2018 Yılında Başak ve yükselen Başaklar

By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:28:00

(yükselen burcunuz Başak ise sizler de okuyunuz)


BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  Bu yılda sizi yeni olanaklar bekliyor! 

Yeni Yıla gezegenlerin burç değişimleriyle giriyorsunuz. Jüpiter 10 Ekim 2017'den itibaren, Akrep burcunda ilerliyor. Transit Jüpiter bu yıl, 3. Evinizde misafir olarak kalacaktır. Özellikle akrabalar, komşular, yakın çevreniz, kardeşlerle çok fazla yoğunlaşma yaşanabilir. İlişkileri güçlendirebilirsiniz. Çevreye karşı davranışlarda daha cömert yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Yine de siz iyi niyetle de olsa yapılamayacak şeyleri söylemekten, söz vermekten mümkün olmayanları yapmaya kalkışmaktan uzak durmalısınız. Aşırılık bazen çok fazla yorgunluk da getirebilir. Dünyayı algılama kapasiteniz bu dönem genişleyebilir. Bilinç seviyenizi yükselterek yeni tecrübeler yaşayabilirsiniz. Akıl ve kavrayış açısından genişlemeye fırsat tanır. Eski düşünce kalıplarını farkına vararak bilinçsizce ortaya koyduğunuz davranışları değiştirebilirsiniz. Haberleşme ve iletişim artacaktır. Sezgisel olarak da güçlenebilirsiniz. Yazar iseniz çok verimli bir dönem!! Yeni kitabınızı yayınlayabilirsiniz, ilgi de görebilir. Geçmişten gelen ya da acılar yaşamış, savaş görmüş kişilerin hikayelerini yazıya dökebilirsiniz. Edebi eserler, şiirler adına da verimlidir. Daha önce yazı yazmayanlar bile bu dönem yetenekleri varsa ortaya çıkabilir, kaleme dökebilirler. Bir şeyler karalama isteği belirebilir. Pazarlama, reklamcılık, yazarlık, ticaret, eğitimci, halkla ilişkiler uzmanı, satış temsilcisi, emlakçı, yayıncı, gazeteci, yorumcu, muhabir, edebiyatçı vb… bu yıl sizin yılınız demektir. Kardeşlerinizin hayatında bir takım olumlu değişimler de size yansıyabilir. Onların bu mutu günlerine destek olabilirsiniz. Dostlarınızla daha fazla bir arada olabilir, sosyalleşebilirsiniz. Daha önceki tutum ve davranışlarınızdan vazgeçebilir, bırakırsanız güzel bir birliktelik, dayanışma içinde olabilir, aranızda problemleri çözebilirsiniz. Eğitim hayatınızda, sınavlarda başarılarınız artabilir. Sık sık yolculuklar yapmak çok mümkün. Neptün’le güzel açılar alacak Jüpiter, sizi ilişkiler, ortaklıklar yönüyle destekliyor. Eşinizden, ortağınızdan, ortaklı çalışmalardan fayda görebilirsiniz. Plüton etkileşimi ise sizi çocuklarınızla ve ya aşk hayatınızla, etrafınızdaki gençlerle ilgili konularda olumlu yansıyabilir. Onların hayatındaki önemli değişimleri, başarılarını destekleyebilirsiniz. Bazı konularda onların destekleri ve yardımlarıyla da karşılaşabilirsiniz. Sizde bu dönem hobisel faaliyetler, kurslar, sportif aktivitelerinizi daha ciddi bir boyuta taşıyabilirsiniz.  Jüpiter’in rötar devresi: 9 Mart-10 Temmuz 2018 dönemidir.

Yeni Yıl döneminin ikinci değişimi ise SATÜRN!

Satürn (2.5 yıl boyunca) Oğlak burcunda ilerlemektedir. Yaratıcı yönleriniz hakkında daha çok bilgi edinip en iyi şekilde tahlil edebilirsiniz. Daha bencil, sade, gösterişsiz bir hayat yaşayabilirsiniz. Kendinize daha çok güven duyabilirsiniz. Sağlam kaliteli, işler, hobiler edinmek istersiniz. Hobilerinizi işe çevirmeye niyet edinirsiniz. Çocuklarınızın sorumlulukları ağır gelebilir, siz bu konuları daha fazla dikkatle ele alabilirsiniz. Girişimleri, evlilikleri, çocuk sahibi olmaları gibi konular hayata girer. Sizde bu konuda çaba sarf edersiniz. Aşk hayatınızı daha çok ciddiye alırsınız, zor koşulların üstesinden gelir, sağlam kaliteli işler üretirsiniz. Spor, yaratıcı faaliyetler gibi aktiviteleriniz konusunda disiplinli ve prensipli davranmaya başlarsınız. Çocuk sahibi olmak görev haline gelebilir, mesuliyetler artabilir. Evlat edinme ya da bir çocuğun sorumluluğunu üstlenme gibi durumları da gündeme gelebilir. Aşk/cinsellikle ilgili problemler varsa daha fazla dikkate almak gerekebilir. Ayrıca bebek sahibi olamadıysanız ciddi sorun etmeye başlayabilir, tedavi olabilirsiniz. Şans oyunlarında spekülatif konularda daha dikkatli davranmak gerekebilir. Eşinizin arkadaşlarıyla ilgili sorunlar yaşanabilir. Yeteneklerinizi daha fazla dikkate alabilir, iş alanına taşıyabilirsiniz. Yazarlar için ise yaratıcılığını daha disiplin edici bir süreç. Özellikle de Jüpiter/Akrep’teyken, güzel eserler ortaya koyabilirsiniz. Satürn/Uranüs, Haziran-Kasım 2018lere kadar olumlu bir açı yapacak. Yabancılarla bağlantılar kurabilirsiniz. İş bağlantılı yolculuklar yapabilirsiniz. Eşinizin akrabalarının ya da uzakta yaşayan akrabalarınızın verdiği olumlu enerji sizi farklı konulara yöneltebilir. Değişik çevreler keşfedebilirsiniz. Ürünlerinizi, yeteneklerinizi uluslararası boyuta taşıyabilirsiniz. Satürn’ün rötar dönemi: 18 Nisan-6 Eylül 2018.

2018 yılının üçüncü değişimi ise reformist URANÜS/Boğa burcu yolculuğu!

Uranüs 15 Mayıs 2018 den itibaren Boğa burcunda ilerlemeye başlayacaktır.  Bu yolculuk 7-8 yıl sürecektir.  Bu dönemlerde, Uranüs 9. Evinizde ilerleyecektir. Farklı çevrelere yönelebilir, farklı kültürlerle tanışabilirsiniz.Hayata bakışınız hızlı bir şekilde değişebilir. Yeni fikir, düşüncelere daha açık olmanız sizi geliştirecektir. İnternet yayınları, uluslar arası boyuttaki işler, astroloji, teknoloji, ticari konular, seyahatler hızlanabilir. Yurt dışına eğitim amaçlı gidilebilir. Hukuki konularla ilgili değişimler gündeme gelebilir. Farklı fikirlerinizle etrafınızı etkileyebilirsiniz.  Eşinizin akrabaları hayatınıza yeni bir renk katabilir. Onların hayatında yenilenmeler, reformlar yapılabilir. Sürpriz bir ülke değişimi, seyahatler gündeme gelebilir. (Bu konularla daha detaylı yorumlar yapılacaktır).

Burcunuzda gerçekleşen Yeni Ay ve Dolunay dönemleri:

Yeni Ay:  9 Eylül 2018'de Yeni Ayla birlikte hayatınızda yeni başlangıçlar, girişimler, projeler başlıyor belki de taşınma kararı alırsınız ya da bebek sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.

Dolunay: 2 Mart 2018'de burcunuzdaki Dolunay ile yılın muhasebesini yapabilir, bazı işlerinizi tamamlayabilir, bazı kararlar alabilirsiniz.

Yıl içinde Tutulmalar: (Sadece tarihleri ve genel olarak hangi konuyu ifade ettiği verilmiştir, yıl içinde burçlar üzerinde ayrıntılı yorumları yapılacaktır)

16  Şubat 2018, 27 derece Kova burcunda Parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Özgür, sosyal, toplumsal içerikli çalışmalar, reformlar, yenilenmeler, toplantılar mümkün olabilir.

31 Ocak 2018, 11 derece Aslan burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Dünya liderlerinin verdiği kararlar, bitişler mümkün. Fazlaca gurur, kibir artarak, hükümran ve gereksiz tavırlar takınabilirsiniz.. Alınganlık ve küstahlık verebilir.

13 Temmuz 2018, 20 derece Yengeç burcunda Güneş Tutulması gerçekleşecek. Ülke/Milli konular, aile/anne. Toprak, bağ, bahçe ile ilintili konular.

27 Temmuz 2018, 4 derece Kova burcunda Ay tutulması gerçekleşiyor. Bu dönem, duygular daha soğuk, sert bir karakter sergilenebilir. Toplumdan aykırı beklenmedik tepkiler verilebilir. Otoriteye karşı çıkan mizaç, toplumsal ayaklanma mümkün. Siz Başaklar fazla gurur yapmayın!

11 Ağustos 2018, 18 derece Aslan burcunda Güneş Tutulması gerçekleşecek. Dünya liderlerini ilgilendiren büyük olaylar, baba, eş, otorite figürleriyle ilgili konular. 

Bazı gezegenler (Merkür, Mars, Venüs) yıl içinde geri gidecekler (retro) tarihlerini veriyorum, yıl içinde faydalı olabilir:

Merkür retro (kararlarınızı verirken 2 kez düşünün!)

23 Mart – 15 Nisan 2018: Koç Burcunda Merkür geri gidecek. Bu dönem sakarlıklara, ufak tefek kazalara dikkat edelim. Anında karar vermeyelim, düşünerek konuşalım. Acelecilik risk getirebilir. Sabırlı olmalıyız. En çok Koç/Terazi/Oğlak/Yengeçler. Ancak sizin yönetici gezegeniniz olduğu için sevgili Başaklar sizde dikkat etmelisiniz.

26 Temmuz-19 Ağustos 2018: Merkür Aslan burcunda geri gidecek. Olayları organize etmek zor olabilir. Fikir çatışmasından kaçınılmalıdır. Buyurgan bir ifade tarzı, fazlaca güven yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir. En çok: Aslan/Kova, Boğa/Akrepler. Ancak sizin yönetici gezegeniniz olduğu için sevgili Başaklar sizde dikkat etmelisiniz.

17 Kasım-7 Aralık 2018:Yay (17 Kasım-1 Aralık) ve Akrep (1 Aralık-7 Aralık) burçlarında Merkür geri gidecek: zihinsel dağınıklık, ciddi bir konsantrasyon sorunu, unutkanlık verebilir. sezgilerle hareket edebilirsiniz.  En çok: Yay/İkizler, Başak/Balık, Akrep/Boğa, Aslan/Kovalar.

Mars Retro: 27 Haziran-13 Ağustos Mars Kova Burcunda, 13 -27 Ağustos Mars Oğlak Burcunda geri gidecek (eylem ve planlarımız, girişimlerimiz iki ileri bir geri ilerleyebilir, girişimlerinizi ya bu tarihten önce yapın, yapamadıysanız bekletin, retrodan sonra harekete geçersiniz, retro dönemi ilerlemek zordur). Sağlığa dikkat!

Venüs Retro:  5 Ekim-2 Kasım Venüs Akrep burcunda, 2 Kasım-16 Kasım ise Venüs Terazi burcunda geri gidecek:  (ilişkileri, parayı, ekonomiyi anlatan Venüs’ün dengesi bozuluyor, geri hareketine başlıyor, bu dönemlerde ekonomi ve ilişkilere dikkat! Zarar etmeyin)

Jüpiter şans ve fırsat gezegeni 8 Kasım 2018’de Yay burcuna giriyor, 1 yıl kalacak. Bu dönemde, farklı bir ülkeye, şehre ya da daha geniş bir eve taşınabilirsiniz. Evlenebilirsiniz, çocuk sahibi olabilirsiniz. Tadilatlar gündeme gelebilir. Evde daha rahat ve huzurlu olabilirsiniz. Ebeveynlerin hayatında olumlu gelişmeler beklenebilir, sorunlar varsa pozitif bir şekilde çözülebilir, iyimserlik artıyor. Evde misafirler ağırlanabilir. (Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler yılın ikinci yarısında verilecektir.)


Özetle; Yeni Yıl da sizin için neler önemli olacak:  Yılın ilk yarısında bol seyahat ve yakınlarla ilişkilerde, eğitimde şans! Yılın ikinci yarısında ise, evde rahatlık, evlilik, bebek, aile hayatında şans! Yeni Yılın size ve ailenize huzur, mutluluk, sağlık getirmesini içtenlikle diliyorum. Sevgiyle kalın.

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 
📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com

Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirler. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatinizdir. 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum