2018 yılında Yay burcu ve yükselen Yaylar

By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:18:00

(yükselen burcunuz Yay ise sizler de okuyunuz)


YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) –  2018 yılında siz Yay burçlarını neler bekliyor?

Yeni Yıla gezegenlerin burç değişimleriyle giriyorsunuz. Jüpiter 10 Ekim 2017'den itibaren, Akrep burcunda ilerliyor. Transit Jüpiter bu yıl 12. Evinizi ziyaret ediyor. Jüpiter’in etkisi diğer evlerde gibi pek görünür değildir. 12. Ev haritanın performansının en düşük olduğu evdir. Yinede bazı konular adına iyileştirici ve geliştiricidir. Özellikle ruhun derinliklerine inebilir, sizin neyi mutlu edebileceğini keşfedebilirsiniz. Korku ve endişelerinizle yüzleşerek bakış açınızın sınırlarını genişletebilirsiniz. Kendinize ve başkalarına karşı daha geniş perspektifle daha olumlu bakabilir, düşünebilirsiniz. Ego ikinci plandadır. Başkalarına karşı daha tarafsız, şefkatli olabilirsiniz. Eğer herhangi bir konuda sağlık temaları mevcutsa iyileşme, şifa bulma isteği oluşabilir. Manevi yönden de gerçeklere oluşların hikmetine karşı ilgi artar. His, sezgiler, rüyalar yoğunlaşabilir. Metafizik, okült, psikoloji, finansal astroloji, gizli bilimleri öğrenmeye istek verebilir. Yoga, meditasyon, spirituel konularla ilgilenebilirsiniz. İçe çekilerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Kendi yaratıcı yönlerinizi fark edebilirsiniz. Şimdiye kadar öğrendiğiniz bir konuda eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. İçsel anlamda daha huzurlu bir dönem olabilir. Hastalıklar varsa sağlık ve şifa adına olumlu bir dönem. Sağlık adına yardım alacağınız kişilerin faydası daha fazla olacaktır. Zararlı alışkanlıklarınız hoşlanmadığınız huylarınız varsa bu dönem bırakabilirsiniz. Geçmişte kafanıza takılmış problemleri bu dönem çözebilir, üstünüzden tüm yükleri Kasım 2018 e kadar atabilirseniz, kuş gibi hafiflersiniz. Başkalarına gizli yardımlar yapılacağı gibi sizde başkalarından yardım görebilirsiniz. Bir ürün, kitap çıkarmak, blok çalışmaları yapmak için hazırlıkları tamamlamak adına faydalı bir dönem. Arka planda çok verimli işler yapabilirsiniz. Neptün’ün olumlu açılarından dolayı, aile bireylerinizle, ebeveynlerinizle de karşılıklı yardımlaşmalar söz konusu. Kolektif çalışmalar da yapılabilir. Plüton’un destekleyici etkilerinden, finansal açıdan dönüşümler yaşanabilir. Hiç ummadığınız destekler alabilirsiniz. Geçmişteki zorlukları yenebilirsiniz. Jüpiter’in rötar devresi: 9 Mart-10 Temmuz 2018 dönemidir.

Yeni Yıl döneminin ikinci değişimi ise SATÜRN!

Satürn, 2.5 yıl boyunca Oğlak burcunda ilerliyor. Bazı konularda rahatlıyorsunuz.  Bu dönemler,  nelere değer veriyorsunuz, neye sahip olmak istiyorsunuz artık bu konular ön plana geçiyor. Maddi/manevi değerler olarak da düşünülebilir. Maddi sıkıntıların yaşandığı bir dönemde olabilir ya da maddi konulara daha temkinli yaklaştığımız bir dönem. Kazançlar konusunu daha fazla takıntı hale getirebilirsiniz, az maaş alınıyorsa sıkıntı oluşturabilir. Sınavınız maddiyat üzerinde olur. Sabrınız daha fazla artacaktır. Ayaklarınız üzerinde sağlam durmak isteyerek kaynaklarınızı doğru kullanmak isteyebilirsiniz. Doğru üretime, iş projelerine girişebilirsiniz. Bütçenize dikkat etmeye önem verirsiniz. Emekli maaşınız varsa değerlendirmek isteyebilirsiniz. Yatırımlar için bankalara başvurabilirsiniz. Ancak maddi alana çok takıntı yaparsanız kendi değerinizi de düşük hissetmeye başlarsınız. Yetenekliyim ama az kazanıyorum çok yoruluyorum benim değerim anlaşılmıyor gibi ve işinizden de soğursunuz. Çok takılmamalı ayrıca ekonomi de yapmalısınız. Diğer yönden gelirinizi arttırmak için yeni yollar bulma gerekliliği doğar. Olumlu açılar almışsa, Satürn retro yapmadığı zamanlarda tam tersi sağlam, kalıcı, riskten uzak yatırımlar yapılabilir. Bu dönem ekonomi yapmayı da öğrenmiş oluyorsunuz. Gayrimenkullere ve taşınabilir mallara sahip olabilirsiniz. Satürn/Uranüs, Haziran-Kasım 2018 lere kadar olumlu bir açı yapacak. İşinizle ilgili pratik reformlar yapabilirsiniz. Sürpriz paralar kazanabilirsiniz. Teknolojik bir alandan,  gelir elde edebilirsiniz. Yeni bir iş alanı keşfederek kazançlar elde edebilirsiniz. Satürn’ün rötar dönemi: 18 Nisan-6 Eylül 2018 dir.

2018 yılının üçüncü değişimi ise reformist URANÜS/Boğa burcu yolculuğu!

Uranüs 15 Mayıs 2018 den itibaren Boğa burcunda ilerlemeye başlayacaktır.  Bu yolculuk 7-8 yıl sürecektir.  Bu dönemlerde, Uranüs 6. Eviniz olan Boğa burcunda ilerleyecektir. Günlük hayatınız yenilenebilir. Günlük arkadaşlarınız değişebilir. İş alanında hızlı değişimler beklenebilir. Daha fazla teknolojinin hakim olacağını söyleyebiliriz. Birlikte çalıştığınız kişilerde hayatınıza pratik reformlar getirebilirler. Olumlu açılarda değişimler geliştirici, rahatlatıcı olacağı gibi, olumsuz açılarda, ani iş ve yön değişimi görülebilir. Beklenmedik sinirsel gerginlik, yıpranma, rahatsızlıklar görülebilir. Ayrıca hiç yakın olmadığınız halde hayvanlara ilgi duyabilir, sahip de olabilirsiniz. (Bu konularla daha detaylı yorumlar yapılacaktır).

Burcunuzda gerçekleşen Yeni Ay ve Dolunay dönemleri:

Yeni Ay:  7 Aralık 2018 Yeni Ay hayatınızda yeni başlangıçlar güzel dönemler başlıyor demektir. Jüpiter artık burcunuzda! Güzel gelişmeler bekliyor!

Dolunay: 20 Haziran Dolunay dönemi ile, yıl içinde yapılan girişimlerin uğraşların sonuçlarını alabilirsiniz. İşlerinizi bitirebilirsiniz. Eğitim temaları, akrabalarla ilişkiler yoğunlaşabilir.

Yıl içinde Tutulmalar: (Sadece tarihleri ve genel olarak hangi konuyu ifade ettiği verilmiştir, yıl içinde burçlar üzerinde ayrıntılı yorumları yapılacaktır.)

16 Şubat 2018, 27 derece Kova burcunda Parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Özgürlük ön planda! Sosyal, toplumsal içerikli çalışmalar, reformlar, yenilenmeler, toplantılar, aykırılık, radikal değişimler mümkün olabilir.

31 Ocak 2018, 11 derece Aslan burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Dünya liderlerinin verdiği kararlar, bitişler beklenebilir. Fazlaca gurur, kibir artarak, hükümran ve gereksiz tavırlar takınılabilir.

13 Temmuz 2018, 20 derece Yengeç burcunda Güneş Tutulması gerçekleşecek. Ülke/Milli konular, aile/anne, toprak, bağ, bahçe ile ilintili konular.

27 Temmuz 2018, 4 derece Kova burcunda Ay tutulması. Bu dönem, duygular daha soğuk, sert bir karakter sergilenebilir. Toplumdan aykırı beklenmedik tepkiler verilebilir. Otoriteye karşı çıkan mizaç, toplumsal ayaklanma mümkün.

11 Ağustos 2018, 18 derece Aslan burcunda Güneş Tutulması gerçekleşecek. Dünya liderlerini ilgilendiren büyük olaylar, baba, eş, otorite figürleriyle ilgili konular. 

Bazı gezegenler (Merkür, Mars, Venüs) yıl içinde geri gidecekler (retro) tarihlerini veriyorum, yıl içinde faydalı olabilir:

Merkür retro (kararlarınızı verirken 2 kez düşünün!)

23 Mart – 15 Nisan 2018: Koç Burcunda Merkür geri gidecek. Bu dönem sakarlıklara, ufak tefek kazalara dikkat edelim. Anında karar vermeyelim, düşünerek konuşalım. Acelecilik risk getirebilir. Sabırlı olmalıyız. En çok Koç/Terazi/Oğlak/Yengeçler.

26 Temmuz-19 Ağustos 2018: Merkür Aslan burcunda geri gidecek. Olayları organize etmek zor olabilir. Fikir çatışmasından kaçınılmalıdır. Buyurgan bir ifade tarzı, fazlaca güven yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir. En çok: Aslan/Kova, Boğa/Akrepler.

17 Kasım-7 Aralık 2018:Yay (17 Kasım-1 Aralık) ve Akrep (1 Aralık-7 Aralık) burçlarında Merkür geri gidecek: zihinsel dağınıklık, ciddi bir konsantrasyon sorunu, unutkanlık verebilir. Sezgilerle hareket edebilirsiniz. En çok: Yay/İkizler, Başak/Balık, Akrep/Boğa, Aslan/Kovalar.

Mars Retro: 27 Haziran-13 Ağustos Mars Kova Burcunda, 13 -27 Ağustos Mars Oğlak Burcunda geri gidecek (eylem ve planlarımız, girişimlerimiz iki ileri bir geri ilerleyebilir, girişimlerinizi ya bu tarihten önce yapın, yapamadıysanız bekletin, retrodan sonra harekete geçersiniz, retro dönemi ilerlemek zordur).

Venüs Retro:  5 Ekim-2 Kasım Venüs Akrep burcunda, 2 Kasım-16 Kasım ise Venüs Terazi burcunda geri gidecek:  (ilişkileri, parayı, ekonomiyi anlatan Venüs’ün dengesi bozuluyor, geri hareketine başlıyor, bu dönemlerde ekonomi ve ilişkilere dikkat! Zarar etmeyin)

Jüpiter şans ve fırsat gezegeni 8 Kasım 2018’de sizin burcunuza, Yay burcuna giriyor, 1 yıl kalacak. Bu dönem kendi şansınızı kendiniz yaratıyorsunuz. Kişisel gelişim döneminiz, artık fırsatlar kapınızda. Olanaklarınız artıyor. Eğitim alabilir, seyahatlere çıkabilir, hava alanında güzel bir görevde çalışabilirsiniz. Bir çok şeye birden girişim yapabilirsiniz. Tüm olanaklara sahip olabilirsiniz. (Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler yılın ikinci yarısında verilecektir.)

Özetle; Yeni Yıl da sizin için neler önemli olacak:  Yılın ilk yarısında gizli şanslar var! İkinci yarısında ise, bir çok olanaklarla karşılaşabilirsiniz! Yeni Yılın size ve ailenize huzur, mutluluk, sağlık getirmesini içtenlikle diliyorum. Sevgiyle kalın.


Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 
📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com

Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirler. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatinizdir. 




  • Share:

You Might Also Like

0 yorum