2017 yılında KOÇ burcunu neler bekliyor? (yükselen Koçlar da okumalı)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:05:00

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Bu yıl Jüpiter sizi ilişkiler adına destekliyor olmalı, evlilikler, ortaklıklar hayatınıza girdi ya da girebilir. Yolunda gitmeyen ilişkiler de bitebilir. Evlenme teklifi gelirse ya yabancı bağlantılı biri ya da toplumda kendine yer edinmiş, olgun, tecrübeli biri de olabilir, kabul edebilirsiniz. Avukatlık işleriniz, mahkemeler, medya bağlantılı organizasyonlar, çalışmalar, toplantılar varsa çok daha önemli olacaktır, seyahatlere de yer verilebilir, karşınızdaki kişilerin sunduğu fırsatlardan söz edilebilir. Bu yıl, başkaları ile daha samimi diyaloglar kurabilirsiniz. Yardımlaşma gerektiren meslekler için çalışmalar daha da rahat yapılabilir. Avukatlık, sosyolog, danışmanlık, doktor gibi… Mahkeme durumunuz varsa sonuçlar daha iyi olabilir. Ancak şansa da güvenmeyin, yapılması gerekenleri en ince detayına kadar da yapmayı unutmayın!  Jüpiter/Terazi burcunda ile daha detaylı bilgiyi www.astrotalin.com da bulabilirsiniz.
 
Yeni Yıl dönemleri, daha çok ailevi konulara, babanıza, patronunuza, kariyer bağlantılı çalışmalara yönelmiş olmalısınız. Onlarla ilgili sorunlar varsa büyüyebilir. Toplumsal olayların verdiği stres ve sıkıntılar, baskılar nedeniyle gerek ticarette gerekse uluslararası konularda, basın medya bağlantılı işlerde, yayıncılıkta zorlanmaktasınız. Bazı mecburi sorumluluklarınız, yazı çalışmalarınız, yolculuklarınız ve hedeflerinizde plan değişikliği yapmak durumunda kalabilirsiniz, kısa bir süreliğine. Telaşlanmayın, sabırlı olun zira 28 Ocak’tan itibaren Kova burcundaki Yeni Ayla birlikte çok daha aktif, paylaşımcı bir dönem olacak ve beklettiğiniz ya da hazırlık aşamasındaki işlere hızlı bir şekilde başlayacaksınız. O dönemden itibaren cesaretiniz artıyor, girişimler hızlanıyor.
 
11 Şubat 2017 dönemleri, Aslan burcunda (5. ev) aşk ve çocuk aynı zamanda yaratıcılık evinizde Ay Tutulması gerçekleşecek. Bu dönemler, Aşk hayatınızla ilgili bir karar almanız gerekebilir, belki de yetenekleriniz doğrultusunda yaptığınız bir çalışmada bir teklif alacak ve değerlendirmek isteyeceksiniz. Ya da özgüveniniz arttığından karşınızdaki kişilere karşı daha cesur ve kararlı davranarak istediklerinizi yaptırma eğilimine gireceksiniz. Bu tutulmayla hayattan daha fazla keyif, zevk almaya başlayabilirsiniz. Arkadaşlıklar, dostluklar, sosyal organizasyonlar içinde çok güzel olanaklar sağlayabilir. Sosyal ortamlar içine girebilir ve özgürleşebilirsiniz. Yaratıcılığınızla övünebilir, gurur duyabilirsiniz, daha çok sahnedesiniz, adınızdan daha fazla söz edilebilir. Ailenin servetiyle bir organizasyon çalışmasıyla ya da parayla ilgili de bir konu sonuçlanabilir. Tutulma/Jüpiter’le uyumlu açıda olduğundan, bu dönem bir seyahat, yazı, eğitim planını hayata geçirebilir ya da yeni bir çevrede biriyle tanışabilir ve ya mahkemelerden avantaj sağlayabilirsiniz. Çocuk evinde olacağından, çocuklarınızla ilgili güzel bir haber alabilirsiniz. Onların gelecekle ilgili planlarından söz edilebilir. Yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak hayattan keyif almak yetenekleri sergilemek açısından fırsatları kullanın. (Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler yıl içinde verilecektir.)
 
26 Şubat’ta ise Balık burcunda yaşanacak olan tutulma sebebiyle özgürlüğünüz biraz kısıtlanabilir. Başkalarına bağlı olduğunuz konular, koşullar ortaya çıkabilir. Bu dönem, geçmiş dönemlerle ilgili konular tekrar gündeme gelebilir. Kolektif çalışmalar, yardım kuruluşlarıyla ilgili yoğunlaşmalar söz konusu. Kendinizi bir şeylere adamak, kurban etmek, vicdani ve manevi konular önemli olabilir. Kontrol edemediğiniz ve kabullenmek durumunda olduğunuz şeyleri de kendi haline bırakmak geriyor.  Bu dönemler sağlığa dikkat edilmeli. Özellikle bağımlılıklar varsa tedavi edilmeli. Tutulma Neptün’le bağlantılı olduğundan, bir yandan da yaratıcılık getirebilir arka planda bir süre eve kapanabilir sanatsal çalışmalarınızı, bestelerinizi tamamlayabilirsiniz. Bir ürün, tasarınızın planlarını, hazırlıklarını yapabilirsiniz. Yoga, meditasyon benzeri çalışmalarınızda, hizmet sektöründe, kolektif çalışmalarda başarılı olabilirsiniz, diğer yandan dağınıklık, bulanıklık, yorgunluk, sinirsel ve fiziki yönden hassasiyet verebilir. Hastane gibi kapalı yerleri çok fazla ziyaret etmek durumunda olabilir, yardım, hizmet edebilirsiniz.  (Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler yıl içinde verilecektir.)
 
Şubat sonları, Mart - Nisan 2017 Jüpiter/Uranüs karşıt yaptığı tarihlerde, ilişkilerle ilgili heyecanlar, sosyalleşme, özgürleşme ihtiyacı, organizasyonlar daha fazla olabilir. Ancak ilişkiler ve aşk gezegeni Venüs (4 Mart-15 Nisan 2017 tarihleri arasında geri hareketinde olacak) zorlanacak. Aşkta özellikle bu tarihlerde dikkatli olunmalı, ilişkileri müsrifçe kullanabilir, kendinize çok güvenerek  çabuk kararlar alabilirsiniz. Diğer yandan geçmişten gelen bir aşk hikâyesiyle de karşılaşabilirsiniz, ancak ani karar verip daha sonra pişmanlık da duyulabilir. İyice tahlil etmeden karar verilmemelidir. En azından retrodan sonra büyüsünün bozulup bozulmadığına kanaat getirilmelidir. O dönem yaratıcılık isteyen çalışmalar için de ayrıca güzel bir dönem. Belki daha çok kendinizi göstermeye, tanıtmaya, söz ettirmeye çalışacaksınız. Mahkemelerle ya da parayla ilgili konulara da yoğunlaşabilirsiniz. Dış görüntünüzle ilgili bir tedavi, operasyon kararı alabilirsiniz ancak estetik ameliyatı yaptırmaktan bu dönem kaçınılmalı. 3 Nisan’dan itibaren (Venüs/Balık burcunda Retro) ise, kolektif çalışmalara daha çok yer verebilirsiniz. Aşk acısı çekebilir, yalnızlık duygusunu daha fazla hissedebilir, platonik aşklar, gizli sevgiler yaşayabilirsiniz. Eve kapanıp çok fazla misafir ağırlayabilirsiniz. Paraya olan ihtiyacınız artabilir, beklediğiniz para gecikebilir. İnançlıysanız, dini inanışlar, hisler, mistikliğe eğilim de artar. Kendinizle daha fazla barışık olabilirsiniz.  Ayrıca bu dönemlerde, toplumsal baskıları kariyer hayatınız ve ilişkileriniz üzerinde daha fazla hissedebilirsiniz. Nisan sonunda ise uzlaşmak, sosyal ilişkileri güçlendirmek, arkadaşlıklar açısından daha rahat olacaktır, daha fazla özgürleşebilirsiniz.
 
28Mart 2017 dönemi burcunuzda gerçekleşen Yeni Ayla birlikte hayatınızda yeni başlangıçlar var, kişisel kararlar alıyor olmalısınız. Hayat enerjiniz artıyor. Parayla ilgili konular, alım satımlar, belki de nafakaya ya da tedavilere giden masraflar yoğunlaşabilir. Kimileri için ise ortak yapılan bir çalışmanın pazarlıklarından söz edilebilir. En azından Nisan sonlarına kadar beklemekte fayda var. Biraz sessiz kalmak, dinlenmek ihtiyacı artabilir. Bu dönemi hazırlık süreci olarak değerlendirebilirsiniz. Anlaşmalar, sözleşmeler, parayla ilgili konular var ancak Nisan sonuna kadar bazı şeyler netleşmeyebilir, kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. 10 Mayıs civarı finansal evinizdeki dolunayla birlikte bu konuları toparlama şansınız olacak.  Anlaşmalar devreye girebilir Haziran başına kadar. Haziran’dan itibaren elinize para geçmeye başlayabilir. İhtiyaçlarınızı karşılamak, masrafları ödemek için geliriniz artabilir.
 
7 Ağustos Kova burcu ay tutulması dönemi, (11.ev) sosyal organizasyonlar, arkadaşlarınızla birliktelikler artabilir. Hayattan daha çok keyif aldığınız bir dönem. Ayrıca ailenin serveti, babayı da ilgilendiren konular hayatınızda olabilir. Bu konuda bazı kararlar alınabilir. Ancak riskli faktörlerden uzak durulmalı. Belki de aşk hayatınızla da ilgili yeni bir karar alma döneminiz, dönüm noktanız ya da annelikle ilgili konular var.  Zira 21 Ağustos Güneş (5.ev) Tutulması aşk evinizde gerçekleşiyor. Bu dönem sizi aydınlatan, özgürleştiren, harekete geçiren temalar var. Seyahat planlarınız da olabilir. Yaratıcılığınız fark edilebilir, ailenin servetiyle ilgili yeni kararlar alınabilir o dönem gerginlikten de uzak durulmalı. Planlarınızı, 5 Eylül’den sonra daha akılcı ve sağlıklı hayata geçirebilirsiniz. (Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler yıl içinde verilecektir.)
 
5 Ekim civarı burcunuzda gerçekleşen dolunayla birlikte, önemli kararlar alıyor olabilirsiniz. Yeni yollar açılmış olmalı. Özellikle, Mart sonunda başlayan konular, bu günlerde hızlanmış olmalı, Dolunayla birlikte gerek aşk ve ilişkiler, evlilikler, sözleşmeler, para konuları açısından, gerekse, organizasyon ve ortaklı çalışmalar, medyatik konular, danışmanlıklar, mahkemeler açısından bazı şeyler netleşebilir.  
 
Jüpiter şans ve fırsat gezegeni 10 Ekim’de Akrep burcuna giriyor, 1 yıl kalacak. Bu dönemde, ortak paylaşımlar, toprak, alım satımlar, banka, krediler, sigorta, tazminat, resmi dairelerle ilgili durumlar yoğunlaşabilir. Miras, doğum/ ölüm temaları artabilir, tez proje hazırlama gibi yapılacak araştırmalar, tedaviler, tehlikeler konusunda kişisel haritanızda vaat ediyorsa Jüpiter koruyucu, avantaj getirici olarak çalışabilir. Eğer mesleki olarak bilimsel çalışmalarınız varsa, hesap işleri, bankacı, muhasebe, vergi dairesi, insan kaynakları gibi mesleklerdeyseniz,  gizemleri, sırları çözmek, kanıtları bulmak derin araştırmalar yapmak istiyorsanız işiniz kolaylaşır, başarılı olabilirsiniz. Başkalarının kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Mülk sahibi olabilirsiniz. Geçmişten gelen toprak, ev yuvaya ait meseleyi avantaja çevirebilirsiniz. Ruhsal ve fiziksel tedaviler açısından da olumludur. Nafaka almak içinse faydalı olabilir. (Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler yıl içinde verilecektir.)
 
Satürn 20 Aralık 2017 de burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna giriyor. Satürn Oğlak burcunun yöneticisidir ve çok güçlüdür. 2020lere kadar yolculuğuna Oğlak’ta devam edecek. İş, kariyer, anne/ baba, yaşlılarla, politikayla, devletle,  ilgili konular gündeme gelebilir. Gücünüzü hedeflere ulaşmanız için daha etkin kullanabilirsiniz. Ödev ve planlarınızın, sorumluluklarınızın doğrultusunda hareket edebilirsiniz. MC noktanıza da yakınsa ve üzerine geliyorsa kariyerde hedef de değiştirebilirsiniz, seçiminizi yapabilirsiniz. Sağlam kişilerle çalışmak hedeflerinize varmak için sıkı bir mücadele etmek, yılmamak, güçlenmek amaçlara ulaşmak artık çok önemli olacaktır. Politikaya da atılabilirsiniz. Belki de mecburen iş değişikliğine de itebilir bu durum kendi kişisel haritanızla da doğru orantıda yorumlanmalıdır. Ama her koşulda sabır ve kararlılık göstermeniz gereken zamanlardır. Aslında son 12 yıl içinde yapılanların sonuçlarını görme zamanıdır. Makamı korumak, şöhreti kaybetmek ve ya kazanmak, lider olmak da sizin elinizdedir. Toplumdaki izlenim çok önemlidir. Ayrıca babanız ve ailenizle de daha çok ilgilenmeniz gerekebilir, ailevi sorumluluklar, aile şirketinizle ilgili konular daha fazla önemli olabilir, yükünüz artabilir.
 
Merkür retro tarihlerini veriyorum, yıl içinde faydalı olabilir:
19 Aralık-8 Ocak 2017, 10 Nisan – 3 Mayıs 2017, 13 Ağustos-5 Eylül 2017, 3 Aralık - 23 Aralık 2017.
Özetle; Yeni Yıl da sizin için neler önemli olacak:  Yılın ilk yarısında, ilişkiler, evlilik, ortaklık, mahkemeler, medya bağlantılı çalışmalar, sosyal organizasyonlarda, ikinci yarısında ise:  ortak paylaşımlar, miras, mal, mülk edinme açısından şanslı olabilirsiniz. Bu yıl Venüs retro dönemlerini mutlaka dikkate almalısınız. Yeni Yılın size ve ailenize huzur, mutluluk, sağlık getirmesini içtenlikle diliyorum. Sevgiyle kalın.

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)  
Yazılarım, http://www.astrotalin.com dan, instagram/ @talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum