2016 yılında Akrepleri neler bekliyor?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 18:38:00

 
AKREP BURCU (24 EKİM – 22 KASIM)
(yükselen burcunuzu da okumalısınız)

Yeni yılın ilk dönemleri, yakın çevre, kardeşler, tanıdıklar, yakın arkadaşlarla birliktelik artmış olmalı. Eğitim çalışmalarına daha çok odaklısınız. Bu ay sınavlar, çalışmalar, çevreyle iletişimin çok fazla artması öngörülebilir. Ailenizi de ilgilendiren konulara, odaklanabilir, paraya daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak yeni yıla, beklediğiniz kazanca sahip olarak girebilirsiniz. Eşiniz ya da ortağınız yoluyla gelen bir para olabilir. 5 -25 Ocak 2016 da Merkür önce Kovada retroya girecek ve Oğlak burcunda retro devam edecek. Kovadayken, aile için birliktelikler, artabilir. Ev, özel hayat, toprakla ilgili konular, alım satımlarla ilgili uğraşlara yönelebilirsiniz. Geçmişte yaşanmış alım satım konularının tekrar gündeme gelmesi, özel hayatınızı tekrar organize etmek, çözüm getirecek konulara odaklanmak gerekebilir. Daha sonra Oğlak burcunda gerilediğinde geçmişten gelen, eğitimsel temalar, okulunuzla ilgili konular, yakın çevrenin, kardeş, kuzenlerin içinde olduğu temalara yoğunlaşabilirsiniz. Yolculuklar gündeme gelebilir. Retro boyunca kararsızlık, iletişimsel sorunlar yaşamanız, ya da onların hayatında bir takım değişimler mümkün olabilir. Bu dönem herkesin fikrine açık olmak fikirsel alışverişler açısından faydalı olabilir. İş konusunda da önemli görüşmeler anlaşmalar gündeme gelebilir. Henüz aydınlanmayan olayların Ocak sonunda çözümlenmesi mümkün olabilir. Dayanışmayı arttırmak, eğitimde başarılı olmak, kuzen, akraba ilişkilerini güçlendirmek, yolculukları gerçekleştirmek için Ocak sonunu bekleyin. Şubat ayında, bir süredir beklediğiniz huzura kavuşabilirsiniz. Bir süredir görmediğiniz kişileri evinize davet edebilirsiniz. Arkadaş dostlarla birliktelik artabilir. Aşkınızla daha sık görüşebilir, ailenize tanıştırabilirsiniz. Çocukların huzuru yerine gelebilir. Kuzenler, sevdiklerinizle birlikte olabilirsiniz. Özellikle, 3 Ocak’tan itibaren Mars burcunuza girince çok fazla enerji verecek. Fiziksel aktivasyonlar hızlanabilir. Spor, yürüyüşler, eğitimi ilgilendiren temalar, yakın çevrenin de içinde olduğu aktivasyonlar başlıyor. Şimdiye kadar engellendiğinizi düşündüğünüz ya da bazı nedenlerle yapamadığınız, ifade edemediğiniz projeleri gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz, bu yıl buna çok hazır olacaksınız. Kendinizi aktif dinamik, güçlü ve cesur hissedeceksiniz. Güveniniz artacak. Mümkün gibi görünmeyen şeyleri de büyük bir beceri ve tutkuyla, kararlılıkla başarmaya hedeflisiniz. Kısacası ya hep ya hiç düşüncesiyle kaleyi fethedebilirsiniz.

JÜPİTER şans gezegeni yılın ilk yarısında, 9 Eylül 2016 a kadar Başak burcunda sizin 11. Evinizde olacak. Sosyal ilişkiler güçleniyor!  Daha fazla kulüp, dernekler, eğitim, ekipçe yapılan işler, kurumlar, vakıf çalışmaları içinde aktif olabilirsiniz. Grup bilinciyle hareket etmeniz size çok şey kazandırabilir. Yetenekleriniz doğrultusunda yaptığınız bir işte uzmanlaşabilirsiniz. Grup yönetici olabilirsiniz. Toplumsal ve insanlık için yapılan çalışmalarda başarılı olursunuz. Ayrıca kişisel yeteneklerinizi toplum adına sergileme vakti geldi demektir. Toplum bilincini oluşturabilirseniz organizasyonlarda başarılı olabilirsiniz. Geleceğe yönelik planlar yapmak, isteklerinize kavuşmak adına da şanslı olduğunuz dönem. Arkadaşlardan, dostlardan yana şanslısınız, size hizmet edebilirler sizler de onlara. Karşılıklı yardımlaşma mümkün. Onların sayesinde işe girebilirsiniz. Çevre değiştirebilir, farklı çevrelere, gruplara da girebilirsiniz. Bir takım eğitimci kişilerle birlikte çalışabilirsiniz. Uzman kişilerden fikir alabilirsiniz. Onların sizi cesaretlendirmesi, bazı şeyleri öğretmesi size çok şey kazandırabilir. İş hayatınızla ilgili de birlikte çok şeyler yapılabilir. Maaşınız, kazançlar artabilir. Daha idealist olduğunuz ve istekli, hevesli çalışacağınız bir dönemdesiniz. Özellikle, Ocak-Mart 2016 ayı hayatınızdaki faaliyetler çok etkinleşebilir. Jüpiter’in bu yıl içinde Plüton’la (Mart-Temmuz 2016 dönemleri) güzel açıları olacak. Bu durumda ise, akrabalar, dostlar, yakınlarınızı ilgilendiren alım satım, toprağa ait konular, yolculuklarınız, yeteneğinizle ilgili çalışmalar, finansal konuların daha kolay çözülmesi mümkün.  Gelecekle ilgili ideallerinizin gerçekleşeceği bir yıldasınız.

Satürn/Yay

Satürn, sorumluluk gezegeni 2017nin sonuna kadar 2. Evinizde ilerlemekte. Bu dönemde daha çok finansal konulara, kazançlara, çalışma hayatına, birikim yapmaya başlıyorsunuz. Ne kadar çalışıyor ve ne kazanıyorsunuz? Bu soruların cevabını aramaya başlarsınız. Çalışma ihtiyacı hissedebilir bu konuda daha çok sorumluluk alabilirsiniz. Eğer haritanızda sıkıntılı açılar varsa bu dönem zor geçebilir. Tam tersi iyi açılar varsa, sağlam, kalıcı yatırımlar yapabilirsiniz. Özellikle, toprağa ait alım satımlar, yakın çevrenizle birlikte yapılacak anlaşmalar, çalışmalar dikkat çekebilir. Satürn kariyer ve para evinize iyi açılar yaptığından işinizde terfi yükselme de beklenebilir. Ticaret, spor yöneticiliği, yurt dışı bağlantılı işler, basın medya bağlantılı kazançlar akla gelebilir. İşiniz bu süreç içinde daha çok oturacak. Bu dönemde en önemli şey korkuya kapılarak hareket etmemeli cesaretinizi kaybetmemeli elinizden gelen çalışmaları tüm sorumluluğuyla yapmanızdır. Birçok şeyle yüzleşip, zincirlerden kurtulmaya çalışarak devam etmelisiniz. Satürn Yay burcundayken ilk (2014-2015) yıllarda, iş, kariyer, daha çok kazançlara yönelik çalışmak yükselme isteği olabilir. İkinci (2015-2016) yıl ise, daha çok grup çalışmaları, hizmet temaları, gıda ürünleri, spor malzemeleri, sağlık ve detaylar, toplantılar, bütçe planlamaları gerçekleşirken, gelecekle ilgili süreci tekrar düzenlemeniz gereken bir dönem  ve daha çok mücadele ettiğiniz bir yıl. Bu dönem büyüklerden yaşlılardan , eğitimcilerden destek de alabilirsiniz. Satürn/Uranüs olumlu etkileşimi Özellikle, Ocak-Nisan 2016 da, Aralık 2016 ve ötesi çok etkili olacaktır.  Bu dönemler, iş ve kazançlarda başarılar, yenilenmeler, engellerin rahat aşılması mümkün olabilir. Mesleki alanlarda yenilenme denilebilir. Haziran-Ekim 2016 Satürn/Neptün etkileşimi gündeme gelecektir. Bu dönemlerde, finansal riskler alınmamalı. Hem çok çalışmak hem de neticeye ulaşmak zor olabilir.

Ay Tutulması Terazi burcunda!

23 Mart 2016 da 3 derece Terazi burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Ortaklıklar, anlaşmalar, eşinize ait hizmet temaları sizi yorabilir. İş ve sağlık konuları gündeme gelebilir. Eğitime, uzaklara yoğunlaşabilirsiniz. Ancak karar almak ve üstünde olduğunuz konuları kontrol etmek için zor bir dönemdir.
AKREP BURCUNDA DOLUNAY!

22 NİSAN 2016 da burcunuzda Dolunay gerçekleşiyor. Bir süredir üstünde olduğunuz konular, ortaklıklar, eşinizle ortak yürüttünüz projeler bu dönem sonuçlanabilir. Anlaşmalar, sözleşmeler, evlilik ya da ciddi bir ilişki kararı alabilirsiniz. İşle ilgili çok olumlu bir dönem. Eşinizden ortağınızdan destek alabileceksiniz. Özellikle, mal, mülk, anlaşmalar, ortak paylaşımlar bu dönem gerçekleşebilir. İş hayatında, birlikte çalıştığınız arkadaşlar arasında olumlu bir dönem. Yenilendiğiniz söylenebilir. Sağlık sorunlarınız varsa artık bitiyor.
MARS 17 Nisan -30 Haziran 2016 dönemi RETRODA!

Sizi doğrudan etkileyen, eylemler, girişimler, üstünde mücadele ettiğiniz konuları gündeme getiren MARS dönemi başlıyor.
Mars, 17 Nisan-27 Mayıs a kadar Yay burcunda, 27 Mayıs- 30 Haziran Akrep burcunda gerilemeye devam edecek ve 30 Haziran’da düzelecek.

Size etkisi nedir?
Ocak-Mart 2016 dönemi  Mars Akrep ve Yay burcunda olacak.  Mart ayına kadar, Marsın Akrepte olduğu dönemler, kişisel girişimlere yoğunlaşabilirsiniz. Yolculuklar, üstünde olduğunuz projeler gerçekleşebilir. Cesaretiniz artıyor. Güçleniyor, gayretleniyor, fiziksel enerjiniz artıyor. Bu dönem, spor aktiviteleri, yolculuklar, kendini gösterme, çalışma alanında ilerleme, işle ilgili girişimlere yoğunlaşıyorsunuz. Ancak enerjinizi doğru kullanmaya bakmalı acele etmemeli, gerektiğinde sabırlı olmalı, her şeyi kontrol etme arzusuyla yaklaşmamalısınız. Özellikle, 1-7 Ocak Marsın burcunuza ilk girdiği dönemlerde acelecilikten, sakarlıktan uzak durmalı, sağlığa önem vermelisiniz. Ancak Mars Akrepte güçlü olduğundan yaptırımları da etkin olacak, birçok işinizi gayretle başarma kolaylığı verecektir. Yine bu dönem kardeşler, akrabalarla ilgili konular, etkileşimler yolculuklar, eğitim çalışmaları artabilir.   Mart ayından itibaren Marsın Yayda olduğu dönem ise, iş konularında başarı, cesaret verebilir. Finansal konulara odaklanabilirsiniz. Ticari konular, para kazançları için motivasyon artabilir. Yabancılarla ilişkiler, yolculuklar, anlaşmalar olabilir. Toprağa ait alım satımlara yönelebilirsiniz.   17 Nisan-28 Mayıs 2016  (Mars Yay burcu retro) dönemi, yukarıdaki konularla ilgili beklemeler, yoğunlaşma, gecikmeler yaşanabilir. Enerjinizi iyi dengelemelisiniz. Alacak verecek dengesini kurmak için daha çok mücadele edebilir, ya da kişisel kazançlarınıza işinize odaklanmak için bekleyebilirsiniz.  28 Mayıs-30 Haziran (Mars Akrep burcu retro) dönemi ise, sağlığa dikkat etmelisiniz, bazı sebeplerden dolayı girişimleri yavaşlatmak durumunda kalabilirsiniz. Daha çok mücadele etmeniz gerekebilir. Özellikle yükselen akrepler bu dönem, sakarlıklara,  (düşme, kesik, çarpma) tansiyona dikkat etmelisiniz. Hızınızı yavaşlatmalı ya da dengelemelisiniz. Ya da yavaşlayan hızınızla doğru orantılı hareket etmelisiniz (içe dönük bir enerji). Hayatınızın bu bölümündeki önemli konuları 17 Nisan’a kadar gerçekleştirmeye çalışın ancak başaramadıysanız 30 Haziran’dan sonraya bırakın ki rahat ilerlesin.  30 Haziran’dan – 3 Ağustos’a kadar çözülmeye başladığını ve hızlandığınızı göreceksiniz.

Jüpiter/Terazi
JÜPİTER 2016 ın ikinci yarısında 9 Eylül’den itibaren 1 yıl boyunca 12. Eviniz Terazi burcunda! Bu yıl huzur ve dinlenme yılınız. Kafanızı dinleyebilir, geçmişin huzursuzluğu ve yorgunluğunu, yılgınlığını atmak için münzevi bir hayat sürebilirsiniz. Yoga, meditasyon yapabilir, felsefi kişilerle tanışabilirsiniz. Yurt dışına gitmek, gezmek açısından da şanslısınız. Özellikle deniz kenarı ülkeleri ve şehirlerine ister eğitim almak ister keyfi gezmek konusunda harekete de geçebilirsiniz. Kariyerinizi tamamlamak, yüksek öğrenimi bitirmek içinde eksik kalan şeyleri tamamlayabilirsiniz. Yakın çevre, akrabalar, eğitimciler, ebeveynlerden destek alabilirsiniz. Eşinize, arkadaşlarınıza, çocuklarınıza, sevdiğiniz kişiye yardım edebilirsiniz. Para kazanmak yatırım yapmak için hazırlıklarınız var. İçe çekilerek kendinizi geliştirmek, su gibi akışa bırakmak adına güzel bir dönemdesiniz. Eski problemleri kafanızda çözebilir, sağlık için yardım alabilir, zararlı alışkanlıklarınızı huylarınızı bırakabilirsiniz, gizli yardımlar yapabilirsiniz. Sağlığınıza da olumlu etkileri olabilir. Tedavi olmak, zararlı alışkanlıklarınızı, mutlu olmadığınız bir ilişkiyi bırakmak, zayıflamak açısından olumludur. Ayrıca Satürn’le olumlu açıları da olayların rahat akacağını göstermekte. Geçmişten gelen üstünüze binen tüm yüklerden kurtulma zamanı denilebilir.

YENİ AY AKREP!

30 Ekim 2016 da burcunuzda Yeni Ay gerçekleşecek. İlerleyen günler içinde  hayatınızda yenilenmeler,  kişisel ve finansal problemlerin çözümü mümkün. İş ve kazançlar konusunda ciddiyet, sorumluluk almak mümkün olabilir. Belki parayla ilgili konularda daha çok sorumluluk almanız ya da yatırım yapmanız gerekebilir. Eşinize, ortağınıza ait finansal projeler olabilir. Yolculuklar, yakın akrabaların içinde olduğu projeler, eğitim temalarında yoğunluklar var. Etrafınızda çok hızlı gelişmeler yaşanacağından, hızlı kararlar alabilir, kişisel fikirlerinizi daha cesurca ortaya koyabilirsiniz.

Bir yıl daha sona erdi AKREPLER 2016’nın size yılın ilk yarısında, gelecekle ilgili ideallerinizi gerçekleştirmek, ekip çalışmaları yapmak, yurt dışına gitmek, dostlar, uzaklardan yaşayan akrabalardan destek almak, maaşınıza zam,  ikinci yarısında ise, geçmişin streslerinden, istemediğiniz bir ilişkiden kurtulmak, kendi dünyanıza çekilmek, yalnız kalmak, biraz dinlenmek, yurt dışına gitmek, eşinizle birlikte ortamdan uzaklaşıp dinlenmek, evinizde huzur bulmak, çocuklarınızla huzuru yakalamak, meditasyon yapmak problemleri kafanızda çözmek, hoşlanmadığınız alışkanlıkları bırakmak adına olumlu bir dönemi sabırla bekleyin MUTLU YILLARJ
 
Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel danışmanlık hizmeti hakkında bilgi almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)

Yazılarımı http://www.astrotalin.com dan, instagram/talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com

 

 
 
 

       




 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum