2016 yılında Yengeç burcunu neler bekliyor?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 14:12:00

YENGEÇ BURCU  (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) (yükselen burcunuzu da okumalısınız)

Yeni yılın ilk dönemleri, ortak projeler, eşinizle veya ortağınızla birlikte alacağınız finansal kararlar olmalı. Artık yakın çevrenin, akraba veya kardeşlerin de içinde olduğu projelere odaklanabilir, bazı kesin kararlar alabilir, anlaşmalar yapabilirsiniz. 5 -25 Ocak 2016 da Merkür önce Kovada retroya girecek ve Oğlak burcunda retro devam edecek. Kovadayken, alım satımlar, kredilerle ilgili konular gündeme gelebilir,  daha sonra Oğlak burcunda gerilediğinde, sözleşmeler, anlaşmalar, imza gerektiren işler, ortak projeler, evlilikler gündeme gelebilir.  Eşin hayatında önemli bir iş anlaşmasını da anlatıyor olabilir. Daha fazla organize ve disiplinli olarak yürütme kararı alınabilir. Karşınızda güçlü kişiler var, anlaşmaları yapılabilir. Taşınma durumu gündeme gelebilir. Davalar varsa avukatlar, hukuki konular yoğunlaşır. Birlikte çalıştığınız arkadaşlarla sorunların giderildiği, astlardan ve üstlerden destekler alınacağı bir dönem. Ayrıca bu dönem, evinizi, işyerinizi bir düzene koyabilir, çalışma şartlarında iyileştirici düzenlemeler yapabilirsiniz. Çevre güzelliği, temizliği dışında sağlık şartlarınızın da iyileştirmek işteki pürüzleri temizlemek için faydalı bir dönemidir. Mart ortalarına kadar bu konularla yoğunsunuz ve karşınızdakilere bağlısınız. Onlardan gelen önerilere açık olmalısınız. Son altı aydan sonra daha farklı bir döneme girdiniz.
JÜPİTER şans gezegeni yılın ilk yarısında 9 Eylül 2016a kadar, Başak burcunda eğitim, yakın çevre, kardeşler, iletişim evinizde ilerlemekte.  Jüpiter bu yıl bazı konularda size oldukça faydalı olabilir, destek verebilir. Eğitim hayatınızda başarılı olabilir, çevre değiştirebilirsiniz. Bu yıl arzu ettiğiniz taşınmayı planlamaya başlayabilir, araştırmalar yapabilirsiniz. Yazı çalışmaları yapmak, internet, instagram, facebook, twitter gibi sosyal ağlar yoluyla sesinizi duyurmak, el becerilerinizi geliştirmek bu konuda bir meslek sahibi olmak mümkün. Kardeşler, komşular, yakınlardan destek görebilir, uzaktaki akrabalarınızla da görüşebilirsiniz. Reklamcılık, medya, basın-yayın bağlantılı konularda da şansınız var. Derginizi, kitabınızı yayınlayabilir, yabancı kaynakları da çevrenize çekebilirsiniz. Şehir içi, şehir dışı çok fazla yolculuk yapmanız gerekebilir. Çeşitli görüşmeler yapabilir, pazarlama, ticari konularda başarılarınızı arttırabilirsiniz. Anlaşılan bu yıl trafiğiniz çok yoğun! Eğitimcilerle iletişiminizi de güçlendirebilirsiniz.  Jüpiter’in bu yıl içinde Plüton’la (Mart-Temmuz 2016 dönemleri) güzel açıları olacak. Bu durumda ise, eşinizden, yakın çevrenizden destek alabilir, anlaşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Ortaklıklar, kanun veya yetki sahibi kişilerle de iyi ilişkiler gelişebilir.   Ancak bir yandan Jüpiter’in Satürn’le daraltan açıları sizi zorlayabilir,  içinde olduğumuz şartları sınırlayabilir. Alanınızı daraltabilir, iş, çalışanlar, çalışma sisteminiz ile ilgili aşırılıkları törpülemek hayatınızı bir düzene koymak açısından da faydalı olacaktır.  

Satürn/Yay

Disiplinli öğretmen Satürn 2017 nin sonuna kadar, iş ve sağlık evinizde yer alacak. Bu konuları düzenlemek gündeminizi oldukça meşgul edecek. Daha çok çalışacaksınız. Yurt dışı bağlantılı işlerde olabilirsiniz. Spor ve ya sağlık kompleksin de görev alabilirsiniz. İşiniz icabı deniz aşırı yerlerde yolculuk yapabilirsiniz. Eşinizin, ortağınızın detaylarıyla daha çok uğraşabilirsiniz. Çalışanlarınız konusunda daha çok denetime ihtiyaç duyulabilir. Onların çalışma şartlarını daha çok yapılandırmaya gitmelisiniz. İşten uzaklaşmalar, birilerinin, işine son verme gibi durumlar da söz konusu. İş sahasında daha titiz, hijyen, saygınlık önemli olabilir. Şimdiye kadar birbirinize karşı duyulan gizli bir kırgınlık varsa bu dönem açıkça sıkıntı verecektir. Saygı çerçevesinde davranmalı, sorumlulukları bilerek hareket etmeli. Bir süredir arka plana attığınız sağlık sorunları varsa artık dikkate alacaksınız demektir. Kilo problemi varsa diyete başvurmanız gerekebilir. Karaciğer veya kemiklerinizde sorunlarınız olabilir, kolesterol, alerjik sorunlarla başa çıkmakta zorlanabilirsiniz. Panik yapmayın. Şimdiden kontrollerinizi yaptırırsanız buna göre bir düzene kendinizi sokmuş olursunuz. Evcil hayvan satın alabilirsiniz. Eğer varsa sorumlulukları zaman zaman ağır gelebilir. Satürn Yayda iken ilk yılı, iş sahasında kazançlar,  eşinizin veya ortağınızın işleri önemli olacak. İş yerinizi deniz aşırı bir yere taşıyabilirsiniz ya da daha çok yolculuk yapabilirsiniz. 2016 yolculuklarla ilgili daha çok sorumluluk alabilirsiniz. Eğitim sektöründe var olabilir, çalışma hayatını daha çok ciddiye alabilirsiniz.  Genel anlamda Satürn 6. evde işinize, çalışanlarınıza, sağlığınıza çeki düzen vermeyi, çevre koşullarına uyum sağlamayı öğretir. Haziran-Ekim 2016 Satürn/Neptün etkileşimi gündeme gelecektir. Bu dönemlerde, iş ve yurt dışı bağlantılı konularda dağınıklık artabilir. Yurt dışı bağlantılı işlere yer vermek, bir takım yolculuklar gerçekleştirmek, eşin akrabalarıyla ilgili sorunlar sizi yorabilir, toparlama süreçlerini değerlendirirken fazla stres yaratmamaya bakın. Ayrıca bir takım tedaviler, yapılandırmalar gerçekleşirken direnciniz kırılmasın, inancınızı kaybetmeyin.  Yaz aylarına kadar toparlanmakta güçlük çekebilirsiniz. Ağustosta tekrar işinizde hızlanacak çok çalışacaksınız.  Ekim ayı çok güçleneceksiniz.

Satürn/Uranüs olumlu etkileşimi gerçekleşiyor. Şubat 2016 dan itibaren bir süredir sizi sistemleri değiştiren,  eski kalıpları kıran yenileyen, özgürleştiren Uranüs gezegeni, Satürn’le birlikte olumlu açılar almakta. Kariyerde İlerleme ve başarı zamanını da getirmekte.  Hayatınızda teknolojik fırsatlar, devrimsel  yeni girişim imkanları gerçekleşebilir. Özellikle, Ocak-Nisan 2016 da, Aralık 2016 ve ötesi çok etkili olacaktır.  Değişim süreçlerini zorlanmadan yapabilmek için enerji ve cesaret veriyor. İş, kariyer bağlantılı engelleri kaldırma açısından son derece faydalı olabilir, alacak verecek, borçlarla ilgili konular, kira, kiracılarla ilgili kontratlarda bir takım yenilenmeler olabilir.

Ay Tutulması Terazi burcunda!
23 Mart 2016 da 3 derece Terazi burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu dönem, ev yerleşim konuları taşınmalar, iş ve kariyle, işyeriyle ilgili değişimler, yenilenmeler, deniz aşırı ülkeler gündeme gelebilir. Seyahatler, sergi, sempozyumlar, panellere katılmak olası. Bir davanız varsa sonuçlanabilir, kazanabilirsiniz. Yurt dışı yolculuğunuz gerçekleşebilir. Uzaklardan gelen sevdikleriniz olabilir. Uzun süredir göremediğiniz akrabanızı görebilirsiniz.  Tutulma esnasında karışıklık olsa da aslında yükseldiğiniz ve parladığınız dönemler de denilebilir.

MARS  17 Nisan - 30 Haziran 2016 dönemi RETRODA!
17 Nisan-27 Mayıs a kadar Yay burcunda, 27 Mayıs- 30 Haziran Akrep burcunda gerilemeye devam edecek ve 30 Haziran’da düzelecek.

Size etkisi nedir?
Ocak-Mart 2016 dönemi  Mars Akrep ve Yay burcunda olacak. Mart ayına kadar Mars Akrepteyken, hayatınıza çocuklarla ilgili konular, sportif aktiviteler, borsa, dövizle ilgili spekülatif konular gündeme gelirken, canlılık artabilir, yaratıcılık tetiklenebilir. Aşk, cinsellikle ilgili temalar, fiziksel temalı ilişkiler vurgu kazanırken, eğlenceli alanlara da ilgi artabilir. Bazı konulara özellikle çocuklarınıza karşı aşırı tutkulu olabilir, onları anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Onların yetenekleriyle ilgili konuları, sportif faaliyetleri de yoğunlaşabilir. Rekabet içinde olduğunuz bir dönem. Özellikle Mart’tan itibaren ise, Mars Yay burcundayken işlerinize yoğunlaşabilirsiniz.  Birçok projeyi bitirmek aceleci olmanızı, risk almanızı  gerektirebilir. Çalışanlarla da ilişkiler zorlaşabilir. Bu dönem spor hayatınızdaysa ağırlık çalışmalarına yönelebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işleriniz yoğunlaşabilir. Bu dönem çok fazla çalışıp iş bitirmek, enerjiyi bu yönde değerlendirmek faydalıdır. Özellikle elinizdeki işleri bu dönemler tamamen bitirmeye çalışmanız sizin için faydalı olacaktır.

17 Nisan-28 Mayıs 2016 (Mars Yay burcunda retro dönemi), Bu konularla ilgili gecikmeler, beklemeler yaşanabilir. Bulaşıcı hastalıklar, sakarlıklar, iş kazalarına dikkat etmelisiniz. Aşırı çalışma sonucu yorgunluk olabilir, direnciniz düşebilir. Biriken enerjiyi doğru yönlendirmek çok önemli bu dönem. Baskı altında tutmamalısınız. İşveren ve işçi dengesini sağlamaya çalışmak, gereksiz polemiğe girmemek gerekir. Sağlığa da dikkat edilmelidir. İşyerinde hırsızlık olayları, bir şeylerin kaybolması bu günlere denk gelebilir. İhtiyatlı olmalısınız.  Evcil hayvanlarınızın bakımı sağlık sorunları bu dönemler sizi yorabilir. 28 Mayıs-30 Haziran (Mars Akrep burunda retro) dönemi ise riskli yatırımlardan uzak durulmalı, çocuklarınızla tartışmaktan kaçınmalısınız. Spor ve fiziksel hareketleri abartmamalısınız. Aşk hayatınızda karışıklılar yaşanacağı gibi, cinsellikle ilgili problemler de olabilir. Kumar tipi zevklere yönlendirerek kazanacakmış hissi doğabilir ve kayıplara sebep olabilir.  Döviz dengesine güvenmeyin stabil olmayabilir. En iyisi üstünde olduğunuz tüm bu konuları 17 Nisan’a kadar gerçekleştirmeye çalışın ancak başaramadıysanız 30 Haziran’dan sonraya bırakın. Aksi takdirde yorulursunuz, aşırı güç sarf edersiniz, her şey yavaş ilerler.  30 Haziran-3 Ağustos sürecinde sorunların daha rahat çözülmeye başladığını ve hızlandığınızı göreceksiniz.
4 Temmuz 2016da burcunuzda gerçekleşen Yeni Ay’la birlikte olumlu bir süreçtesiniz. Özel hayatınızla, yerleşim konularıyla ilgili olumlu süreçler içindesiniz. Kardeşlerin ve dostların desteğiyle bazı şeylerin daha güvenilir olduğu düşünülebilir. Fikir ve düşüncelerinizi daha kolay ve yaratıcı bir şekilde ortaya koyabilir, kendinizi rahat ifade edebilirsiniz. Dış görüntünüzle ilgili değişimler, evinizin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Yenilikler hayatınızda nihayet, ayrıca yolculuklar gündeme gelebilir.

Jüpiter/Terazi

JÜPİTER 2016 nın ikinci yarısında 9Eylül’den itibaren 1 yıllık süreyle Terazi burcuna giriyor.  Bu bir yıllık dönemde,  evinizde daha huzurlu olduğunuz bir yıl. Evde daha rahat çalışabilirsiniz, hem dinlenir hem de üretkenliğinizi gösterebilirsiniz. İş yerinizi eve ya da yakınlarda bir yere taşıyabilirsiniz. Evi düzenlemek, taşınmak, tadilat etmek, ev almak gibi konulara bu dönem daha çok yoğunlaşabilirsiniz. Kimileri de evlilik hazırlıkları içindeler sanırım. Kimileri ise emlak veya gayrimenkul işlerine girişebilir. Aile içinde varsa kırgınlıklar, düzeltmek için iyi etkiler altındasınız. İmkânlarınız da genişleyebilir. Uzakta yaşayan akrabalarla birlikte olmak için çeşitli nedenleriniz olabilir, özlem giderebilirsiniz. Anne baba ebeveynlerden destek alabilirsiniz. Daha çok huzur var diyelim. Özellikle Eylül ayı bu konularda çok etkili olabilir.

Bir yıl daha sona erdi YENGEÇLER, 2016’nın size yılın ilk yarısında yakın çevre ile sağlamlaşan ilişkiler, yolculuklar, anlaşmalar, eğitimsel başarılar, iletişim, reklam, ikinci yarısında ise ev sahibi olmayı, taşınmayı, evde huzuru bulmayı sabırla bekleyin MUTLU YILLARJ
 
Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel danışmanlık hizmeti hakkında bilgi almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)

Yazılarımı http://www.astrotalin.com dan, instagram/talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum