2016 yılında Kovaları neler bekliyor?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 19:41:00


KOVA BURCU (21 OCAK - 19 ŞUBAT)
(yükselen burcunuzu da okumalısınız)
Yeni yılın ilk dönemleri, ailenizle, dostlarınızla olabilirsiniz. Bu ay kapalı ortamlar içinde olabilir, kendinizi bıkkın, yorgun hissedebilirsiniz. Bazı şeylerin kontrolsüz gelişmesi, finansal konular, alacak-borçlar ya da sağlık problemleri gündemde olabilir. Kendinizi rahat ifade etmeniz zorlaşabilir.  Diğer yandan dostlar, arkadaşlarla daha çok birlikte olabilir, sorumluluklarınızı yerine getirebilir, misafir ağırlayabilir, partiler verilebilir, toplantılar yapılabilir. Bu dönem para kazandıracak projeler için etkinlikler, seminerler düzenleyebilirsiniz. 5 -25 Ocak 2016 da Merkür önce Kovada retroya girecek ve Oğlak burcunda retro devam edecek. Kovadayken, projelere başlayabilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Ancak kafa karışıklığı ve tam olarak kişisel konulara odaklanamama, ne yapacağını bilememe, geçişteki halledilmemiş konular sizi zorlayabilir. Daha sonra Oğlak burcunda gerilediğinde geçmişten gelen, alım satım ya da hukuksal konulara, toprakla ilgili işlere, sorumluluklara odaklanabilirsiniz. Geçmiş dönemin konularını bitirmek için uğraşlar verilebilir. Bazı şeyleri yeniden ele alıp düşünebilir, plan yapmaya başlayabilirsiniz. Anne tarafından yakınların sorunları sizi meşgul edebilir, eşin bir takım sorumlulukları olabilir. Çocuklarınızla ilgili konuların verdiği stresler artabilir. Bazı şeylere çözüm yolları, çıkar kapıları bulamazsanız bile farkında olur ve mantıklı düşünebilirsiniz. Sır saklama, fikirleri şimdilik düşünce kapsamında ele alma, başkaları hakkında dedikodu tarzında konuşma, başkalarının da sizi çekiştirmesi mümkün. Kontrol edilemeyen konular sizi kısıtlıyor olmalı. Sizin de olayları kontrol etmeniz mümkün değil. Özellikle, Ocak sonlarında, bazı şeylere ulaşmak hala zor olsa da kendinizle daha barışık olabilirsiniz. Kabullenebilirsiniz bazı şeyleri. Şubat ayında, kişisel anlamda bazı konulara başlayabilir, canlanabilirsiniz. Ancak ailevi sorunlar, kardeş, akrabalarla ilgili problemler, aşk hayatında stres beklemeler, seyahatler, Şubat ortasından itibaren çözülmeye başlıyor.  Keyfiniz yerine geliyor, fiziksel görüntünüzle ilgili değişimleri bu dönemden itibaren gerçekleştirebilir, kendinize bakım yapabilirsiniz. Başkaları adına fayda getirecek çalışmalara yoğunlaşabilirsiniz. Daha liberal ve hümanist bir düşünceye sahip olabilirsiniz olaylar karşısında. Seyahatler, eğitim, sosyal organizasyonlar yoğunlaşabilir.  Hayat enerjinizin canlanması için Şubat ayını bekleyin!
JÜPİTER şans gezegeni yılın ilk yarısında 9 Eylül 2016 a kadar,  Başak burcunda sizin 8. Evinizde yol alacak. Başkalarının kaynaklarından yana şanslısınız!  Artık eşin kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Eşinizin ya da kardeşlerin, akrabaların içinde bulunduğu bir takım para konularında çözüm üretilebilir. Alım satımlar varsa gerçekleşiyor. Alacaklarınızı, tazminatı tahsil etmeniz konusunda şans tanıyor. Emekli olabilir, hatta maaşınızı alabilirsiniz. Sigortayla ilgili konularda sorunlar aşılabilir. Alım satım, toprakla ilgili konularda eşinizle ortak yatırım yapılabilir.  Malın bir kısmını ortakla paylaşabilirsiniz.  Krediniz varsa daha rahat ödeme imkânı doğabilir. Ortak gelir ve giderler var, kira ve kontrat işlemlerini düzenleyebilir, bazı ayrıntı ve detayları çözerek çalışma sisteminizi rayına koyabilirsiniz. Emlakçılar, avukatlarla çok fazla iletişim içinde olabilirsiniz. Büyüklerinizden de gelecek paralar olabilir, miras gibi. İçe dönerek olgunlaşacaksınız. Mistik, geçmiş yaşam ve ölüm ötesi gibi konulara daha fazla  ilgi gösterebilirsiniz. Bu yıl yaşadığınız tecrübeler doğrultusunda çok şeyi anlayacak ve yerli yerine oturtacaksınız. Ruhsal açıdan bir yandan daraldığınız diğer yandan ise yenilendiğiniz bir dönem.  Ayrıca bu yıl sağlık yönünden şanslısınız. Psikolojiniz de güçleniyor. Hekimlerden yana şanslısınız, araştırmalar sayesinde yeni gelişen tıp teknikleriyle şifa getiren çalışmalar yapılabilir. Eğer sigorta, mali konular, muhasebe, emlakçı, sağlık çalışanı, araştırmacı, bilim adamıysanız bu yıl size çok şey kazandıracak. Jüpiter’in bu yıl içinde Plüton’la (Mart-Temmuz 2016 dönemleri) güzel açıları olacak. Bu durumda ise,  geçmişten gelen toprakla yada risk alınan konuların tekrar gündeme gelmesi muhtemel. Bu konularda köklü çözümler gerçekleşebilir. Sigorta, alım satımlarla ilgili vergi indirimi, fonlardan yararlanabilirsiniz.
Satürn/Yay
Disiplinli öğretmen Satürn 11.  evinizde 2017nin sonuna kadar Yay burcunda ilerliyor. Yurt dışı bağlantılı işler, grup çalışmaları mümkün olabilir. Bir grubun sorumlusu da olmanız mümkün. Cemiyetler, dernekler, topluluklarda daha çok var olabilirsiniz. Eğitimde daha farklı çalışmalar yapılabilir. Geçen yıllarda başlayan yükselme periyodunun devamıdır. Bu dönemde maçlar umut istek ve ideallere kavuşmak sıkı çalışarak, gayret ederek sorumluluk üstlenerek olacaktır. Olumlu açılarınız varsa çok daha rahat amaçlarınıza ulaşabilir, olayların altından rahat kalkarsınız, büyük organizasyonlarda çalışabilirsiniz. Sert açılarda ise daha fazla emek harcamak durumundasınız, yeni gruplar kurmaya ve diyalog geliştirmekte zorlanabilirsiniz. Arkadaşların sıkıntıları gündemde olabilir. Satürn Yay burcundayken ilk yıllarda, ortaktan, eşinizden, babanızdan, karşınızdan gelen destekler vardır. (2014-2015)Bir şekilde size yardımcı olabilirler. Danışmanlardan daha çok destek alabilir, farklı kişilerle birlikte olabilirsiniz. Bekarsanız evlilik verebilir, farklı çevreler arkadaşlar içine karışabilirsiniz. İkinci yılı ise, (2015-2016) daha çok karşıdan gelen kazançlar, emeğinizin dışı gelen gelirler mümkün. Kredileri daha rahat ödeyebilirsiniz. Tazminat alabilirsiniz. Yabancılar yoluyla gelen kazanç sayesinde birikim yapılabilir. Bazıları işten ayrılabilir, Evli iseniz eşten destek gelebilir. Mal mülk toprak yatırım sahibi olabilirsiniz. Satürn/Uranüs olumlu etkileşimi Özellikle, Ocak-Nisan 2016 da, Aralık 2016 ve ötesi çok etkili olacaktır.  Değişim süreçlerini zorlanmadan yapabilmenizi başarmanız için enerji ve cesaret veriyor. Yaratıcılık artıyor,  grupça iletişimler, kişisel gelişim sağlayan kurslar, eğitimsel çalışmalar olabilir, medya bağlantılı ya da yabancılarla ilgili sorumluluklar daha kolay aşılabilir.

Haziran-Ekim 2016 Satürn/Neptün etkileşimi gündeme gelecektir. Bu dönemlerde, finansal riskler getirebilir, para kazançlarınızda dağınıklık verebilir. Anlaştığınız para konusunda fedakârlık yapmak istediğiniz kazançların olmaması, kayıp yaşamanız mümkün olabilir.   
Yeni Ay Kova!
8 Şubat 2016 da burcunuzda gerçekleşen Yeni Ayla birlikte, yeni projelere, iş konularına, grup çalışmalarına daha çok ağırlık verebilirsiniz. Özel hayatınız, çocuklar, aşkla ilgili çok güzel bir dönem, yolculuklar yapılabilir, etkinlikler düzenlenebilir, organizasyonlara hazırsınız.
Balık burcunda Güneş Tutulması!
9 Mart saat 3:56 civarı 18 derece Balık burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Finansal konuda dağılmak mümkün olabilir. Özverili olmak fedakârlık yapmak gerekebilir. Finansal anlaşmalar yapılabilir. Alım satımlara, hukuki konuların getirdiği süreçlere yönelebilirsiniz. Toprak alım satımları gündeme gelebilir. Değerli olarak düşündüğünüz bazı şeyleri satabilirsiniz ya da satın alabilirsiniz.
MARS 17 Nisan -30 Haziran 2016 dönemi RETRODA!
17 Nisan-27 Mayıs a kadar Yay burcunda, 27 Mayıs- 30 Haziran Akrep burcunda gerilemeye devam edecek ve 30 Haziran’da düzelecek.
Size etkisi nedir?
Ocak-Mart 2016 dönemi  Mars Akrep ve Yay burcunda kalacak. Mart ayına kadar, Mars Akrepteyken, iş bağlantılı konulara yoğunlaşabilir, çok çalışabilirsiniz.  İşiniz dışında eğitsel çalışmalara, iletişime yer verebilirsiniz. Başarı hırsını, mesleki yükselme, kabul edilme güçlü olma arzuları canlandırır. Enerjiyi bu amaçlar doğrultusunda yönlendirirseniz başarılı olursunuz.  Jüpiter’le olumlu açısı, finansal projelerde, kazançlarınızla ilgili durumlarda olumlu çalışmalar yapılabileceğini de göstermekte. Özellikle, iş ticari riskler yeni atılımlar avantaj sağlayacak bağlantılar kurulabilir. Fiziksel enerjinizin çok güçlü olması her türlü işe girmeniz için destek verecektir. Mart ayından itibaren ise,  Grup etkinliklerine hız vermektesiniz. Yurt dışı bağlantılı çalışmalara açıksınız. Farklı nitelikteki kişilerle bir arada çalışmalar yapılabilir. Sosyal organizasyonlar, devletin, cemiyetin uluslararası konuların içinde olduğu mekanlarda bulunabilirsiniz. Satürn/Uranüs etkileşimi artıyor bu dönemler, sosyal organizasyonların içinde olmak, teknolojiyi doğru kullanmak, kardeşlerle, yakınlarla etkileşimin artması mümkün olabilir. Büyük organizasyonlarda, toplumsal reformlarda gelecek için önemli girişimlere işaret edebilir. Grupla yapılacak fiziksel aktiviteler toplu çalışmalar olabilir. 17 Nisan-28 Mayıs 2016 dönemi, bu konularla ilgili, gecikmeler, bazı kısıtlanmalar, beklemeler yaşanabilir. Yakın çevrenizden genç kişilerle daha çok diyalog kurabilirsiniz. Sosyal yaşam temposu artar.  28 Mayıs-30 Haziran dönemi ise, iş temponuza geri dönüş yapabilir, geçmişteki konuları tekrar ele alıp girişim için harekete geçebilirsiniz ancak sabırlı olun acele etmeyin, bazı şeylerde başarılı olmak için beklemek gerekebilir. Ancak bazı kuralların hiçe sayıldığı otoriteler altında çalışmanın sıkıcı olduğu bir dönemi de anlatır. Gölge yanları ailenize, özel hayatınıza da yansıyacaktır. Eğer birlikte olduğunuz kişilerle tansiyonu yükseltmeden devamı sağlayabilirseniz gerekli gereksiz tartışmalara iddialaşmalara iyi geçinmeye dikkat ederseniz bazı hedeflere varmada başarılı olabilirsiniz. Aksi takdirde ego savunmasına girişilirse şimdiye kadar yapılan çalışmalar boşa gidebilir, yakınlarınızın gözünden düşebilirsiniz. Hırsı iyi dengelemek ve pozisyonu iyi korumak gerekebilir.  En iyisi üstünde olduğunuz konuları 17 Nisan’a kadar gerçekleştirmeye çalışın ancak başaramadıysanız 30 Haziran’dan sonraya bırakın. Arada kalmak işleri yavaşlatır zorlanabilirsiniz kendinizi ve başkalarını çok fazla tüketebilirsiniz. 30 Haziran-3 Ağustos dönemi motivasyonunuz güçlenecek beceri geliştirecek ve hızlanacaksınız.   Bu konularda son derece kararlı ve sebatkâr davranabilirsiniz.
KOVA BURCUNDA DOLUNAY!
18 Ağustos 2016da burcunuzda gerçekleşen Dolunayla birlikte ise Şubat aylarında başlayan ancak bugünlerde hızlanan projelerin sonuçlarını alabilirsiniz. Ortaklı konular, hukuki anlaşmalar, alacak verecek konuları var. Alım satımlar, elinize geçen para konuları, tedaviler olumlu sonuçlanabilir. Yatırım yapabilirsiniz. Paylaşımlar elinize geçebilir.

Jüpiter/Terazi
JÜPİTER 2016 ın ikinci yarısında 9 Eylül’den itibaren Terazi burcunda.  Bu yıl sıkıntılardan arındığınız ve keyiflere yönelik olduğunuz dönemler başlıyor. Dışa dönüksünüz. Yurt dışı kısa uzun geziler, sergi, fuar, sempozyum amaçlı seyahatler söz konusu. Uzaktaki akrabalarla daha sık görüşebilirsiniz. Basın medya bağlantılı kişiler, halkla ilişkiler, yabancılar, uluslar arası temalardan para kazançları elde edebilirsiniz. Farklı çevrelerde de tanınabilirsiniz.  Akademik eğitim, yayıncılık konusunda süper şanslısınız. Hatta uzun zamandır düşündüğünüz kitap yayını için olumlu bir dönem. Dış ticaret, turizm, yolculuklar, uzakta yaşayan akrabalarla ilişkiler gidiş gelişler açısından çok verimli. Düşünceleri genişletmek, kendinizi aşmak, farklı kültürlerle bir arada olmak için beklemeye gerek yok. Hukuki konularda, davalarla ilgili de şanslısınız. Yabancı kaynaklı grup aktiviteleri, topluluklar hayatınızda var olabilir,  onlarla iyi işler çıkarabilirsiniz. Akademik eğitim açısından düşündüğünüz mastır, y. Lisans çalışmaları yapılabilir.
Bir yıl daha sona erdi KOVALAR 2016’nın size yılın ilk yarısında ortaklaşa paylaşımlardan yana kazanç, borçları ödeme kolaylığı, ruhsal sağlık, tedavilerde olumlu bir dönem,  ikinci yarısında ise, seyahatler, uluslar arası başarılar, farklı kültürlerle tanışma, sergi, sempozyum paneller düzenleme, eğitimde başarılı olma, eşin akrabalarından, ailesinden destek almayı sabırla bekleyin,  MUTLU YILLARJ
Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel danışmanlık hizmeti hakkında bilgi almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
Yazılarımı http://www.astrotalin.com dan, instagram/talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com
 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum