By Talin Ağdere ile Astroloji - 15:36:00

 


2024 YILINDA BOĞA VE YA YÜKSELEN BOĞA BURCUNU NELER BEKLİYOR?

Yeni Yıl dönemlerinde Ocak ayı itibariyle yurt dışı, şehir dışı ya da uzaklarla bağlantılı konulara odaklısınız. Farklı çevrelere yöneldiniz sanırım.  Seyahatlere çıkabilir, ya da sürekli uzaklara gidip gelebilir, değişik felsefelere yoğunlaşabilirsiniz. Üzerinde olduğunuz konular gerek eğitim, medya, uluslar arası, ticaret, gerek hukuksal konular ya da uzaklarla bağlantılı konular 4 Ocak’tan itibaren daha hızlı istikrarlı bir şekilde ilerleyecektir. Seyahatleri organize edebilirsiniz.

8 Mayıs 2024 burcunuzda Yeni Aydan itibaren bazı konularda güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni olanaklar artar, projelere, girişimlere başlayabilirsiniz, muhtemelen pek hayır cevabı da almazsınız, şartlar istediğiniz gibi gelişir sağlığınız, keyfiniz yerine gelir.

16 Kasım 2024 civarı ise burcunuzda Dolunay meydana gelecektir. Bu dönemlerde yıl içinde yeni gelişen olayların sonuçlarını alabilirsiniz. Bazı kararlar verilebilir. Aile ev yerleşimle ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Artık 19 Kasım’da Plüton’da Kova burcuna girdiğine yeni bir dönem başlıyor sizin için. (Plüton kova dönemini okuyunuz)

Dönüşüm ve Plüton Kova dönemi:

21 Ocak 2024 günü Plüton Kova burcuna giriş yapacaktır. Bu dönemlerde siz Boğalar ya da yükseleni Boğa olanlar, iş ve kariyerinizle bağlantılı dönüşümler yaşayabilirsiniz. Annenin ya da iş bağlantılı kişilerin hayatında geçen yıldan bu yana dönüşüm değişim dönemleri başlamış zaten. Belki de daha önce olmadığız kadar mücadele ve uğraş içine girdiniz. Hayat hedefleriniz işiniz kariyeriniz toplumdaki yeriniz duruşunuz adına önemli değişim dönüşüm dönemlerine girdiniz. Eğer kişisel (Sert açılar varsa güçten gözden düşmekte söz konusu olabilir) gezegenlerinize olumlu açıları varsa, daha fazla toplum içinde yer alabilirsiniz, kendi otoritenizi gücünüzü etkinliğinizi başkalarına kabul ettirebilirsiniz. Çok fazla toplumun gözü önünde olabilirsiniz. Dış güçlerin ailenin, toplumun, otoritelerin baskısını üstünüzde hissedebilirsiniz.

 

Belki de baskı yoluyla yapılan bir mecburi değişimdir.  İşlerinizle ilgili bazı durumları yeniden yapılandırmanız gerekebilir. Eğer Boğa burcu ve yükseleniniz değişkenlerdeyse bu daha kolay olacaktır. Yükselende Sabit bir burçsa zorlanabilirsiniz. Daha hırslı olacaksınız hedefi başarmak isteyeceksiniz. İşlerinizle ilgili daha çok güç kazanmak dünya standartlarının üstüne çıkmak uluslar arası alanlara yoğunlaşmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden de gerekli bilgiye ve beceriye sahip olmak gereklidir. Pek kımıldamayan Boğa’lardansanız işler zor demektir ama esnekliğe değişikliğe açıksanız daha kolay ilerler. İş değiştirmek ya da aynı işe şekil vermek gereklidir. Baktınız ki uzun zamandır yapılan çabalar işe yaramadı bu dönemde ya da 2024 sonbaharında her şeyi sil baştan düzeltip yeni bir yol çizebilirsiniz. Kendinizi yeniden keşfetmek mümkündür. Kimileri kendini topluma kabul ettirmek savaşı verebilir. Her şekilde Plüton 10. Evdedir.  Kişi evliliği duruşu işi mesleki statüsü kariyeri başarısı ya da başarısızlığı ile göz önünde olacaktır. Üst düzey kişilerle gerek otorite gerek önemli kişilerle birlikte önemli işler başarabilir mesleki gücü de elinde tutabilirsiniz. Kimileri toplumda saygı ve hürmetle anılır kimileri ise kariyeri baştan inşa edebilir ezici şartlara direnmesi gerekir. Aslında savaşmak yerine teslim olmak gerekiyor böyle yaptığınızda gücün zaten elinizde olduğunu anlarsınız.

 

Şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter Boğa Burcu:

Yılın ilk yarısında 26 Mayıs 2024’e kadar Jüpiter Şans gezegeni Boğa burcunda ilerliyor. Kendi burcunuzdaki Jüpiter oldukça iyidir sizi ve yükselen Boğaları rahat ettirir. 12, 13 yıldan bu yana bir nefes alırsınız, zira bazılarınız çok zor dönemlerden geçtiniz. Kimileri Uranüs Boğaya girdiğinden beri hızlı gelişmelere ayak uyduramadı, sağlığı bozuldu vb.. Boğa burcundaki Jüpiter maddi, manevi olanakları arttırır. Huzurumuz kaçmasın, keyfimiz, ağzımızın tadı yerinde olsun modundadır. Yerinizden kımıldamadan hayatın keyfini çıkarmak istersiniz. Bu dönem finansal kazançlar açısından da pek fazla bir şey değişmeyebilir. Yani 2023 Mayıs’tan bu yana devam eden durumlar zaten var. Kazançlarınız sizi tatmin eder etmese bile bir şekilde olduğunuz duruma şükür edebilirsiniz yerinizden pek kımıldamak işinize gelmeyebilir. Zira huzur da çok önemli sizin için. Bir şekilde maddi olarak kazanır karlı çıkmanın yolunu bulabilirsiniz. Bu yıl sağlığınız (fiziki ve psikolojik) düzeliyor. Kendinize karşı daha bakımlı ve özenli olacaksınız. Giyim kuşam estetiğe beslenmeye özen gösterebilirsiniz. Kişisel olarak gelişim yılı diyebiliriz. Belki daha önce tepki verdiğiniz şeyleri şimdi daha sakince ve olgunlukla karşılayabilirsiniz. Çeşitli eğitimlere kurslara katılarak bilginizi ilminizi arttırabilir kişisel gelişimize katkıda bulunabilirsiniz. Sık seyahatler yapabilirsiniz yurt dışı olmasa bile bol bol gezebilirsiniz, değişik kültürleri insanları çevreleri tanıyabilir aydınlanabilir vizyon kazanabilirsiniz.

Kimileri evlenebilir, kimileri çocuk torun sahibi olabilir. Her şekilde artık Şansı önünüze aldınız arkanızda değil! Kilolar da alınmış olmalı zira konfora gezme eğlenme yeme içmeye, zevki sefaya da hayır demek istemezsiniz. Ancak siz bakımlı Venüs burçlarından olduğunuz için güzellik estetik de önemlidir bu yüzden bir şekilde dengeleyebilirsiniz.  Özellikle 29 Nisan 2024 Venüs’de Boğaya girince yüzünüz gülecek şimdiye kadar olmayan şeyler daha kabul görecek. Uzlaşmaya açıksınız. Özellikle 8 Mayıs günü Yeni aydan itibaren bazı durumlar daha rahat ilerler. Belki bir iş teklifi ya da evlilik aşk bebek her neyse hayatınızda keyfiniz dış görüntünüze yansır. Kişiliğinizin zevki tarafları fark edilecektir. Sevginizi herkese gösterebilir dikkatleri üstünüze çekebilirsiniz. Kendinize bakım yapmak estetik vb.. adına uygundur.

Jüpiter İkizler Burcu:

26 Mayıs’tan itibaren Jüpiter fırsat olanak gezegeni İkizler burcuna 2. Evinize giriyor ve bir yıl kalacaktır. Bu dönemler arasında bilgiye, eğitime, öğretime, yakın çevreye kardeşlere akrabalara önem veren İkizler dönemini yaşayacaksınız. Bu dönemlerde kazançlarınız artabilir. Maddi manevi olarak olanaklar gelişebilir. İstediğiniz şeyleri satın alabilirsiniz. iletişim, pazarlama, satış, ticaret, reklam, tv yayıncılık eğitim spor alanlarından para kazanabilirsiniz. Otomobil ya da teknolojik bir alet satın alabilirsiniz. Yatırımlarınızı değerlendirmek istersiniz. Eşin ya da kimin gelirlerinden faydalanıyorsanız o kişilerin finansal durumundan faydalanabilir, fırsatları üstünüze çekebilirsiniz.

Sorumluluk, kurallar:

 

Satürn mesafe engel kural gezegeni Balık burcunda 11. evinize yerleşmiş bulunuyor. 2023 Mart ayından beri ilerliyor.  O dönemden bu yana gruplar etkinlikler sosyal oluşumlar içinde görev alabilirsiniz. Grup içinde sorumluluklar artabilir. Sosyal aktiviteleri organize edebilir derneklerde cemiyetlerde, çeşitli meclislerde zor görevlerin altından kalkabilirsiniz. Kimilerinin ise hep birlikte yaptıkları seyahatleri aktiviteleri hukuksal mücadeleleri eğitimleri çalışmaları da olabilir. Kurumsal alanlarda görevleriniz olabilir. Ekipçe yapılan işler organizasyonlar vardır. Arkadaşlarında şartlarında kısıtlanmalar zorluklar hastalıklar oluşabilir. Bu dönemde toplumsal pozisyonunuzu korumaya çalışabilirsiniz. İşle ilgili yatırımlar varsa bu alanlara dikkat edilmelidir. Zira Satürn daraltıcı engel koyucu olduğu için gelecekle ilgili iş yatırımlar adına daralmalar da olabilir. İş ekiplerinin şartlarında zorluklar kısıtlanmalarda yaptıkları hatalarda sizin işlerinizi negatif etkileyebilir. Zira bu konuları kontrol altında tutmak gerekebilir.

 

Bu tarihleri not alınız:

 

Tutulmalar:

 

·         25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması yaşanacaktır.

 

Bu dönemlerde işlerinizle ilgili (bir önceki 14 Ekim 2023te idi) karışıklıklar olabilir. özellikle 14 Ekim 2023te neler yaşandıysa bu konular adına bir sonuçlanma getirebilir. Belki sağlıkla ilgili konular kontrollerdir belki çalışanlarla ilgili sorunlardır ya da günlük hayatınızla bağlantılı bir konudur ya da evcil hayvanlarla ilgili durumlardır. En büyük gaye iş ilişkilerini ya da günlük hayatınızda görüştüğünüz kişilerle ilişkileri dengede tutturmak olabilir. Bazı akrabaların hayatında sağlık sorunları olabilir.

 

·          8 Nisan 2024 günü Koç burcunda Güneş tutulması yaşanacaktır.

 

Bu dönem kurumsal çalışmalar yapmak, başkalarına destek vermek sağlıklarıyla işleriyle ilgilenmek yardım etmek eve aileye kendini adamak yurt dışı bağlantılı organizasyonlar yapmak ya da gitmek mümkün olabilir. Kapalı alanlarda kolektifi ilgilendiren işlere yoğunlaşabilirsiniz. Hastanelerde kurumsal yerlerde sağlık kuruluşlarında görevler alabilirsiniz. Kamu ve ya yardım kuruluşlarında (kilise vakıf cemiyet cami belediye v..)çalışabilir iş teklifi alabilirsiniz Ancak zaman içinde yorulduğunuzu fark ettiğiniz anladığınız için bazı şeyleri yapmaya pek de gücünüz olmayabilir ya da kontrol etmek zor olabilir. Olaylara çok fazla müdahil olmadan seyretmek çalışmak sizin için daha olumlu olacaktır. Bazı şeyleri karşıdan seyredin. Bu dönem eşinizle bağlantılı konular sorunlar işleriyle ilgili durumlarda olabilir. İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak iyi gelecektir. Tedavileriniz varsa ihmal etmeyin.

 

• 18 Eylül 2024 Balık burcunda ay tutulması yaşanacaktır.

 

Balık/Başak tutulmalarının ilki başlıyor. Birkaç yıl sürecek. Bu dönemlerde yani 2026lara kadar diyebiliriz, grup çalışmaları grup etkinlikleri başkaları adına yapılan çalışmalar söz konusudur. Hayırsever çalışmalar da yapılabilir. Bireysel değil gruplarla hareket edebilirsiniz. Belki arkadaşlarınızla daha çok birlikte olacak hep birlikte çalışmalar yapabileceksiniz. Onlardan destek alabilirsiniz. Sosyal platformlarda yer alabilir ortak hedefler için çalışmalar yapabilirsiniz.

 

• 2 Ekim 2024 günü Terazi burcunda Güneş tutulması yaşanacaktır.

Bu dönemde işleriniz yoğunlaşabilir. Yeni bir işe başlayabilirsiniz. Sağlık hijyen beslenme diyet alanlarında daha çok dikkat etmek gerekebilir. Belki bu alanda bir diyet programı sağlık konusu tedavi gündeme gelebilir. İşlerinizle de ilgili yeni bir konu olabilir sağlık hizmet içeren yeteneklerinizi maharetlerinizi ilgilendiren bir konu olabilir.

 

Yıl içinde Merkür retrolar: (Yıl içinde bilgi vereceğim)

 

a) 2-25 Nisan 2024 Koç burcunda retro.

b) 5-28 Ağustos 2024 Başak ve Aslan burcunda retro.

c) 26 Kasım-15 Aralık Yay burcunda retro.

 

Mars Retro:

 

7 Aralık 2024 günü eylem, girişim, mücadele, başarma arzusunu anlatan motivasyon güç gezegeni Mars Aslan burcunda retroya girecek ve 24 Şubat 2025  günü Mars Yengeç burcunda retrodan çıkacaktır. Dolayısıyla Aslan ve Yengeç burçlarıyla bağlantılı konularda beklemeler yavaşlamalar sıkıntılar, mücadele oluşabilir. Bu dönemlerde evinize ebeveynlere özel hayatınıza baba ya da aileye daha çok zaman harcamak durumunda kalabilirsiniz. Miras ya da taşınma tadilat gibi durumlar oluşabilir. Aile büyüklerinin hayatında sağlık sorunları ya da farklı sorunlar olabilir. Eşinizle de bağlantılı bir konu olabilir.  Yakın çevrenizle birlikte mücadele etmeniz gereken bir süreç olabilir. Onlarla güç ve fikir birliği yapmak gerekebilir. Onların da hayatında bazı sorunlar oluşabilir. Komşu kardeş esnaf hep beraber gelişen bir konu oluşabilir. Belki de eviniz yerleşiminizle bağlantılı bir meseledir. Bazen fikir ayrılıkları yaşanabilir başkalarını ikna etmek zor olabilir. Kimileri bu dönemde ticari girişimleri de oluşabilir. 2025 Şubat sonlarından itibaren Mars doğru açıda ilerlemeye başlayacaktır. Sorunlar da hafiflemeye başlar. Olayları daha rahat yönlendirmeye başlayabilirsiniz.

 

2024 yılının genel gezegen geçişlerini anlattım. Her şeyden önce sizin kişisel haritanız önemlidir. Bunlar bazı konularda tarihler açısından faydalı olabilir. Yeni yılda sağlık, huzur, başarı sizin yanınızda olsun. Sevgilerimle..

 Talin Ağdere

talinagdere@hotmail.com

www.talinagdere.com

instagram / talinagdere

https://www.talinagdere.com/2024/02/2024-yilinda-boga-ve-ya-yukselen-boga.html

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum