirebilirsiniz. Çok fazla iş yoğunluğuna girebilirsiniz. Danışmanlık yapabilirsiniz. Ev alım satımlarıyla ilgilenebilir, emlakçılarla, büyüklerinizle babanızla etkileşiminiz artabilir. Kimilerinin eşlerinin hayatında önemli konular, toprakla ilgili anlaşmalar, sözleşmeler, pazarlıklar ve iş bağlantıları olabilir. Anlaşmaya çalışırken para konusunu iyi planlamaya bakın, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyin. Başkalarının önerilerine, tavsiyelerine de açık olmalısınız.  Bu dönem satışlarla ilgili geri çekilmeler ve bir süre sorunlar da olabilir. Merkür retro bittikten sonra bu konularda uzlaşı çok daha rahat olabilir. Özellikle, Ocak sonlarına doğru işleriniz açılabilir para elinize geçebilir. Aileden ve işinizden gelen paralar, kazançlar doğrultusunda, rahat hareket edebilir, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Şubat ortalarına doğru ise yakın çevrenizin problemlerine destek olabilir, eğitsel çalışmalara, sosyal organizasyonlara, iletişimsel çalışmalara, etkinliklere yer verebilirsiniz. Medya bağlantılı çalışmaların içinde olabilirsiniz. Tanıtım, halkla ilişkiler yönünden hoş ve heyecanlı bir dönem. Kısa yolculuklar yapılabilir, çevre gezilerine katılabilirsiniz. Kardeşlerle kuzenlerle, arkadaş, yakınlarınızla görüşebilir, onların yardımlarını görebilirsiniz. İş çevresinden dost olduğunuz birçok insanla bir aradasınız.

JÜPİTER şans gezegeni yılın ilk yarısında, 9 Eylül 2016 a kadar Başak burcunda sizin 10. evinizde olacak. 1 yıl boyunca,  Kariyer yapma ve evlilik zamanı!  Toplum içindeki yerinizi anlamak ne yapmak istediğiniz konusunda daha cesur kararlar vermek ve yönlenmek açısından şanslısınız. Kişisel gelişiminizi tamamlayıp hedeflerinize ulaşmak istediğiniz yerdesiniz, iyi değerlendirin. Ayrıca, eğitim ve kariyer konusunda başarılı olabilir, bir konuda uzmanlaşabilirsiniz. Üstlerden, otoritelerden anne-babanızdan patron uzman, eğitimcilerden destek alabilirsiniz. Yabancılarla, basın medya bağlantılı kişilerle birlikte projeler üretilebilir. Müdür, patron olma, terfi etme gibi şanslarınız da var. Bu yıl seyahat etmek içinde olumlu bir dönem. Ailenizden, anneden, iş çevresinde bayanlardan daha çok destek de alabilirsiniz. Mastır yapmak, üst öğreniminizi tamamlamak gibi konular da söz konusu. İlişkiniz varsa evlilik için hazırlıklara başlamalısınız.  (Jüpiter/Plüton etkileşimi Mart-Temmuz 2016 dönemleri) Bu yüzden kazançlarınız artıyor. Bu sezon vergilerle, geçmişten gelen borçlarla, çocuklarınızla ilgili konularla, aldığınız risklerle başınız dertteyse, vergi faiz indirimi, alım satımlar, finansal olarak sizi olumlu etkileyebilir. Kanun ve yetki sahibi kişilerle de faydalı olabilecek ilişkiler gelişebilir. Borçlarınız varsa önlemler ve ölçülü harcamalar ve büyüklerin güçlü kişilerin yardımıyla kapatma fırsatınız var.

Satürn/Yay

Bir kaç yıldır Satürn en ağır geçişi size özellikle de yükselen Yay'lara yaptı. Bir dönemi geride bırakıyorsunuz, Satürn artık 2017 in sonuna kadar Yay burcunda ilerliyor. Eskiye ait her şey bitiyor, yeni bir alana geçiş yapıyorsunuz. 28.5-29 yıllık yeni bir döngü başlıyor. Hayata yeniden şekil verecek olan sağlam duruşlar ve kararlar alınacaktır.  Başkalarına bağımlı değilsiniz, kendi isteğinizle karar alıp uygulayacak ve özgür hareket edeceksiniz. Tabii geçmiş yıllardan aldığınız yaralarla biraz yorgun bıkkın veya fiziksel olarak yıpranmış hissedebilirsiniz. Satürn Yay dönemi fazla kilolardan kurtulmanız çok iyi olur, zira sağlığınızı sıkıntıya sokabilir. Dişleriniz, karaciğer, diş eti sorunları, kemiklerle ilgili konularda daha iyi tedbirler alabilir, tedavisini yaptırabilirsiniz. Kimileri ise eski bir dönemi, hayatı, işi, defteri kapadı. Şehir, hatta ülke bile değiştirmiş olabilir. Daha çok sabrederek yola çıkmalı ve bilinçli bir şekilde karamsarlıktan uzak durarak, çalışma potansiyelinizi arttırarak yola devam etmelisiniz. Satürn Yay burcundayken ilk (2014-2015)yıllarda, daha çok yolculuklar, akademik eğitim, farklı çevreler, seyahatler, yabancılar, ticaret, hukuki konular gündemde olabilir. Yer yurt ev memleket değiştirebilir, üniversiteyi kazanabilirsiniz.  İkinci (2015-2016)yılı ise, kariyerde, kişisel gelişiminizde yükselmeniz için daha çok çalışacaksınız. Bu dönem, daha yüksek mevkie ulaşmak için gayret var. Y. lisans, mastır, doktora gibi ciddi çalışmalar yapabilir, sık yolculuğa çıkabilirsiniz. Annenizle, büyüklerinizle daha çok birlikte olabilir, onun sağlık sorunlarıyla daha çok ilgilenebilirsiniz. Anneden, bayanlardan,  aileden destek görebilirsiniz. İşinizde daha çok başarılar var. Satürn/Uranüs olumlu etkileşimi özellikle, Ocak-Nisan 2016 da, Aralık 2016 ve ötesi çok etkili olacaktır.  Çocuklarınızla, aşk hayatınızla, yeteneklerinizle ilgili değişimler, para durumunuz ve kardeşlerle ilgili yenilenmeler getirebilir. Dönüşüm zamanı geldi, özgürleşmek o kadar uzak değil. Satün/Neptün’le olumsuz açısı zaman zaman ev işlerinizi ihmal etmeye özel hayatınızda kargaşa veya dağınıklık yaratmaya meyilli , ailenin para durumunda karışıklık, özel hayatın getirdiği, yaşlıların huzursuzluğu, ruhani konular, maddi manevi sorumlulukların kargaşası ağır gibi görünse de, korkmayın Jüpiter Başak burcunda size pratiklik kazandıracak. Hem işinizi detaylarıyla, profesyonel bir biçimde gerçekleştirirken diğer yandan evinizi de ihmal etmeyecek, zaman ayırabileceksiniz.  Yeter ki kendinizi ve başkalarını tüketmeyin. Para evinize de güzel açılarınız var.

GÜNEŞ TUTULMASI BALIK BURCUNDA!
9 Mart saat 3:56 civarı 18 derece Balık burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Özverili olmak, egoyu ikinci plana atmak, faydalı olmak, manevi konular öne çıkacaktır. Özel hayatınızla ilgili yenilenmeler gündeme geliyor. Uzun zamandır beklediğiniz değişim dönemi gelmiş olabilir. Yerleşimle, taşınmalarla ilgili yeni kararlar alınabilir. Ayrıca tutulmanın, Kiron’la kavuşum ve Jüpiter’le Satürn’le sert etkileşimi ise, yaşlılarla büyüklerinizle ilgili beklenmedik değişimler getirebilir. Parayla ilgili de dönüşümler söz konusu olabilir.
MARS 17 Nisan -30 Haziran 2016 dönemi RETRODA!
17 Nisan-27 Mayıs a kadar Yay burcunda, 27 Mayıs- 30 Haziran Akrep burcunda gerilemeye devam edecek ve 30 Haziran’da düzelecek.
Size etkisi nedir?
Ocak-Mart 2016 dönemi Mars Akrep ve Yay burcunda kalacak. Mart ayına kadar, Mars Akrepte, geçmiş dönemlerde henüz tamamlanmamış, yarım kalmış işlere odaklanabilirsiniz. Çocuklarınızın hizmet temaları sizi çok fazla meşgul edebilir, çok fazla geri planda kalıp çalışabilir, geçmişi sürekli kafaya takıp sorgulayabilirsiniz. Belli kalıplar içinde bazı şeyleri değerlendirebilir, esnemekte zorlanabilirsiniz. Bazı şeyleri gizlilikle yürütüp kendinizi tüketebilirsiniz. İçinizdeki bastırılmış duygularınızın ifadesi olarak kendi kızgınlıklarınızla savaşabilirsiniz, karşınızdakiler anlayamaz. Bu dönemde yapılacak en doğru şey sorgulamadan akışta kalmak ve elinizdeki işleri bitirmektir. Aksi takdirde Akrebin zehrini sürekli kendinize akıtırsınız sağlığınız bozulur. Bu dönem bağışıklık sistemini güçlendirin. Ayrıca bu dönem gizli düşmanlıklar beslenebilir arkanızdan. Meditasyon, dua ve rahatlatıcı çalışmalar yapmak gerekebilir. Başkalarına gönüllü yardımlarda bulunmak, sevdiğiniz bir işle meşgul olmak başkalarıyla çok fazla muhatap olmamak en iyisidir.  Mart ayından itibaren Mars Yay burcunda ise,  kişisel gelişime odaklanmak, girişimler yapmak, güçlenmek, cesaretle olaylara girişmek mümkün olabilir. Aktiviteler artar, spora başlayabilirsiniz. Gücünüzü göstermek istersiniz. Çok daha fazla gayretli olursunuz. Ancak 3-10 Mart civarı Mars eylem gezegeninin burcunuza ilk giriş dönemleridir.  Bu dönem sakarlıklara dikkat etmelisiniz. Adrenalin yüksek olur,  gereksiz cesaretle hareket edip risk almak isteyebilirsiniz. İçinizde tuttuğunuz bazı şeyleri dışa vurabilir çok yıkıcı olabilirsiniz. Yinede bir çok projenin yürütülebileceği, risk alınacağı bir dönem. 17 Nisan-28 Mayıs 2016  (Mars Yay burcu retro) dönemi, yukarıdaki konularla ilgili beklemeler,  gecikmeler, sakarlıklar, içe dönük bir fiziksel enerji yaşanabilir. Fanatikleşebilirsiniz. Başkalarıyla gereksiz tartışmalara girmeyin, kavgacılık verebilir. Tansiyon, diş eti rahatsızlıkları, karaciğer hassasiyeti, alerji ve sinirsel kökenli rahatsızlıklara dikkat etmelisiniz. Sınırlarınızı aşmak isteyebilir, tartışmacı tavırlar alabilirsiniz. 28 Mayıs-30 Haziran (Mars Akrep burcu retro) dönemi ise, geçmişten gelen konuları henüz bitiremediyseniz bunlara yönelip uğraşabilirsiniz, bazı şeyler ters gidebilir. Bu dönem, hırsızlıklara, haksız olaylarla karşılaşmamaya dikkat etmelisiniz. Kolektif çalışmalar içindeyseniz bunalabilirsiniz. Bazı şeyler sağlığınızı bozabilir. Kontrol edemediğiniz olaylarda dikkatli olmalısınız.  Yapmak istediğiniz arzuladığınız konuları gerçekleştirmek uzayabilir. Hayatınızın bu bölümündeki önemli konuları 17 Nisan’a kadar gerçekleştirmeye çalışın ancak başaramadıysanız 30 Haziran’dan sonraya bırakın ki daha rahat ilerlesin.  30 Haziran’dan – 3 Ağustos’a kadar daha rahat çözülmeye başladığını ve hızlandığınızı göreceksiniz.
Yay Dolunayı!
22 Mayıs 2016da burcunuzda gerçekleşen Dolunayla özellikle Aralık ayında başlayan konuların bu günlerde hızlandığını görecek ve sonuçlarını alacaksınız. Çok yoğun tempo içindesiniz ancak başarma şansınız yüksek. Arka planda kalıp işlerinizi bitirmek, hizmet etmek aynı zamanda kişisel projelerinizi yönlendirmek, başlatmak önemli olabilir. Eğitsel temalara, yolculuklara, çocuklarla ilgili yoğunluklara, yetenekleriniz doğrultusunda gerçekleştirdiğiniz projelere odaklısınız.

Jüpiter/Terazi
JÜPİTER, 2016 ın ikinci yarısında 9 Eylül’den itibaren 1 yıl boyunca, çok keyifli bir döneme giriyorsunuz. Jüpiter bu yıl sizi gelecekle ilgili hayallerinize kavuşturmak, amaçlarınızı gerçekleştirmek için çalışıyor. Şans ve fırsatların sizden yana olduğu söylenebilir. Dostlarınız, arkadaşlarınız, yakınlarınızla keyifli organizasyonlar, partiler, düğün, dernekler içindesiniz. Seminerler verebilir, toplantılar düzenleyebilir. İş bağlantılı çalışmalar yapabilirsiniz. Şimdiye kadar arzuladığınız şeyler bu dönem gerçekleşmekte. Kazançlar artabilir, iş yatırımları yapılabilir, maaşınız yükselebilir. Girişimleriniz boşa çıkmıyor. Ayrıca derneklere katılmak, vakıflar içinde yardımlaşmak, ekip çalışmaları yapmak adına faydalı bir dönemi iyi kullanın. 

BAŞAK BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI!
1 Eylül 2016 saat 12:04 civarı 9 derece Başak burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Kariyerde yenileniyorsunuz. İş teklifi alabilir, evlenebilir, hayatınızın önemli bölümünde değişimler gerçekleştirebilirsiniz. Ev, ebeveynler, özel hayatınız ve iş, kariyer, gelecekle ilgili konular arasında gerçekleşen önemli bir kırılma noktası olabilir.

YENİ AY YAY BURCU!

29 Kasım 2016 da burcunuzda gerçekleşen yeni Ayla birlikte, arzu ettiğiniz başarıya, kişisel gelişime, finansal kazançlara eğilebilirsiniz. Keyifli ortamlar, kazançlar, yolculuklar, organizasyonlar içindesiniz. Her şey daha farklı ve olumlu ilerlemekte.
Bir yıl daha sona erdi YAY lar 2016’nın size yılın ilk yarısında kariyer, evlilik, akademik eğitimde başarı, unvan kazanma,    ikinci yarısında ise, maaşın artması, keyifli ortamlarda bulunma, sergiler, konferanslar, düğün, partiler, organizasyonlara katılma, geleceğinizle ilgili konularda amaçlarınıza ulaşmayı sabırla bekleyin MUTLU YILLARJ
 
Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel danışmanlık hizmeti hakkında bilgi almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)

Yazılarımı http://www.astrotalin.com dan, instagram/talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com  


 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum