2017 yılında Kova burcu neler bekliyor? (yükselen Kovalar da okumalı)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 23:01:00

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – Jüpiter bu yılı sizi seyahatlerden yana şanslı kılıyor. Ayrıca basın medya bağlantılı çalışmalar, akademik eğitim, hukuki konula da dahil buna. Seminerler, sunumlar, tanıtım, reklam, farklı kültürden kişiler ve astroloji, tarih konuları çok daha canlı hayatınızda. Eşinizin yakın çevresiyle de daha fazla etkileşim içinde olabilir aranızdaki buzları eritebilirsiniz. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi (Jüpiter/terazi) www.astrotalin.com da bulabilirsiniz.

Yeni Yıl dönemleri, henüz tam olarak da rahat edemediğiniz konular var. Bazı şeyler içinizden gelmiyor, zorlanıyorsunuz. Elinizdeki işleri hızlıca toparlamaya çalışıyorsunuz. Gerek çocuklarınızın işlerini ya da yaratıcı faaliyetlerinizi tamamlıyor, hizmet ediyor olabilirsiniz. Geçmişten gelen, eşinize ya da babanıza ait konular, mahkeme ya da hukuki konularla ilgili husumetler varsa tekrar gündemde ve sizi rahatsız ediyor, kafa karıştırıyor olabilir. Kontrol edemediğiniz temalar var acele etmeyin, sağlığınıza, sinirlerinize dikkat edin, bazı şeyleri değiştirmek şu an mümkün değil, akışta kalmak en doğrusu. Gizli düşmanlıklar, dedikodular, tam olarak da anlayamadığınız, çözemediğiniz sorunlarda ayrı bir konu. Kimilerinin ise eğitim temaları, sınavlar, bitirme projeleri, çalışmaları da devam ediyor olmalı. Bu dönem ayrıca parayla etkileşimler fazla, masraflar artmış.  Kazançlarda var. Özellikle kitap, yazı, dergi çalışmalarınız varsa ya da verdiğiniz sempozyumlar, katıldığınız sunumlardan para kazanabilirsiniz.
 
28 Ocak 2017 dönemi burcunuzda Yeni Ay gerçekleşiyor, 6- 7 Şubata kadar artık rahat bir nefes alabilir, kişisel projelerinize başlayabilirsiniz. Bu dönem belki de ilk iş olarak kısa gezilere katılabilirsiniz. Etkinlikler, yakın çevrenizden kişiler, arkadaşlar, uzaklarda yaşayan dostlarla daha fazla bir arada olabilir, hep birlikte keyifli çalışmalar yapabilirsiniz. Sunum, seminerler tertipleyebilirsiniz. Daha çok gençlerle etkileşim içindesiniz. Size enerji veren kişiler, eğitim hayatınız, okuldan arkadaşlarınız ya da öğrenciler, hocalarınız, kardeşinizle iletişim trafiğiniz artıyor.
 
11 Şubat 2017 de, karşıt burcunuz olan Aslan’da Ay tutulması gerçekleşiyor. Bu dönem avukatlı işler, hukuki konular varsa bazı kararlar alabilirsiniz. Evliyseniz eşinizle etkileşim artıyor, ortak yapılacak işler, tatil planları, sözleşmeler, mahkemeler de (Jüpiter'le etkileşim) olabilir. Diğer yandan yurt dışı bağlantılı bir çalışma, organizasyonlar söz konusu.
 
26 Şubat’ta ise Balık burcunda yaşanacak olan tutulma para evinizde gerçekleşiyor. Bu dönem anlaşılan kazançları arttırmak için yeni çalışmalar var. Yayıncılık, film, senaryo, eğitim, kitap, ticaret sektöründen para kazanabilir, yeni iş olanakları geliştirebilirsiniz. Sunum, seminerler, kardeşlerle, akrabalarla ilişkiler çok yoğunlaşmış. Sizi çok hızlandıracak harekete geçirecek temalar var. İlişkilerde enerji yükselir. İstenmeden yaşanan ters durum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Pazarlama, ticaret, reklamcılık gibi işlerde çalışıyorsanız da ayrıca size getirisi olacaktır.
 
Şubat/Mart/Nisan ve Eylül 2017 Jüpiter/Uranüs karşıt yaptığı tarihlerde bir yandan Jüpiter’in olanaklarından faydalanırken diğer yandan da iletişim trafiğiniz artıyor bu dönemler, yakın ilişkilerin verdiği yoğunluklarda yaşanabilir. Bu dönem,  akademik çalışmalar, uluslar arası konular, seyahatler, turizm, sunum, seminer, basın medya bağlantılı çalışmalarda olanaklarınız genişlerken diğer yandan ise kontrol edemediğiniz endişelerin baskısını da hissedebilirsiniz. Toplumsal olayların ya da annenizin, kariyer hayatınızın yarattığı baskılar psikolojik huzursuzluklara yol açabilir. Geçmişten size engel teşkil edecek konuları temizleyip, korkulardan bir ana evvel arınıp geleceğe daha fazla odaklanmalısınız.
 
İlişkiler ve aşk gezegeni Venüs (4 Mart-15 Nisan 2017 tarihleri arasında geri hareketinde olacak) zorlanacak. Bu dönem kardeşlerle, yakın çevreyle de ilişkilere dikkat etmek gerekebilir. Ancak uzun soluklu bir çalışmanız varsa, organizasyon, kitap tanıtım, yoğun konsantrasyon isteyen bir iş, bu konuda başarılı olabilirisiniz. Senarist iseniz, ya da edebiyatçı farklı bir çalışma yapabilirisiniz. Venüs, Nisan ayında Balık burcunda retro da olduğunda, finansal konularda gecikmeler, beklemeler yaşayabilirsiniz. Geçmişten bir türlü gelemeyen bir para bu dönem elinize geçebilir.  Aileden, babadan destek beklentisi içinde olabilirsiniz.
 
Ay Düğümleri: 9 Mayıs 2017 den itibaren Transit Ay düğümleri burç değiştirecekler. Kuzey Ay Düğümü (KAD), Aslan burcuna, Güney Ay Düğümü ise Kova burcunda ilerlemeye başlayacaklar. Bu yolculukları 6 Kasım 2018e kadar devam edecek. Bu durum siz Kovaları çok yakından ilgilendiriyor. Ortaklıklar, sosyal organizasyonlar, ortak çalışmalar devreye giriyor olmalı. Birlikte yapılacak çalışmalara, karşınızdan gelen tekliflere açık olmalısınız. Bu sayede daha başarılı olabilirsiniz. İşbirliği kurmayı öğrenmelisiniz. Hukuki konular varsa karşınızdaki kişilere daha açık ve paylaşımcı yaklaşmalısınız. Başkalarının ihtiyaçlarına da duyarlı olmaya çalışmalısınız. Bu dönemler danışmanlık alabilir, yapabilirsiniz. Sosyal aktivitelerden, gruplardan şans gelebilir. Onların sayesinde canlılık, yaratıcılık, aktivasyonlar artabilir. (Yıl içinde bu konularla ilgili bilgiler verilecektir.)
 
7 Ağustos 2017 de burcunuzda Ay tutulması gerçekleşecektir. Bu dönem, grup faaliyetleriniz artabilir. Karşınızdaki kişiler sizi harekete geçirebilir. Sosyal organizasyonlar canlanabilir. Bayanlarla etkileşim artabilir. Yıl içinde özellikle Şubat ayında başladığınız konuların sonuçlarını bu dönem alabilirsiniz.
 
21 Ağustos Aslan burcunda, Güneş (tam tutulma)Tutulması ortaklıklar, ikili ilişkiler evinizde gerçekleşiyor. Bu dönem, başkalarının dikkatini çekmek daha kolay olabilir. Karşınızdaki kişileri daha fazla dikkate alacaksınız. Sizi harekete geçirebilirler. Otoriter konumdaki kişilerle etkileşiminiz artıyor. Birlikte hareket etmek size daha fazla fayda sağlayabilir. Uranüs etkisi olduğundan sizi yenileyen, canlandıran, özgürleştiren çalışmalar olabilir. Evliyseniz eşinizin hayatında değişimlerden söz edilebilir. Parayla ilgili projeleri olabilir. Emlak işleri, ortak paylaşımlar sigorta konuları, masraflar, ödemeler de söz konusu. Çocuklarınızın da harcamaları artabilir, belki de onların kendi özel hayatları, eve yuvaya ait masrafları artmıştır. Taşınmalar, yolculuklar hayata geçiyordur.
 
Jüpiter 10 Ekim’de Akrep burcuna giriyor ve 1 yıl kalacak. Bu dönemler içinde, kariyerde yükseliyorsunuz. Eğitim temalarıyla ilgili de başarılarınız var. Doktora, tez, tarih çalışmalarında başarıyı yakalayabilirsiniz.  Yeteneklerinizden daha çok para kazanabilir, araştırmacı olabilir, üniversite de hocalık yapabilirsiniz. Eğitim, iş amaçlı daha çok yurt dışına gidilebilir. Terfi edebilir, önemli bir eser çalışmasıyla adınızdan söz ettirebilirsiniz. (bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilecektir).
 
Satürn, 20 Aralık 2017 de burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna giriyor. Satürn Oğlak burcunun yöneticisidir ve çok güçlüdür.  2020lere kadar yolculuğuna Oğlak’ta devam edecek. Ancak 12. Evde yol alacak. Bu ev düşük bir evdir. Bu dönem izolasyon yaşanabilir. Geri planda çalışabilirsiniz. Blok çalışmalarına çok daha fazla yer verebilirsiniz. Kapalı mekanlarda iş üretebilir, kolektif çalışmalar yapabilirsiniz. Vakıf, cemiyet, yardım kuruluşları, hastanelerde, hapishanelerde görev alabilirsiniz. Devlet bağlantılı işlerde kamusal sektörlerde mecburi hizmetleriniz olabilir. Bu dönem çok sıkı çalışacaksınız sanırım. Ancak bazı engeller ve gecikmelerle de karşılaşmanız mümkün olabilir. Belki de korkularla yüzleşmek başa çıkmak bu dönem daha zor olabilir. Sağlık sorunlarına da dikkat etmek gerekebilir.  Yurt dışına daha sık gidebilirsiniz. Geçmişten gelen konularla daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Eşinizin iş yükü daha ağır olabilir. Sağlığına da dikkat edilmeli. Yaşlılarınız varsa onlarla daha çok ilgilenmek gerekebilir. (Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi verilecektir.)
 
Merkür retro tarihlerini veriyorum, yıl içinde faydalı olabilir:
 
19 Aralık-8 Ocak 2017, 10 Nisan – 3 Mayıs 2017, 13 Ağustos-5 Eylül 2017, 3 Aralık - 23 Aralık 2017.
 
Özetle; Yeni Yıl da sizin için neler önemli olacak:  İlk yarısında, seyahat edin, kitap çalışmalarınızı bitirin, tezinizi verin, seminer, sunumlara, workshoplara katılın, farklı kültürden kişilerle tanışın, reklam, tanıtım yapın, mahkemeleri hukuki işlemleri sonlandırın. İkinci yarısında ise, doktoranızı yapabilir, annenizle daha çok ilgilenebilir, kariyerde yükselebilir, yeteneklerinizden daha çok para kazanabilirsiniz. Yeni Yılın size ve ailenize huzur, mutluluk, sağlık getirmesini içtenlikle diliyorum. Sevgiyle kalın.
Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)  
 

Yazılarım, http://www.astrotalin.com dan, instagram/ @talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com

  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. aşk hayatı ve duygusal ilişkiler alanıyla ilgili hiç bir şey yazmamışsınız. o kadar mı kötü durum..

    YanıtlaSil