By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:05:00



2024 YILINDA BAŞAK VE YA YÜKSELEN BAŞAK BURCUNU NELER BEKLİYOR?

Yeni Yıla ailenizle birlikte giriyorsunuz. Ocak ayı daha çok ailevi konular, özel hayatınız, çocuklarınızla ilişkileriniz yoğun olacaktır.  Yurt dışında ya da uzaklarda yaşayan akrabalar arkadaşlarla kontak halinde olabilirsiniz. 4 Ocak’ta Mars Oğlak burcuna girince işleriniz seyahatler etkinlikler finansal yatırımlar hızlanır.

Yıl içinde başlayan konuları 24 Şubat günü burcunuzda gerçekleşen dolunay süreçlerinde tamamlayabilirsiniz. Bazı kararlar alabilirsiniz. Birlikte yapılan projeler sağlık konuları, hizmet içeren durumlar devreye girebilir. Bu dönem sizin ya da karşınızdaki kişilerin sorumlulukları artabilir sağlık sorunları yoğunlaşabilir. Anlaşma sözleşme gibi konular devreye girebilir. Ortaklıklar evlilik konuları birlikte alınan kararlar avukatlık işleri yoğunlaşabilir.   

Şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter Boğa Burcu:

Yılın ilk yarısında 26 Mayıs’a kadar Jüpiter Şans gezegeni Boğa burcunda ilerliyor. Boğa burcundaki Jüpiter maddi, manevi olanakları arttırır. Huzurumuz kaçmasın, keyfimiz, ağzımızın tadı yerinde olsun modundadır. Çok da yerinizden kımıldamadan hayatın keyfini çıkarmak istersiniz. Bu dönem bol bol seyahatler edebilirsiniz. Belki de Mayıs 2023’ten bu yana zaten geziyorsunuz. 2024 Mayıs sonlarına kadar devam edecektir. Uzaklar yakınlar gidip gelebilir sürekli seyahat edebilirsiniz. Farklı kültürler, mezhepler, yabancılarla yakınlaşabilirsiniz. Eğitim ya da gezmek amacıyla seyahat edilebilir. Birçok alanda bilgi edinebilirsiniz. Yüksek öğrenime ağırlık verilebilir. Yazı yazmak projeler hazırlamak basın yayın alanında aktif olmak, kitap yazmak, büyük kitlelere ulaşmak ve sesinizi duyurmak mümkün. Uçmak ya da hava yolları ile ilgili mesleklere ilgi duymak mümkün.

Jüpiter İkizler Burcu:

26 Mayıs’tan itibaren Jüpiter fırsat olanak gezegeni İkizler burcuna iş evinize giriyor. Bilgiye, eğitime, öğretime önem veren İkizler dönemi başlıyor. Bu dönemlerden itibaren iş ya da eğitim amaçlı seyahatler devam edebilir. Mesleki alanda mastır gibi üst öğrenim yapma fırsatları yakalanabilir. Akademisyen olabilirsiniz. İş alanında yeni imkanlar açılabilir. Çalışma hayatınızda eğer diğer gezegenlere de olumlu açılar yapıyorsa iş para evinizde özellikle benefik gezegenlere olumlu açıları varsa terfi, yükselme beğeni kazanma gibi durumlar oluşabilir.  Beni yücelten bir gezegen olduğu için iddiacı olmaktan abartmaktan kibirden kaçınmalısınız. Kimileri evlenebilir, anne olabilir. Kariyerde makul ölçüde yükselebilir. Yurt dışı bağlantılı işlerde yapılabilir.

Dönüşüm:

21 Ocak 2024 günü Plüton Kova burcuna giriş yapacaktır. Bu dönemlerde siz Başak ve ya yükselen Başaklar iş alanında 2044e kadar dönüşüme devam edeceksiniz. (mart 2023te başlamıştı zaten) El yeteneklerinizi özel hünerlerinizi geliştirebilirsiniz. Hizmet içeren işlerde alanlarda uzmanlaşırsınız. Günlük yaşantınıza ve iş yaşantınıza dijital dünya teknoloji daha çok girebilir. Birlikte çalıştığınız ya da gün boyu birlikte olduğunuz kişilerin bazı akrabaların hayatında dönüşümler oluşur. Sağlığa, beslenmeye, diyete hijyene daha çok önem vermek ve sağlıklı bir hayat sürmek gerekir. Beslenme alışkanlıklarınızı dönüştürmek durumunda kalabilirsiniz. Evcil hayvanlara karşı ilginiz artmaya onları korumaya başlayabilirsiniz, edinebilirsiniz. Eğer evciliniz varsa onların da bazı sorunları ortaya çıkabilir. Sizler aslında rutin yaşamınızı sil baştan değiştireceksiniz belki bu dönem yani Eylüle kadar ya da Kasım 2024 sonlarından itibaren bu süreç başlayacaktır. İyi bir beslenme düzenine başlayabilir kilo yükünüz varsa kurtulabilirsiniz. Ruh beden dengesini sağlamaya yardım edecek kültür fizik yürüyüşler yoga ya da pilates, teknolojinin sunduğu yeni imkanlardan faydalanabilirsiniz. Sigara alkol gibi alışkanlıkları da bırakmak gerekecek. Sağlık spor hizmet sektöründe de çalışmaya başlayabilirsiniz.  İşinizde ve ya üstlendiğiniz görevlerde değişiklikler dönüşümlerde olabilir. Belki iş değişecek ya da işin şekli değişecek. İşinizle ilgili reformlar devrimler yapılması da mümkün.

 

Sorumluluk, kurallar:

 

Satürn mesafe engel kural gezegeni 7.evinizde evlilik, ortaklık eviniz olan Balık burcunda ilerliyor. Birkaç yıl daha etkili olacaktır.  Aslında Mart 2023’te başlamıştı ama bu dönem devam edecek. 14 yıl sonra yaşanan oluşumları ve kazanılan deneyimleri ifade eder. Kazanılan deneyimlerin sonuçlanması ve değerlendirilmesidir. Evlilikte sorunları olan ya bu konuları maneviyat fedakarlık özveriyle çözer ya da kendi bilir. Birlikte yanlışları görerek ve birbirinden ders alarak daha sağlam bir yapıya da geçilmesi mümkündür. Karşınızdaki kişiler tarafından çok fazla eleştiriliyor olabilirsiniz. Onlar aslında sizin farkında olmadığınız davranışları görüyor ve ayna oluyorlar bunu fark etmek önemlidir. Yoksa ilişkilerde daha çok karşınızdaki kişiler duvar örebilirler. Onların hayatında zor dönemler olabilir sizde onların sorunlarına yardım etmeniz destek olmanız gerekebilir. Kimileri ortak olabilir ya da bazı konularda paslaşabilir. Her şekilde karşınızdaki kişilerin önerilerine açık olmanız gerekir. Aslında bu dönemler 2026a kadar kendinizden ayrılıp dışarı yönlenme diğer insanlarla ilişkilerde kendinizi keşfetme ve uyum sağlayabilmek zamanlarıdır iyi değerlendirmek gerekir. Bekarlar evlenebilir. Birlikte hareket etmeyi ve yaşamayı öğrenirler. Kimilerin ise hukuksal sorunları da olabilir.

 

Bu tarihleri not alınız:

 

Tutulmalar:

 

·        25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması yaşanacaktır.

 

Finansal konularda ortak paylaşımlarda para alışverişlerinizde bir yoğunluk olacaktır. Alışveriş dengesini kurmak gerekir. Hesaplar şaşmasın.

 

·         8 Nisan 2024 günü Koç burcunda Güneş tutulması yaşanacaktır.

 

Bu dönem ortak paylaşımlar krediler alacaklar tadilatlar tedaviler gündemde olabilir. Başkalarının finansal durumunu yönetmek ortak alacak borç konularına odaklanmak yeni kredi almak mümkün olabilir. Borsa benzeri spekülatif konulara yatırımlara yoğunlaşabilirsiniz.

 

• 18 Eylül 2024 Balık burcunda ay tutulması yaşanacaktır.

 

Balık/Başak tutulmalarının ilki başlıyor. Birkaç yıl sürecek. Bu dönemlerde yani 2026lara kadar diyebiliriz, sağlığınız girişimleriniz karşınızdaki kişilerin sağlığı girişimleri projeleriniz önemli olacaktır. Sen ben diyaloglarını dengelemek gerekecektir. Olayları akışına bırakmayı karşınızdaki kişilerle işbirliği kurmayı öğrenmeniz onlara güvenmeniz gerekmektedir. Sadece çalışmak düzenlemek sayesinde her şeyin kusursuz olamayacağını insanların her zaman güvende olamayacağının farkına varacaksınız. Biraz kendinizi akışa bırakmanın teslimiyetin de var olduğuna tanık olacaksınız. Her şey mantık değil her şeye katı bir biçimde gerçekçi tarafından bakmak yerine analiz etmek eleştirmek yerine bazen de olayları olduğu gibi kabul etmek gerekecektir. Bu dönem karşınızdaki ve diğer insanların ihtiyaçlarına duyarlı olmaya çalışmalısınız. İşbirliği ortaklık kurmayı öğrenmelisiniz. Empati kurmaya çalışmalısınız. Eşinizle işbirliği yapmalısınız. Sosyal aktiviteler gruplarla iletişimler artacaktır.  

 

• 2 Ekim 2024 günü Terazi burcunda Güneş tutulması yaşanacaktır.

Bu dönemde finansal projeleriniz yeni işbirlikleri iş girişimleri parayla olan aktiviteler artabilir. Yeni kazanç elde edecek projeler başlayabilir. Lükse para harcanabilir.

 

Yıl içinde Merkür retrolar: (Yıl içinde bilgi vereceğim)

 

a) 2-25 Nisan 2024 Koç burcunda retro.

b) 5-28 Ağustos 2024 Başak ve Aslan burcunda retro.

c) 26 Kasım-15 Aralık Yay burcunda retro.

 

Mars Retro:

 

7 Aralık 2024 günü eylem, girişim, mücadele, başarma arzusunu anlatan motivasyon güç gezegeni Mars Aslan burcunda retroya girecek ve 24 Şubat 2025  günü Mars Yengeç burcunda retrodan çıkacaktır. Dolayısıyla Aslan ve Yengeç burçlarıyla bağlantılı konularda beklemeler yavaşlamalar sıkıntılar, mücadele oluşabilir. Bu dönemlerde hedeflere varmakta zorlanma gecikmeler yaşanabilir. Başkalarının motivasyonuna ihtiyaç duyabilirsiniz. Gerek yakın çevre gerek aile gibi gördüğünüz dostlarla arkadaşlarla yapılan organizasyonlar olabilir. Hep birlikte yapılacak çalışmalarınız oluşabilir ortak amaçlar adına bir şeyler yapmak onları yönlendirmek gerekebilir. Retro dönemi Arkadaşların akrabaların hayatında bazı sorunlar da olabilir birlikte hareket etmekte zorlanabilirsiniz. Arka planda elinizdeki işleri bitirmeye çalışabilirsiniz. kolektifi ilgilendiren dernek cemiyet çalışmaları yapılabilir. Yurt dışı bağlantılı işler projeler geziler gündeme gelebilir. Aşırı gurur yapabilir kendinizi ikinci planda gibi hissedebilirsiniz. Başkalarına hizmet edebilirsiniz. geri planda durarak taktik geliştirebilirsiniz. Daha açık niyetli olmalı öyle davranmalısınız. Kontrol edemeyeceğiniz konuların üstüne gitmemeli akışa bırakmalısınız. Sağlığa da dikkat edilmelidir. Sağlık sektörleri hastane gibi kapalı alanlarda da bulunabilirsiniz belki görev alabilirsiniz. 2025 Şubat sonlarından itibaren Mars doğru açıda ilerlemeye başlayacaktır. 17 Temmuz 2025ten itibaren Mars burcunuza girince olayları yönlendirmek projelere başlamak kolaylaşacaktır.  Sorunlar da düzelmeye başlar.

 

2024 yılının genel gezegen geçişlerini anlattım. Her şeyden önce sizin kişisel haritanız önemlidir. Bunlar bazı konularda tarihler açısından faydalı olabilir. Yeni yılda sağlık, huzur, başarı sizin yanınızda olsun. Sevgilerimle..

 


 Talin Ağdere

talinagdere@hotmail.com

www.talinagdere.com

instagram / talinagdere

https://www.talinagdere.com/2024/02/2024-yilinda-basak-ve-ya-yukselen-basak.html

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum