2017 Yılına Genel Bakış:

By Talin Ağdere ile Astroloji - 00:59:00

Genel olarak 2017 yılına ait önemli astrolojik göstergelere bir göz atalım:

Jüpiter/Satürn – Şans gezegeni, genişleten, büyüten Jüpiter ile, kısıtlayan sorumlulukları anlatan, disiplinli, kuralcı Satürn’ün, Ocak-Mart 2017, Ağustos-Eylül ortası 2017 dönemleri arasında uyumlu, destekleyici açıları söz konusu. İlişkiler, ortaklıklar, barış için emek veren kişiler açısından olumlu açılardır. Ayrıca kendini geliştirmek, öğrenim görmek, bilinçli olarak hareket etmek açısından uygun bir dönem olabilir. Adalet sistemiyle ilgili önemli değişimler beklenebilir. Ortak amaçlar uğruna hareket etmek daha kolay olabilir.  Uluslararası konular, uzun seyahatler, yabancılarla ilgili konular daha fazla yoğunlaşabilir.
Jüpiter/Uranüs –iyilik etmeyi seven, adaletli Jüpiter ile değiştiren, sürprizleri seven, özgürlükçü, sıra dışı,  asi Uranüs, Şubat, Mart ve Eylül 2017 dönemleri etkileşimdeler. Daha fazla özgürleşme isteğimiz artabilir, bu günlerde. Bu dönem sezgilerimiz güçlenebilir, Uranüs’ün aydınlatan özelliğiyle daha çok uyanış içinde olabilir, farkındalık kazanabilir, yenilenebiliriz. Heyecan, sürprizler bu dönemler yoğunlaşabilir. Belki de sınırlarımızı aşmak için daha fazla mücadele isteği artıyor. Ayrıca bu dönemler önemli buluşlar, icatlar, yeni ürünler sizi şok eden konular, haberler de fazlalaşabilir. Bu dönemler zorlayan, dönüştüren, baskılayan Plüton ise Jüpiter/Uranüs ikilisine mücadeleci (kare) yaparak onlarla uğraşacak. Bu durumda bu tarihlerde dönüşümler, güç uygulayarak zorla yaptırılan konular, baskılar, sertliklerle karşılaşabilirsiniz.
Satürn/Uranüs:
Otoriter Satürn ile değiştiren Uranüs, (Ocak-Temmuz 2017, Ekim-31 Aralık 2017 dönemleri içinde) olumlu (üçgen) açılar içindeler.  Mesleki, idari, iktidar teknoloji (kişisel haritalarda bulunduğu evin konularına göre) alanlarında etkilidir. Toplumdaki reformlarda büyük organizelerde gelecek için olumlu kapılara işaret edilebilir. Geçmişte yaşanılan acılar ve tecrübeler ışığında hareket edilebilirse eğer, ilerisi için gerekli değişimler yapılabilir. Yeni ve eski arasında köprü oluşturarak kalıcı doğrular bulunabilir.
Merkür Retro:
1)19 Aralık – 8 Ocak 2017 dönemlerinde Merkür gezegeni Oğlak burcunda daha sonra da Yayda geri hareketinde olacak. Bu dönem, Uranüs/Plüton ve Jüpiter/Uranüs ters hareketler içindeler. Geçmişten gelen toplumsal olaylar, iş konuları uzaklarla ilgili konular, kontrol edilemeyen para konularıyla karşılaşmak mümkün olabilir. Paranoya yaratan konular ve korkular artabilir. Özel hayatınız ve işiniz, toplumsal konularda daha sakin, mantıklı kalmaya bakılmalı.
2) 10 Nisan – 3 Mayıs 2017 dönemlerinde ise, Boğa ve Koç burcunda retroda olacak. Para ve maddi konular önemli. Bu dönemde aşk ve ilişkileri parayı anlatan Venüs’ün de geri hareketini düşünecek olursak, geçmişten gelen iş, müşteri ilişkileri tekrar gündeme gelebilir.  Komşuları, kardeşleri yakınları da ilgilendiren para, alım satımlar, güvenlik konuları, bakım onarımla ilgili harcamalar, anlaşmalar yoğunlaşabilir.
3) 13 Ağustos-5 Eylül 2017 dönemlerinde ise, Merkür Başak ve Aslan burcunda geri hareketinde olacak. O dönem bazı iletişimsel aksaklıklar yaşanabilir. Projelerimizi düşüncelerimizi hayata geçirmekte zorlanabiliriz. Fazlaca eleştirici yaklaşabilir, didikleriz. Aslandayken ise buyurganlığımız artabilir, egoyu abartabiliriz. Ancak, zihinsel olarak fazlasıyla aktif olabilirsiniz. Daha gerçekçi ve pratik çözümler üretmeye çalışabiliriz. Geçmiş konuları gerek iş, gerekse eğitim, sağlıklı yaşam koşulları, yönetimsel ve bütçeyle ilgili konuları, organizasyonları tekrar ele alıp çözüme odaklanacağız.
4) Yılın son Merkür retrosu ise, 3 Aralık-23 Aralık 2017 de Yay burcunda gerçekleşiyor. Neptün’le sert açısı karmaşa ve dağınıklık yaratabilir. Kafanız karışabilir bu dönemlerde. Din, felsefe, ahlak, eğitim, hukuki konularda geçmişten gelen sorunlarla karşılaşmak mümkün olabilir. Düşünmeden konuşmamaya çalışılmalı.
Venüs Retro: Venüs ilişkileri, parayı, aldığımız keyifleri, sanatsal değerleri anlatır.
4 Mart – 15 Nisan 2017 dönemlerinde Venüs önce Koç burcunda, 3 Nisan 2017 den sonra ise Balık burcunda retroya girecek. Bu dönemde, aşk, ilişkiler, parayla, mahkemelerle ilgili konulara karşı daha dikkatli yaklaşmalıyız. Evlilik tarihini o günlere almamaya bakmalıyız, estetik operasyonu, gelinlik provaları, dekorasyon çalışmaları bu günlere geldiyse zor ve çetrefilli olabilir. Çabuk gönlümüz geçebilir, beğenmeyebiliriz, çok fazla sorunlarla karşılaşabiliriz. Keyfimiz bazı sebeplerden dolayı kısıtlanabilir. Daha önceden başlanan ve sallantıda olan ilişkilerde bu dönem zorlanabilir. O tarihler arasında birdenbire başlayan ilişkilerin büyüsü retrodan sonra geçebilir. Ancak yeteneklerimizi doğrultusunda yapılan çalışmalar, organizasyonlar açısından da olumlu olabilir. Bir konuya, çalışmaya fazlaca yoğunlaşabilirsiniz. Eski aşklar da gündeme gelebilir.  Çok fazla fedakârlık yapabilir, yardımı abartabilir, kendinizi zor duruma atarak, elinizdeki kazançları başkasına harcayabilirsiniz. Vicdani, dini, konular var. Başkalarının hayatındaki bazı acılar da vicdanınızı sorgulatabilir. Bu dönem, sanat, sanatçılar, müzik, yaratıcılık, spirituel kökenli çalışmalar, meditasyon, dua, ruhani konular çok fazla yoğunlaşabilir. (Ayrıntılar o dönemlerde verilecektir.)

Güneş Tutulmaları-

·        26 Şubat 2017 saat 17:59 civarı 8 derece Balık burcunda (Balıktaki son tutulma) Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Genel olarak merhamet, vicdan, yardımlar, kabullenme, yaraları sarma, sanatsal konular, yaratıcı çalışmalar vb…gündeme gelebilir. Ayrıntıları o dönemlere yakın verilecektir.

·        21 Ağustos 2017 saat 21:31 civarı 28 derece Aslan burcunda Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Genel olarak yönetimsel konular, Otoriteler, organizasyonlar, davetler bu dönemler önemli olabilir. Olaylara damga vurmak, daha fazla sahnede olmak, başkaları üzerinde üstünlük kurma eğilimi artabilir.  İnsanlık için önemli değişikliklerin gündeme gelmesi de mümkün. Uluslararası olarak da bir çok devlet adamı politikacıların söz sahibi olacağı dönemlerden söz edilebilir.  Ayrıntılar o dönemlere yakın verilecektir.

Ay Tutulmaları-

·        11 Şubat 2017 saat 3:45 civarı 22 derece Aslan burcunda gerçekleşecektir. Genel olarak yönetimsel konular, organizasyonlar gündeme gelebilir, bazı etkileyici kararlar alınabilir.  Ayrıntıları yıl içinde verilecektir.

·        7 Ağustos 2017 saat 21:22 civarı 15 derece Kova burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Toplumsal olaylar, daha fazla özgürleşme isteği, bayanlarla ilgili konular, organizasyonlar, astroloji, ekip çalışmaları, toplantılar önemli olabilir. O dönemler ayrıntılar paylaşılacaktır.

Transit Ay Düğümleri:

GAD, geçmişten getirdiklerimiz, eski kalıpları, alışılmış davranış biçimleri) KAD ise geleceğe işaret eder İnsanın izlemesi gereken yönü, gelişimi, bitirmesi gereken işleri anlatır. Ay düğümlerinin her iki temasını da bir şekilde birleştirmek gelişim için önemlidir.  9 Mayıs 2017 den itibaren Transit Ay düğümleri burç değiştirecekler. Kuzey Ay Düğümü (KAD), Aslan burcuna, Güney Ay Düğümü ise Kova burcunda ilerlemeye başlayacaklar. Bu yolculukları 6 Kasım 2018e kadar Aslan/Kova burçlarında devam edecek. Özellikle de akslarda (1,4,7,10. Ev) çok daha fazla hissettirici olacaktır. Aslan, Kova, Akrep, Boğa gibi sabit burçlarda etkili olacaktır. Anlamı ise kısaca, doğru liderlikle alakalıdır. Çok fazla soğukkanlı davranma eğilimine kapılmadan mutluluk veren işler, projeler ardından koşmalı yaşam enerjinizi güçlendirmeli, sahnede olunmalı, yönetmeli, otoriteyi çok fazla egoyu abartmadan ortaya koymaktan çekinmemelisiniz. Yaratıcılık becerilerini ortaya çıkarmalı. İçinizden geleni özgürce ifade edebilmelisiniz. Başarının sırrı, bireyselliğin yanı sıra, toplumsal hedefleri de benimsemeyi öğrenmekten geçiyor. Cömertlik ve babacan tavırlarınızla saygın bir duruş elde ederek, asaletle insanları organize etmelisiniz. Grup çalışmalarında başarılı bir dönem olabilir. Ortak hedefler belirlemek, motivasyon önemlidir. Bu dönemler arasında, sanatsal çalışmalar, yaratıcılık isteyen işler, spor, hobiler, babanızla, patronunuzla ilgili konular, keyif veren konular, diplomat ve elçiler,  sanatçılar, bürokratlar, aracılar, kuyumcular, eğlence yerleri, tiyatrolar, sahne sanatları, yetenekler, sanatsal faaliyetler, gençlerle, çocuklarla ilgili konular, haber alıp iletenler, spekülatif riskli konular (para piyasaları, borsa, döviz, kumar vb…) gibi alanlar önem kazanabilir. Kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları artabilir.
Jüpiter 10 Ekim 2017 de Akrep burcuna giriyor:
Bu günlerden itibaren, ortaklaşa paylaşımlar, mal mülk konuları, miraslar, hukuki konular, banka/krediler, doğum ölüm temaları, metafizik, okült konular, bilimsel araştırmalar öne çıkabilir. Kanser araştırmalarıyla ilgili de gelişme kaydedilebilir. Bilinmeyen, bulunamayan gizlilikle yürütülen konuları çözmek daha kolay olabilir bu dönem, sırlar çözülebilir. Ayrıntılı yorumlar o tarihlerde verilecektir.

Satürn burç değiştiriyor- 20 Aralık 2017 de Satürn Oğlak burcuna giriyor ve yaklaşık 2.5 yıl boyunca Oğlak burcunda kalacak. O konuyla ilgili ayrıntılar yaklaşan tarihlerde yayınlanacaktır.

Diğer Gezegen Retroları:
Jüpiter – 6 Şubat-9 Haziran 2017 dönemleri içinde retro olacak. (Jüpiter Adalet, hukuk, yurt dışı bağlantılı konular, ticaret, turizm, seyahatler, farklı çevreler, eğitim temalarını anlatır, bu dönemler bir konuya fazlaca derinleşebilirsiniz, finansal gecikmeler, adalet sistemiyle, şansınızla ilgili sorunlar, beklemeler yaşanabilir) 
Satürn -6 Nisan-25 Ağustos 2017 dönemleri içinde retro olacak.(Satürn, baba, yaşlılar, sorumluluklar, görevler, kanunlar, devletle ilgili konular, ağır hastalıklarla, kadersel temalarla ilgilidir.)
Uranüs – 3 Ağustos 2017-2 Ocak 2018 dönemlerinde retro olacak. (Kitleleri etkileyen jenerasyon gezegenidir. Değişimi, özgürleşmeyi, ani sürprizleri, teknolojiyi, reformları, keşfetmeyi sever, sıra dışıdır. İsyankâr bir özelliği vardır. Toplumun normlarına uymayan konular ve kişilerle alakalıdır.
Neptün- 16 Haziran-22 Kasım 2017 dönemlerinde retro olacak. (Neptün jenerasyon gezegenidir. Gerçeklerden uzaklaşmak, hayal dünyasında olmak, adamak, ilham, yaratıcılık, dağılma, çözülme, kurban olma, evrensel temalarla ilgilidir)
Plüton- 20 Nisan-28 Eylül 2017 dönemleri içinde retro olacak. (Plüton jenerasyon gezegenidir, genel olarak kalıcı değişimler, dönüşümler getiren kitleleri etkileyen bir yapıdadır).
2017 yılının hepimize huzur getirmesini diliyorum, sevgiyle kalın…







  • Share:

You Might Also Like

0 yorum