DOLUNAY Yengeç Burcunda!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 14:23:00

 
 
25 Aralık 2015 saat 13:13 civarı, 3 derece Yengeç burcunda Dolunay gerçekleşmekte. Bu zıt iki enerji (Ay ve Güneşin karşıt pozisyonu) kişisel ihtiyaçlarla başkalarının şahsi ihtiyaçlarının çatışması anlamına gelir.  Özellikle, Temmuz ayında başlayan, Aralık ayı başlarında hızlanan konuların sonuçlarını alabilirsiniz. Güneş ve Ayın karşıt yaptığı bu dönemlerde, şartlar tüm netliği ile oluşmuştur ve görünür haldedir, karar aşaması gelmiştir.

Yengeç burcu, aileyi, anneyi, annelik temalarını, ev, emlak, toprak, mal, mülk, birikim, konut alım satımlarını, ailenin geçmişini anlatır. Ait olma duygusu, evlilik konuları, duygusal destek verme, alma, ihtiyaç duyma, ihtiyaçları giderme, besleme, koruma bu burcunun temalarıdır. Dolunay sürecinde bu konular gündeme gelebilir. Hassasiyet, alınganlık, geçmişle ilgili konular yoğunlaşabilir. Başkalarına karşı, şefkat besleme, koruma altına alma güdüsüyle yaklaşabilirsiniz.  Gerçek dünyadan uzaklaşıp düşler kurmak istiyorsanız bu dönemlerde bu anı yakalayabilirsiniz. Hissetme, algılayabilme, doğru duyumlar almak için elverişli günlerdesiniz. Özellikle yetenek gerektiren işlerle ilgilenmek, yaratıcılığın (Ay/Neptün olumlu) doruk noktasına ulaştığı dönemlerdesiniz. Rüyalar, düşüncenize gelen şeyler gerçekleşebilir, bol dua ve meditasyon vb.. çalışmalar yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu dönem, sanat camiası içinde pozitif bir dönem,  yapılacak çalışmalar, konserler, diziler, film ve yapım çalışmaları verimli olabilir, fark yaratabilir. Evlilik, halkla ilişkiler, aile bireyleriyle bağ kurma, iş, aşk, sevgi açısından da verimli bir süreç. Şiir, müzik, resim, sergi, seminer (Merkür/Venüs) gibi aktiviteler, çay, yemek ziyafeti gibi partiler için olumlu dönemler. Kardeş, akraba, komşu, iş çevresi ya da küçük grup ilişkilerinde keyifli ortamlar oluşabilir. Öğrenim, bilgi, ticaret, kısa ve uzun yolculuklar, seyahatler, yüksek eğitim, kültürel, felsefi konular, yabancılarla (Merkür/Jüpiter) işbirliği açısından kullanılabilir.  Yükselme, genişleme, ileri gitme olarak da düşünülebilir. Parasal açıdan (Venüs/Jüpiter) keyifli gelişmeler var.  Çalışma şartlarında, yaşam koşullarında iyileştirici düzenlemeler gelebilir. Ayrıca şefkat, anlayış ve özverili olma, iyi niyet besleme zamanıdır. Bu dönemde, kendinize iyi bakın, sağlık ve sevgiyle kalın.

Dolunay ve Burçlar:
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Yengeç burcundaki dolunayla birlikte, ailevi konular, özel hayatınız yoğunlaşabilir. Toprakla, alım satımla, emlak la, parayla ilgili bir konuda karar almanız mümkün olabilir. Duygusal güvenlik ihtiyacı artarken, hassas olduğunuz, anneyle, anne yerine koyduğunuz bayanlarla iletişimin artacağı dönemler. Başkalarıyla ortak karar alabilir, ortaklaşa paylaşımlardan alacaklarınızı tahsis edebilirsiniz. Özellikle, partnerin, eşinizin, babanızın maddi durumunda artış gözlemlenebilir. Para, miras beklentisi varsa gerçekleşebilir. Sözleşmeler, anlaşmalar yoğunlaşabilir. Sağlığınızda olumlu gelişmeler var, sinir sisteminizin rahatladığı günlerdesiniz.

 
BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Dolunayla birlikte, kardeşler ya da yakınlarınızın içinde olduğu bir konuda karar almanız gerekebilir. Bu hafta uzakta yaşayan akraba, kuzenler, akrabalarla birliktelik artabilir. Oldukça keyifli denilecek ortamlar içinde olabilirsiniz. İletişim trafiğiniz artıyor. Bilgi paylaşmak, eğitimsel çalışmalara yoğunlaşmak, sınavlarda başarılı olmak mümkün olabilir. Kısa seyahatler, geziler, sergi, sempozyumlar, hobisel etkinlikler, partiler yapılabilir. Aşk hayatınızda, ilişkilerde canlılık artarken, çocuklarınızla hoşça vakitler geçirebilirsiniz. Hukuki bir konuda anlaşma sağlanırken, ortak hareket etmeniz mümkün olabilir. Evlilik, ortaklık konuları içinde olumlu gelişmeler var. Ancak ay sonunda şartlar değişebilir.

 
İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) –  Bu günlerde, ailenin, özel hayatın içinde olduğu toprak, alım satımlar, parasal konulara odaklı olabilirsiniz. Psikolojik olarak da zor bir dönem denilebilir. Dolunayla birlikte, geçmişten gelen parayla, satış, emlak la ilgili bir konuda objektif yaklaşmakta zorlanabilir, duygusal kararlar verebilirsiniz. Elinizdekileri vermekte paylaşmakta zorlanabilirsiniz. Bu günlerde kira, kontrat, alım satımlar, işle ilgili konular da yoğun. Müşterek sahip olunan değerlerle ilgili konuşmalar, kredi, borç konularında başvurular, devletten sağlanan faydalar, sigortadan alacağınız gelirler, hazine bonosundan elde edeceğiniz menfaatler de söz konusu olabilir. Mahkemeler gündeme gelebilir.

 
YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Burcunuzda gerçekleşen Dolunayla birlikte, kişisel ihtiyaçlar, planlar ön plana çıkmakta. Duygusal davranabilir, karşınızdaki kişileri anlamakta zorlanabilirsiniz ya da fazlaca hassas davranabilirsiniz. Ancak bu dönem, karşınızdaki kişilerle anlaşmaya açık olmak çok önemli. Bu şekilde ilerleyebilir, gelişim gösterebilirsiniz. Birlik beraberlik, paslaşmak, esnemek, geniş açıdan düşünmeye açık olmak gerekebilir. Bu konularda deneyimli kişilerden öneri, yardım almak faydalı olabilir. Ortaklık kurmak, sözleşme imzalamak, evlilik anlaşmaları gündemde. Ayrıca, bu dönem kimileri taşınma, yer değişikliği gerçekleştirebilir. Seyahate çıkabilir, bazı önemli konularda danışmanlık alabilir ya da verebilirsiniz. Aşk hayatınız çok tutkulu, ona sahip çıkıyorsunuz. Çocuklarınızın başarılı olduğu dönemler. Yaratıcı bir dönem.

 
ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  Dolunayla birlikte, gizli kalmış ya da geçmişten gelen henüz aydınlanmamış bazı şeylerin netleşmesi mümkün olabilir. Kontrolsüz gelişen işler, anneyle ilgili konular, gizli düşmanlıklar devreye girebilir. Duygusal konular yoğunlaşabilir. Ayrıca bu günlerde, sezgiler, rüyalar devrededir, iç sesinizi dinlemenin, meditasyon yapmanın dua etmenin önemini fark edebilirsiniz. Daha önce anlayamadığınız şeyleri anlamakta zorlanmazsınız. İş konuları yoğunlaşmakta, kişisel sağlığınıza, günlük işlerinize daha çok önem vermelisiniz. Adale ağrıları yaşamamak için gevşemeye çalışmalısınız. Hala ve amca yakınlarından, akrabalardan destek alabilirsiniz. Ay sonunda kısa bir tatile çıkabilirsiniz. Evdeki sorumluluklar devam etse de keyifli bir döneme girebilirsiniz. Geçmişin yükünü atmaya çalışmak psikolojiniz açıdan rahatlatıcı olacaktır. Kimileri ise ay sonundan itibaren taşınmayla ilgili çalışmalara başlayabilirler. Evde değişiklik yapmak da söz konusu. Özellikle güvenlik tedbirlerini arttırmalı, alarm taktırmalı, sigortanızı yenilemelisiniz.

 
BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL) –  Dolunayla birlikte, sizin için önemli bir yükten kurtulmanız mümkün. Gelecekle ilgili ideallerinize ulaşmanız çok daha kolay. Dostlarınızdan, arkadaş, aile yakınlarından alacağınız destekler, bayanlardan göreceğiniz yardımlar moralinizi yükseltecek. Eşiniz, ortağınız, arkadaşlar sayesinde hayallerinizi süsleyen şeyler olabilir. Bu günlerde akrabalarla da destekleyici ilişkiler var, onlardan yardım alabilirsiniz. Geziler, seyahatler, tatiller devreye girebilir. Aşk hayatınız canlanıyor, çocuklarınızın hayatında olumlu gelişmeler, aktivasyon sizi de hızlandıracak. Daha çok sahnedesiniz, görünür olacaksınız, ay sonunda evinize huzur geliyor. İhtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Evde yapmak istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirebilir, misafir ağırlamaya başlayabilir ya da siz uzaklara gidebilirsiniz. Ailevi dargınlıkları çözümlemek açısından da olumlu bir dönem.


TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – Geçmişten gelen mesleki bir konu, işle ilgili alacak verecekle alakalı konularda bazı şeyler netleşebilir. Kişisel konular, toplum önüne çıkabilir. Kendinizle, parayla ilgili konularla bazı şeyleri gizlemekte zorlanabilirsiniz. Aslında bazı şeylerin daha objektif olması kendinizi rahat hissetmenizi de sağlayabilir. Gizli saklım yok diye düşünüp daha rahat kararlar alabilirsiniz.  Kimileri ise ailevi konularda önemli kararlar almakta. Toprakla, aileyle, alım satımla ilgili babayı da ilgilendiren konulara yoğunlaşabilir, bazı şeylerde kararınızı kesinleştirebilirsiniz. Parayla ilgili aile bireyleriyle birlikte kararlar alabilirsiniz. Karşılıklı destekler var. Bu günlerde mesleki konuda yaratıcılığınız artmakta, bazı kişilerin dikkatini daha fazla çekmektesiniz. Halkla ilişkiler güçleniyor. Ay sonunda kardeşler ya da yakınlarla ilişkiler güçleniyor.

 
AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – Yengeç burundaki dolunay size son derece olumlu yansıyacak. Akademik bir çalışmanız, yurt dışı bağlantılı bir konu sonuçlanabilir. Eşinizi ya da yakın arkadaşınızı da ilgilendiren seyahatlerle ilgili bazı kararlar alınabilir. Yolculuklar artabilir. Uzak yerlerle, yabancı ülkelerle ve uzakta yaşayan kişilerle iletişimler artabilir. Yakın çevre, akrabalarla da yoğun olduğunuz dönemlerde kalıcı işler çıkarabilir, başarılı olabilirsiniz. Ayrıca ay sonunda, ortağınızdan, babanızdan ya da eşinizden gelen gelir sayesinde, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yatırımlara, kazançlara, çocuklarınızla ilgili harcamalara yönelebilirsiniz. Giyim kuşam, hediyelik eşya, takı gibi işlere, yurt dışı bağlantılı sanatsal çalışmalara yoğunlaşabilirsiniz. Spor faaliyetleri çalışmalarından, ticaretten para kazanabilirsiniz. Kişisel projeleri gerçekleştirmek adına, dinamik ve enerjik bir dönem başlıyor, hazırlıklı olun.

 
YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -   Dolunayla birlikte uzun süredir beklediğiniz finansal bir konuda sonuç alabilirsiniz. Başkalarıyla birlikte sahip olduğunuz değerler, borçlar, alacak-verecek meselesi, emlak, alım satım, krediler gündeme gelebilir. Başkalarının kaynaklarından arzu ettiğiniz payı geliri elde etmek istersiniz. Bu Dolunayla, bazı ödemelerin gerçekleşmesi, alacaklarınızı tahsis etmeniz mümkün olabilir. Bu dönemler, sigortayla ilgili bir işinizi de bitirebilirsiniz. Borçlar, hesaplar bankacılık işlemleri bu dönemler sonlanabilir. Ayrıca tedaviler, sağlıkla ilgili konular varsa olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Sezgiler ve rüyaların artacağı bu dönemlerde iç sesinizi de dinlemelisiniz. Hayallerinize de kavuşabilir, özellikle bayanlardan destek alabilirsiniz. Son derece hassas duygusal ve yaratıcı bir dönem olabilir. Ay sonunda ise, iş, giyim kuşam, sağlık, ailevi ilişkiler açısından son derece keyifli bir döneme giriyorsunuz. Sosyalleşeceksiniz.

 
OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Karşıt burcunuzda gerçekleşen Dolunayla birlikte, evlilik teklifi alabilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili daha ciddiyet getiren bir süreç söz konusu olabilir. Sözleşmeler, anlaşmalar, hukuki konular gündeme gelebilir. Duygularınızı kontrol etmek zor olabilir bugünlerde. Annelik konuları, bebek sahibi olmak duygusu bu günlerde önemini arttırabilir. Bu günlerde grup ilişkileri, partiler, organizasyonlar toplantılar, aileyi de içine alan organizasyonlar gündeme gelebilir. Danışmanlık almak isteyebilir ya da yapabilirsiniz. Ay sonunda ekipçe hareket etmekten fayda sağlayabilirsiniz. Sosyal ortamlar içinde girişimcilik özelliklerinizi sergileyebilirsiniz. İdeallerinizi gerçekleştirmek için yeni projelere de yönelmeniz mümkün. Başarılı olma potansiyeliniz artıyor. Hareketleneceksiniz.  

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – Dolunayla birlikte, daha fazla içe çekilme, bekleyiş, bazı şeyleri kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Geçmişten gelen iş konuları başınızı ağrıtabilir. Alacak, verecek, kira, kontrat, günlük işler, anneyi, malı, toprağı anlatan konular yoğunlaşabilir. Bazı şeyleri kabul etmekte zorlanabilirsiniz. Annenin sağlığıyla da uğraştırıcı şeyler olabilir. Tedaviler gündeme gelebilir. Kişisel sağlığınıza, midenize de bu günlerde dikkat etmelisiniz. Kendinizi ifade etmek zor da olsa da, ay sonunda grup çalışmaları, arkadaşlar, dostlar, aile arası toplantılar gündeme gelebilir. Finansal anlaşmaları daha fazla ciddiye almak durumunda kalabilirsiniz. Yatırımlar, kazanımlar açısından toparlayıcı bir dönem olabilir. Sosyalleşebilir, dernek, cemiyet işlerinde yer alabilirsiniz. Toplumsal konulara daha fazla yer verebilirsiniz. Organizasyonlara imza atabilir seminerlere katılabilirsiniz.

 
BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Dolunayla birlikte, aşk hayatınız canlanıyor! Keyifli ortamlar, geziler, sosyal organizasyonlar içinde yer alabilirsiniz. Yetenek gerektiren bir çalışmadan başarı elde edebilir, sınav ya da yarışmayı kazanabilirsiniz. Öğretmek, faaliyetler yapmak, çocuklarla ilişkiler, pedagojik formasyon gibi konular ön plana çıkabilir. Spor faaliyetlerine, hobisel etkinliklere, sanatsal çalışmalara daha fazla yer verebilirsiniz. Üretken bir dönem olduğundan, hamile kalma potansiyeliniz artabilir. Başkalarının duygularına önem veren, son derece hassas, yardımsever, heyecanlı, güdüsel olduğunuz söylenebilir. Eğlenceli aktiviteler içindesiniz. Ay sonunda ise, çok dinamik bir döneme giriyorsunuz. Akademik çalışmalara, seyahatlere yer verebilirsiniz. Uzaklar, yabancılar, farklı kültürler gündeme gelebilir. Yeteneklerinizi toplumun önünde gösterme zamanı geldi. Bayanlardan, büyüklerden, devletin sağladığı olanaklardan, patrondan, babadan fayda görebilirsiniz. Eğitim açısından geleceğe yönelik çalışmalarda başarı elde edilebilir.

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
Yazılarımı http://www.astrotalin.com dan, instagram/talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com

 

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum