2017 yılında Akrep burcunu neler bekliyor? (yükselen Akrepler de okumalı)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 21:56:00


AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  Bu yılın ilk yarısında Jüpiter'in gizli şanslarından faydalanabilirsiniz. Daha çok kendi becerilerinizi, gizli yetenekleriniz fark edebilirsiniz. Blok çalışmalarına yönelebilir, arka planda kalarak bir işin, ürünün, yazıların hazırlık aşamalarıyla uğraşabilirsiniz. Yurt dışına gitme, yerleşme gibi hazırlıklar varsa bu dönem yapılabilir. Kendinize dönmek, izole olmak, daha çok eve kapanmak sosyallikten uzaklaşmakta söz konusu. Gelen şansı görmeyebilirsiniz, ancak huzuru kendi mekanınızda yaratabilirsiniz. Örn. Bir ergen bu dönem cinselliği keşfedebilir. Spirituel çalışmalar varsa, yoga, meditasyon benzeri ve ya sanatsal çalışmalar, spor aktiviteleri keyifli olabilir. Gizli aşklarda söz konusu. Aslında bu dönem Ekim ayına kadar geçmişin temizliğini de yapacaksınız, eski, çürümüş, son kullanma tarihi geçmiş şeyleri de bırakma vakti geldi. Yoruldunuz, dinleneceksiniz. Size zarar veren alışkanlıklar varsa temizleme şansınız var. Bu konuyla ilgili yazıyı (Jüpiter/Terazi burcunda) www.astrotalin.com da bulabilirsiniz.

Yeni Yıl dönemleri, yakın çevrenizle daha çok birliktesiniz. Akrabalar, kuzenler, yakın arkadaşlar, komşularla iletişim artıyor. Ay sonuna kadar eğitim temaları, resmi dairelerle ilgili geliş, gidişler, yolculuklar, iletişim artabilir. Özellikle Merkür retro dönemi gerek sosyal organizasyonlar gerekse resmi daireler, bankalarla ilgili konular, prosedürler, evraklar sizi zihnen yorabilir. Bu arada aşk hayatınız da canlanıyor. İlişkileri canlandırabilir, sevdiğiniz kişiyle daha çok bir arada olabilir, romantizm yaşayabilirsiniz. Bu dönem oyunlar, hobisel faaliyetler, etkinlikler, yaratıcı temalar, spor faaliyetleri yoğunlaşabilir. Daha çok gezmek, keyif yapmak, eğlenmek isteyebilirsiniz. Çocuklarla etkileşim artabilir. Ay sonuna kadar kendi çocuğunuz da varsa eğlence başlıyor demektir. Yeteneklerinizi sergilediğiniz ve herkesin gördüğü bir dönem. Kendinizi rahat ifade edecek, daha çok sahnede olacaksınız.
 
11 Şubat 2017 de, Aslan burcunda  Ay tutulması (10.ev) gerçekleşiyor. Kariyer hayatınız çok önemli olacak bu günlerde. Daha canlı, yaratıcı, samimi ve cömert tavırlarınızla başkalarının ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Özellikle üstleriniz, bayanlar, anneniz tarafından daha çok takdir edilebilir, sevilebilirsiniz. Onların yardımlarını da görebilirsiniz. Satış ve halkla ilişkiler açısından çok başarılı bir dönemde olabilirsiniz. Kariyerde çıkışta olduğunuz bir dönem. Ayrıca ailevi konularda alınacak bazı kararlar olabilir.
 
26 Şubat’ta ise sizin gibi su grubundan Balık burcunda yaşanacak olan (5.ev)  tutulma olumlu yansıyacaktır. Ne kadar yetenekli olduğunuzu, yaratıcı yanlarınızı, işinizde, mesleğinizde ne şekilde kullandığınızı gösterebileceksiniz. Bu dönem sanat, spor, internet çalışmaları, oyunlar, müzik, senaryo, hikaye vb.. gibi neyi yaratıyorsanız bu beceriniz fark edilecek. Daha çok sahnede olacak, becerilerinizi sergileyeceksiniz. Çalışma arkadaşlarınızla çok aktif olduğunuz bir dönem, belki de işyeri ile ilgili farklı bir çalışma içine de girebilirsiniz. Onlarla etkileşim artıyor, başkalarının da işlerini siz yapabilirsiniz, çok çalışacak ve yaratacaksınız. Kimileri için ise bu dönem bebek sahibi olabilirler. Artık hazırlıklarını tamamlamış ve heyecanlı bir döneme girebilirler. 5. Ev çok keyiflidir zira çok mutlu olduğunuz bir dönem olabilir. Bu dönemlerde ve daha sonrası, gezebilir, çocuklarınızla keyifli uğraşlar içinde olabilirsiniz. Aşkta da canlılık görülebilir, spor müsabakalarına, yarışmalara, sanat çalışmalarına, konserlere katılabilirsiniz. Bu arada çok çalışacaksınız, kendinizi fazlasıyla yorabilirsiniz, kas çalışmaları yapabilirsiniz. Sakarlıklara da dikkat edilmeli.
 
Mart/Nisan ve Eylül 2017 Jüpiter/Uranüs karşıt yaptığı tarihlerde, arka planda kalıp çok iş üretebilirsiniz, yarım kalmış eğitimi bitirmek için çalışabilir, yurt dışına gidip gelebilirsiniz. Kapalı mekanlarda daha çok bulunabilir, keyiflere, oyunlara, çocuklara, aşka da odaklanabilirsiniz. Gizlilikle yürüttüğünüz bir takım işleriniz de olabilir. İş ortamında teknik görevlilerle daha sık iletişime girebilirsiniz. Ayrıca bu dönemler, yakın çevre ile ilişkileriniz, eğitim temaları, eğitimciler, yolculuklar, trafik, iletişim, internet çalışmaları, reklam, tanıtım, halkla ilişkiler, taşınmaların getirdiği (Plüton karesi) yoğunluk, zorluklar, yorgunluklar sizi mücadeleci kılabilir. Sağlığa da dikkat edilmeli.
 
İlişkiler, para ve aşk gezegeni Venüs (4 Mart-15 Nisan 2017 tarihleri arasında geri hareketinde olacak) zorlanacak. Retro sizin iş, sağlık ve aşk evinizde gerçekleşiyor. Bu dönem işinizle, yer mekan değişikliği ile ilgili bir organizasyon çalışmasının içine girebilirsiniz. Ya da sağlık sebebiyle izin alabilirsiniz, daha çok dinlenebilir, doktor kontrollerine yer verebilirsiniz, diyete başlayabilir, keyiflerinizden biraz geri kalabilirsiniz, tatlıyı, şekeri kısıtlayabilirsiniz. Arkadaşlarınız işlerinizi toparlamanıza yardım edebilir. Tam tersi de olabilir sizde onların işini bitirmeye yardımcı olabilirsiniz. Yerleşme, taşınma, tadilat gibi bir şeyleri düzenleme dönemleridir. Venüs Nisan ayında Balık burcunda retroda olduğunda, çocuklarınızla ilgili çok yoğunlaşacaksınız. Belki de bebek gelecek ya da onlarla ilgili bir faaliyet var. Bu dönem sallantıda olan aşkta çatlamalar olabilir. Diğer yandan ise, ilişkiniz yoksa eğer bu dönem geçmişten gelen bir ilişkiden söz edilebilir. Ancak retro dönemi gelen ilişkilerin retro bittikten sonra büyüsü genelde bozuluyor, inşallah sizinki öylesi değildir. Kimileri için ise uzun zamandır görmedikleri belki de uzaklarda olan kişileri görebilir ve romantizm yaşayabilirler. Bu dönem seminer, sempozyum, etkinlikler, geziler yoğunlaşabilir. Aşırı fedakarlıklar ve cinsellikle ilgili temalar da bu dönem gündemde olabilir. Kimilerinin ise uzun soluklu etkinlikleri, organizasyonları, yarattıkları bir oyun, ürün, senaryo, sanat, beste, spor faaliyeti söz konusu. Seyahatler de gündemde. Ancak ilişkileri 15 inden sonra yeniden düzeltme şansınız olabilir. Hatta Haziran ayında daha da sağlamlaşabilir.
 
Ay Düğümleri: 9 Mayıs 2017 den itibaren Transit Ay düğümleri burç değiştirecekler. Kuzey Ay Düğümü (KAD), Aslan burcuna, Güney Ay Düğümü ise Kova burcunda ilerlemeye başlayacaklar. Bu yolculukları 6 Kasım 2018e kadar Aslan/Kova burçlarında 10/4. Evlerde devam edecek. Bu durum siz Akrep’leri yakından ilgilendiriyor. Yeteneklerinizi daha görünür hale getirebilmek için daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Yönetim becerilerinizi ortaya çıkarmak, yönetkenliğinizi ortaya koymaktan çekinmemek önemli olacaktır. Bu yerleşim aslında yükselmeniz, başarılı olmanız, yöneticilik yapmanız, hedeflere ulaşmanız için çok olumludur. Özellikle de MC 10. Evinizdeyse de harika diyebiliriz. Genç biriyseniz size sunulan fırsatları iyi kullanmalısınız, büyümeniz, olgunlaşmanız, başarılı olmanız, gelişiminiz için fırsat. Artık aileye olan aşırı bağlılıktan kurtularak maddi ve manevi güvenliğe erişmek önemli olacaktır. Yaratıcılığınızı ön plana çıkarmalı, endişeli tutumlardan uzak kalmayı öğrenerek hedefe kilitlenmeli, kendinize güvenmelisiniz, O çok mütevazı tutumlarınızı da biraz törpülemelisiniz. Evlilik, yuva kurmak, bebek/torun sahibi olmak, daha büyük bir aile olmak gibi temalar da verebilir. (Yıl içinde bu konularla ilgili bilgiler verilecektir.)
11 Mayıs 2017 burcunuzda gerçekleşecek Dolunay ile yıl içinde yapılan faaliyetlerin, görüşülen konuların sonuçlarını alabilirsiniz. Bu dönem harcamalar artabilir, paraya ihtiyaç duyabilirsiniz. İşten gelen kazançlarınız da olacaktır. Daha çok komşular, gün boyu birlikte olduğunuz kişiler, yanınızda çalışanlar, apartman görevlileri, kira, kontrat gibi işlemler ve resmi dairelerle ilgili konular yoğunlaşabilir. O dönem başkalarına bağlı hareket etmeniz gereken bir dönem. Onlarla birlikte karar almak hareket etmek fayda sağlayabilir.
 
7 Ağustos ay tutulması dönemi, özel hayatınız (4.ev) önemli olabilir. Ebeveynler, eve yuvaya ait temalara yoğunlaşabilirsiniz. Bu konularda alınan bazı kararlar olmalı. Evde, yuvada daha fazla özgürleşmek arzusundasınız, evinizi mi boşaltıyorsunuz, taşınıyor, eşyaları mı yerleştiriyorsunuz, bazı yüklerden kurtuluyorsunuz. Hedeflere ulaşmak zor olmayacak.
 
21 Ağustos Güneş Tutulması kariyer (10. Ev) evinizde gerçekleşiyor. O dönemler tam tutulma yaşanacak Kuzey yönünde, Terfi etmek, pozisyonda yükselmek, hedeflere varmak daha çok söz sahibi olmak önemli olabilir. Patronunuzla, babanızla, otoriter konumdaki kişilerle (örn. Politikacı iseniz yönetici, başkanla, seçimlerle) de etkileşim artabilir. Ayrıca eşinizin babasıyla, sizin annenizle ilgili konularda yoğunlaşabilir.  Çalışma isteğinizi arttırarak para kazanmak, harekete geçmek, yönetmek için hırsınız, gücünüz artacak.
 
Jüpiter 10 Ekim’de burcunuza giriyor ve 1 yıl kalacak (bu konuyla daha ayrıntılı bilgi verilecektir) sizin yılınız başlıyor. 12 yıl aradan sonra sizin de sıranız geldi. Artık uyuduğunuz yerden kalkın, uyanın, daha girişimci olmalısınız. Kendi şansınızı kendiniz yaratıyorsunuz. Ancak şans ve fırsatlar daha rahat ayağınıza gelecektir. Bu yıl belki de evlendiniz, ya da anne/baba oldunuz, politikada daha fazla söz sahibisiniz, terfi ettiniz, işinizi kurdunuz belki de ev/iş sahibi oldunuz.Kişisel yönden gelişim zamanı başlamıştır. Yurt dışına gitmek mi istiyorsunuz daha rahat olanaklar gelişebilir. Sesinizi duyurabilir, daha fazla anlaşılır olabilir, karşınızdaki kişilere sözünüzü geçirebilirsiniz. Finansal zorlukları da aşmaya başlayabilirsiniz. 2017 Ekime kadar geçmişteki yüklerden kurtulma şansınız yüksek. Gerek çocuklarınız gerekse yetenekler ve aşk hayatınızla ilgili şans size gülecek.
 
18 Kasım 2017 de burcunuzda Yeni Ay gerçekleşiyor. Yeni bir yıla başlıyorsunuz. Geçmişe ait birçok şey bitirdiniz vedalaştınız bu günlerden itibaren Jüpiter’le birlikte yol almak güzel bir duygu olsa gerek. Yeni olanaklar gelişiyor.
 
Satürn 20 Aralık 2017 de burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna giriyor. Satürn Oğlak burcunun yöneticisidir ve çok güçlüdür.  2020lere kadar yolculuğuna (3. Ev) Oğlak’ta devam edecek. Bu dönemler yarım kalmış eğitiminizi bitirebilir, devletle, resmi dairelerle ilgili işleriniz varsa askerlik, ehliyet alma, pasaport, vize vb….bunları gerçekleştirebilirsiniz. Devlet okulunu kazanabilirsiniz. Daha çok eğitime ağırlık verilecek, sıkı çalışılacak bir dönem. Uzun soluklu çalışmalara girebilirsiniz. Belki de internet çalışmaları ya da kitap bir ürün çıkaracaksınız, tez hazırlayacaksınız. Taşınma gibi konular da gündeme gelebilir. Yakın çevrenizle iletişimi haritanızda vaat ediyorsa, güçlendirebilirsiniz. Onların daha fazla sorumluluklarını yüklenebilirsiniz. Kişisel haritanızda çok sert açılar varsa iletişimlerinizde soğukluk meydana gelebilir. Eğitimde de zorlu koşullar meydana gelebilir, daha da sıkı çalışmak gerekebilir.
 
Merkür retro tarihlerini veriyorum, yıl içinde faydalı olabilir:
 
19 Aralık-8 Ocak 2017, 10 Nisan – 3 Mayıs 2017, 13 Ağustos-5 Eylül 2017, 3 Aralık - 23 Aralık 2017.
 
Özetle; Yeni Yıl da sizin için neler önemli olacak:  İlk yarısında, dinlenin, hazırlık yapın, keşfedin, kötü alışkanlıklardan kurtulun, tedavilerinizi olun, üstünüzdeki yükleri atın. İkinci yarısında ise, yepyeni bir dönem başlıyor, gezecek, öğrenecek, şansınızı yeniden yaratacaksınız. Yeni Yılın size ve ailenize huzur, mutluluk, sağlık getirmesini içtenlikle diliyorum. Sevgiyle kalın.

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)  
Yazılarım, http://www.astrotalin.com dan, instagram/ @talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com
 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum